Frajer Filip

Muce, ki so našle svoj dom.

Moderatorji: helena, renata, gipsy

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 26, 2011 11:20 pm

Re: Frajer Filip

Cats je prava profesionalka. :D :good:

Filip ima pa res lepe učke. <3
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Po jul 04, 2011 6:17 pm

Hehehehe ... ker vidimo, da vas Filip vsakič navduši s svojimi očkami, bomo napopali še nekaj slik iz preteklih dni. Medtem ko jaz to počnem pa Filip vneto drema na kavču. Lenuh!!! Zdaj vem, zakaj sem se tako polenil tudi jaz. :D

Slika
Osvežitev v poletnih dneh ... :) ... to ni nobena reklama za pijačo ... da ne bo pomote. :D

Slika
Najraje sedi na praskalniku in opazuje zunanjost ...

Slika
Še en dokaz, da to ni navaden maček, ker gospodič pač mora ležati na postelji z glavo na pojštru ... 8)

Slika
Cajt je, da si malo uredim kremplje ... hmmmmm ... bom uporabil kar to pilico, ki jo je pustil na mizi. :good:

Slika
Še malo, še malo ... pa jo mam na tleh ...

Slika
Tako utrujen in zadihan pa je naš Filip, ko telovadi z laserjem. 8)

Slika
Igra skrivalnic ... prvič ... v tem primeru ni bil preveč uspešen ...

Slika
Ko se pa satan tako skrije, ga je pa prekleto težko opazit!!! :devil:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor Po jul 04, 2011 6:39 pm

Lubek na kubik je tole!! :kiss:

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Po jul 04, 2011 8:44 pm

Filip :playboy: <3
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor To jul 05, 2011 7:52 pm

No no punce, punce ... Filip je oddan moji partnerki ... tako da ste tukaj že oplele ... ;) ;) ;)
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe apr 06, 2012 12:13 pm

Pozdravljeni ponovno...

...tokrat po daljši odsotnosti. Jaz sem bil 6 mesecev zdoma in tako ni bilo nikogar, ki bi Filipa slikal in se redno oglašal na forumu. Medtem ko mene ni bilo, je Filip slabe tri mesece preživel pri punci doma, kamor ga večkrat odpeljemo na počitnice, v primeru da se midva kam odpravima na dopust. Zgleda mu tam nič ne manjka, saj je prostora za njegove vragolije precej več, poleg tega ima čudovit razgled skozi okna na zunanje dogajanje in na domač ribnik, ptice in pa vse sosednje mačke, ki ga hodijo izzivat na teraso. :)

Filip se v tem času ni kaj veliko spremenil. Njegov karakter ostaja enak. Še vedno je priden, nezahteven, na čase precej divji (kar se igre tiče) in pa predvsem skoz lačen. :) Ugotavljamo, da mu tudi cartanje sploh več ni tuje in da ima svoj ritual cartanja zjutraj ko se zbudi, zvečer pred spancem in pa kadarkoli ima kdo 5 minut cajta da ga "požuli". 8)

Edino kar je v zadnjem času precej moteče je njegovo izpadanje dlak. Zadnja dva meseca mu namreč precej izpadajo dlake. Vem, da je to za notranje mačke dokaj normalno, da jim dlaka izpada skoz, vendar to kar se dogaja s Filipom je pa preveč. V bistvu ga je nemogoče božat, brez da ne bi okrog njege letele dlake po zraku. Kjerkoli leži, za njim ostaja šop dlačja, kar je precej neprijetno videt na kavču, na stolu v jedilnici, ali pa bognedaj na kuhinjskem elementu kamor tako rad skače. Tega prej pri Filipu ni bilo nikoli. Mu je občasno izpadala dlaka, vendar v majhnih količinah in tako da je bilo skoraj neopazno. Poskušala sva z rednim česanjem, pa ni pomagalo. Zato zdaj sprašujeva vas, ki imate toliko več izkušenj z mačkami, kaj lahko storiva? Filip se sicer obnaša normalno, prehanjuje normalno, tako da zaenkrat ne sumiva, da bi šlo za kakšno bolezen ali kaj podobnega. Vsi predlogi in nasveti so dobrodošli. Tako kot je zdaj več ne more it naprej, ker je punca ob vsem čiščenju postala suženj mačku ... :(

Pa da ne boste pozabili kako izgleda Filip ... prilagam dve sliki, sicer narejeni s telefonom, ker še ni bilo časa za fotošuting. ;)

Slika
Kadar opazuje svet skozi okno

Slika
Kadar je tik pred tem da zaspi na meni

P.S.: pa še en video da vam polepša dan ... mogoče je bil že objavljen, mogoče ste ga že videli, ampak se mi je vseeno zdelo vredno ga objavit. ;)

http://www.wimp.com/littlegirl/
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 06, 2012 12:21 pm

Temu mucu bi moglo bit ime Angel :lol:

Filip je lep bil in ostal, ni kaj :D glede dlak pa ti ne znam pomagat - krtačit, krtačit, pa sprobat čimveč različnih krtač, da najdeš tisto, ki največ ven potegne. Pri nas so trije, vsak s totalno drugačnim tipom dlak. Pri Mili je najboljša gumijasta krtača, pri Meliju glavnik, za malega še nisem pogruntala trika :D :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 06, 2012 12:35 pm

Čimveč česat in poiskat primerno krtačo. Nekateri fajn pohvalijo furminator, pri nas se ni dobro obnesel. Pri nas se najbl obnese zoom groom (čombe!) v kombinaciji z gosto žičnato krtačo. Ampak če 1x ali 2x počešeš, ne bo razlike. Šele po več dneh rednega česanja boš opazil razliko. Lahko probate tudi z ribjim oljem (dodajate hrani), če bo kaj pomagalo.
Te pa lahko potolažim, da gre samo za prehodno obdobje. Tudi moji kakšen mesec ali dva konec zime odvržejo cel kožušček (pri nas se je ravno umirilo), ostali čas pa ni nekega hudega izpadanja. Tako pač je, ko v svoj dom pripelješ živalco. Ko pride obdobje, bojo dlake povsod. Malo več pospravljanja pa res ni prevelika cena za vse veselje, ki ga prinesejo v naša življenja. <3
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 06, 2012 1:01 pm

Zdaj spomladi je sigurno obdobje, ko se muce najbolj gulijo. Pri nas je sicer najhujše že mimo, je bilo pa prejšnji mesec tudi čisto brezupno. Sploh Jaka je čisto nemogoč. Od njega leti kot od kakšnega starega kovtra :rolleyes:
Res pomaga samo vsakodnevno temeljito krtačenje. K sreči on to naravnost obožuje in ga prav zahteva. Je pa dejansko odvisno od tipa dlake. Pri nas se najbolj obnese kombinacija zoom-gooma in furminatorja, pa imata zelo različno dlako. Pa po koncu česanja še vsakega enkrat obrišemo z vlažno viledo :D . Saj se smešno sliši, se pa obnese.

Sicer pa je FIlip res lepotec :)
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe apr 06, 2012 1:21 pm

Smo poskusali s furminatorjem, ampak koliko vem ga ni dobro vsakodnevno cesat z njim. Kaj pa kopanje? Bi mogoce to kaj pomagalo?

Probali smo tudi z ribjim oljem, vendar pise v navodilih da ga je potrebno dodajat hrani (1 cajno zlicko), katere se pa Filip sploh ne dotakne, ce dodamo vec kot tri kapljice. :S

Toliko bolj cudno nama je to, ker se prejsnjo pomlad to ni dogajalo. Aja...pa naj se omenim da Filip sploh ne mara cesanja tako da je pravi podvig njega pocesat. :truce:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 06, 2012 1:31 pm

Aja Swoosh, na najbolj očitno pa nismo pomislili. Praviš, da je bil Filip na dolgih "počitnicah" pa tebe dolgo ni bilo. Mislim, da sem brala, da je prhljaj in povečano izpadanje dlake lahko tudi posledica stresa. Poleg dejstva, da je res tisti čas v letu.
S furminatorjem pa komot češeš vsak dan, dokler je močno izpadanje. Tisto priloženo navodilo je res grozno pretirano - kot da bo maček plešast, če boš 2x potegnil z glavnikom po istem mestu. ;)
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Pe apr 06, 2012 2:34 pm

lubček moj lepi, končno so te spet na ogled dali :kiss: .

swoosh, jaz tudi predvidevam, da je pretirano metanje dlake s sebe znak stresa, poleg tega pa je iz najhujšega mraza preskočilo kar na toplo in je dodaten vzrok za odmetavanje dlake s sebe. Probaj zoom groom in žičnato krtačo... vmes pa tudi furminator. Pa, a so ga vsakodnevno ali na več dni česali teh 6 mesecev, ali samo na vsake kvatre enkrat? :). Poleg tega pa, ko ga skrtačiš, daj uporabi še vlažno viledo ali pa vlažne roke. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 06, 2012 4:18 pm

swoosh, glede na ohladitve mislim, da bo Filip po vseh kotih svojo dlako začel pobirat pa si jo nazaj navešat! ;)

no, malo heca ne škodi, čeprav je čutit, da ti ni smešno in ti je ful moteče. Ampak jaz tudi mislim, da je največji del krivde v stresu. Ma se mejte vsi ful radi, pa bo! :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 06, 2012 5:16 pm

Swoosh je napisal/-a:Tako kot je zdaj več ne more it naprej, ker je punca ob vsem čiščenju postala suženj mačku ... :(

Sori, Swoosh, ampak tale o suženjstvu mačku je pa malo močna. :girlsad:
In če ne bo nič pomagalo in dlaka ne bo prenehala odpadati?
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 07, 2012 4:18 pm

Odpadanje dlake pride z mački, žal. In včasih je res ekstenzivno, posebno ob menjavi letnih časov,
stresu ali bolezni.

Gotovo bi bil prvi korak, da mačka navadita na redno česanje. Začnita naprej z ZoomGroomom, ker
ga ima večina mačk radih. Mačka na koncu obrišita z vlažno brisačo. Prvi cilj naj bo pet minut dnevno, najboljše v času kot je v cartljivem razpoloženju. Čas šele kasneje po potrebi raztegujemo, dodajamo več krtač (Furminator) itd.

1. Kje ga češete? Poskrbite da maček stoji oz. leži na nedrseči podlagi. Dovolita mu, da ovoha krtačo, če želi.
Preizkusita kaj mačku bolj ustreza - česanje na višini ali na tleh.

2. Da bo izkušnja prijetna, naj poteka čimbolj mirno. Mačka nikoli ne češemo, ko smo živčni ali se nam mudi.
Mačka pri česanju čimmanj omejujemo, potrebno omejevanje naj bo čimbolj nežno (npr. fiksiranje z odločnim,
a ne grobim držanjem za vratno gubo, mačka ne vlečemo, ne pritiskamo ob podlago ali celo dvigujemo za gubo,
če se nam skuša izmuzniti). Dobro deluje mirno prigovarjanje.

3. Mačka po proceduri nagradimo s priboljškom, ki ga ima rad. Če se je lepo obnašal in se česanje ni končalo krvavo, seveda.

4. Če je če mogoče, se z mačkom po prodecuri vsaj nekaj minut igramo z njegovo najljubšo igračo. Pomaga pri mačkih,
ki na ta način sprostijo nakopičeno agresijo in stres. Prav tako pri tistih, ki so zaradi procedure prestrašeni in se nas
po česanju celo malo bojijo (najboljše so vrvice, peresa, itd.).

Samo vztrajno in bo, bosta videla 8)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 07, 2012 4:19 pm

renata je napisal/-a:
Swoosh je napisal/-a:Tako kot je zdaj več ne more it naprej, ker je punca ob vsem čiščenju postala suženj mačku ... :(

Sori, Swoosh, ampak tale o suženjstvu mačku je pa malo močna. :girlsad:
In če ne bo nič pomagalo in dlaka ne bo prenehala odpadati?

Če je tako zelo hudo in ne moreta biti več sužnja temu dlakaodpadajočemu mačku, je ena od rešitev tudi ta, da ga nemudoma pripeljeta k meni. Vesta, kje sem doma, ponudba velja za kadarkoli.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 07, 2012 7:02 pm

oaza88 je napisal/-a: Ma se mejte vsi ful radi, pa bo! :good:

Točno tako, pri mojih treh dolgodlakih :kiss: in ostalih normalnodlakih :kiss: je prav ljubezen do njih tista, ki premaga še tako nemogoče ovire.....vsi pomisleki (ki me pa včasih tudi preblisknejo za sekundo) prav hitro izginejo, ko muca pobožam in mi hvaležno vrne s poljubčkom in predenjem, bucom in umivanjem in "šepetanjem na ušesa" in ...., če pa to ni nekaj najlepšega na svetu ....ne se vdat, stanje se bo sigurno izboljšalo :good: , držim pesti, da čim prej...
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe apr 13, 2012 9:41 am

renata

Mogoče sem se napačno izrazil ali pa ste me razumele drugače, kot sem jaz mislil. Vsekakor ne razmišljam o tem, da bi Filipa vrnil. Je preveč cute maček in nikakor ne gre od hiše. ;)

Skuiki

Hvala za konkreten in izčrpen odgovor! Temu se reče pomoč na forumu ... ;)
Bomo poskusili s česanjem po tvojih navodilih oz. predlogih. ZoomGroom pa smo tudi pravkar naročili na SuperCombe. ;)

Še enkrat hvala za odgovor. Bom sproti obveščal kakšna bo situacija.
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Če jul 26, 2012 6:03 pm

Pozdravljeni!

Ponovno se oglaša Filip iz svojega doma. Odkar smo se zadnjič oglasili, se stvari niso kaj preveč spremenile. Filip je bil na obisku pri veterinarju, ki je opravil pregled in vsa potrebna cepljenja. Temu bi jaz rekel, da je Filip bil na rednem letnem servisu. ;) Malo za šalo seveda ...

Veterinar nam je povedal, da je zdrav, da ne vidi in čuti nobenih težav. Pravi, da je izpadanje dlak dokaj normalno, smo pa se vseeno odločili za prehrambeni dodatek v obliki tablet, ki vsebujejo določene vitamine proti izpadanju dlak.

Filip je trenutno na počitnicah pri tašči, saj sem jaz službeno odsoten, punca pa je na morju. Tako ima sedaj na voljo veliko več prostora, kot pri nas v stanovanju, poleg tega je v spodnjih prostorih hiše precej hladneje, kot v stanovanju. Večino časa preživi pred oknom, kjer vneto opazuje kaj se dogaja zunaj, ko pa najde čas pa se pride pocartat k nama. Kar se ponavadi zgodi zvečer pred spanjem ali pa zjutraj, ko se zbudimo. Ni lepšega kot to, da te zjutraj zbudi 6kg maček, ki ti veselo skače po trebuhu, medtem ko tebe že pošteno tišči na WC. :lol: :lol:

Da ne bom predolg ... prilagam še nekaj slik, se pa pripravlja tudi video z vsemi Filipovimi norčijami. ;)

Slika

Slika

Slika
Gospodič pije samo svežo vodo iz pipe ... ;)

Slika
Ko pa ne pije vode, pa v umivalniku kar počiva ... ;)

Slika

Slika
Žabica ... s tem se Filipu pri čohanju odpre neka čisto nova dimenzija ... :D

Slika
Tudi Filip je čestital punci za rojstni dan ... :D

Slika
Povsod ogromno prostora za spanje, ampak on se zvije v to malo košaro ... mogoče nama hoče dopovedat, da rabi nov praskalnik. :fool: :cat: :lol:

Slika
Mislim, da komentar ni potreben ... ;)

Slika

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Če jul 26, 2012 8:12 pm

Tak lep muc, pa kar sam. Pa tako nadarjen fotograf, pa samo en muc za slikat. :)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Na svojem kavču

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov