Ojla,

sem Monči, THE CAT, muca z velikim M in s karakterjem z veliko začetnico
...
no tkole, zdej me boljš vidte

no tako, zdaj me poznate. Sem se odločila, da nekaj napišem, ker mi branje prispevkov v moji temi naganja mravljince v kosti!

Mučenik, pha!!!! Kaj berem o mojem Marčiju!??? On je co-pa-ta, ne pa mučenik. Cel vikend se pusti od tamale človekinje prenašat v naročju kot da je bebica in pol ona (pa še tavelika zraven!!!) gruli okrog njega : moj moj moj Marči, marelica, mmmmmm in ga čoha in čoha in čoha in čoha in mečka... A se to spodobi za pravega mačka???

NE!
Jaz imam karakter, nasezgodaj tako glasno praskam po vratih, da vstanejo. Ja no, nekaj pravijo, da so vrata v trskah, pha, prav jim je kaj se pa to pravi muco zapirat ven iz spalnice!!!! In ji omejevat svobodo gibanja!!!
No potem zahtevam kakšne pol urice božanja za mojimi ušesci. Mal hočem bit v naročju, mal na tepihu, mah se bucam ob noge, mal lezem za wcjem pa mal v tuš kabino, pa še v banjo skočim. No ja, zadnje čase ne hodim več v umivalnik, ker je tisti čepek res težko skopat ven in potem tako nemarno udari ob tla, da se prestrašim. Se rajši mečem na hrbet na tepihu, da tavelika človekinja dobro premečka moj trebušček. Pa mal krempljam zraven, od ugodja seveda. Jaz sem Mačka, pa kaj če cvili zraven auu; boži pa čohi me, tko kot mi gre!!!!
Buši postaja zadnje čase bolj okrogel, kljub temu, da zelo pazim na linijo. Pojem malo, tko fino po damsko, ampaaaaak Marči, ta pa prav nič ne pazi na linijo in požre še vse tisto kar sem jaz pustila. Kokr hoče.

Čohi me čohi, jaz bom pa mal krempeljce stegovala, pa mal tvojo rokico grickljala. Zadnje čase ti gre čohanje boljš od rok zato manj praskam.
No medtem ko jaz zahtevam pokorščino od svojih podložnic, Marči mirno čiča na vrhnji polički mačjega drevesa ali pa ždi v umivalniku in čaka...čaka na kaj??? n-č ne ukrene, moram sama praskat po vratih (čeprav , da prijavim še eno kršitev mačjih pravic, včeraj je tavelika človekinja tista vrata našpricala z nečim kar smrdi!!!! pfuuuj! kako si drzne, zdej si moram plinsko masko nadet,. ko grem praskat).
Po jutranjem čohljanju se človekinje odpravijo skozi vrata in imava končno malo miru. Zunaj sije sonček in mi2 pretegujeva svoje krake na poličkah mačjega drevesa, na policah in opazujeva ptiče skozi okno. Včasih pride kakšne zavisten muc do vrat pogledat kako se nama godi...
No, saj Marči ni sam za kritizirat..on zna tko dobr moj hrbet zmasirat, pa moja ušesca spucat

Zadnje čase mi celo dovol, da sedim na njegovem direktorskem fotelju skupaj z njim, včasih pa clo sama. Sej sm mu pokazala, ker sm zasedla umivalnik in je bil čist nesrečn, sploh pa on tud u moj stol hod ležat če mu paše...
In potem se vleeečeee, vleeečeeee, vleeečeee, sonček odide na drugo stran...uboge mačke pa... No včasih se tamala človekinja pokaže kr kmal, tavelka pa...ko pade mrak. To je pa višek! Puščat uboge muce same cel dan!!!
Ko končno pride poskačeva z drevesa in Marči (ta co-pa-ta) začne praskat po drevesu kar spravi človekinje v trans in začnejo cviiiliiiit nekaj kot priiiideeeen Marči. Pa kaj še, kremplje se brusi na kavču, vsaka Mačka z velikim M to dobro ve!

Včasih k boljšemu počutju pomaga droga

Ker sem Mačka z veliko začetnico se seveda ne pustim mečkat. Popoldne, ko bi mojidve čohali men pač ne paše. Takrat se najrajši preganjam po stanovanju saj kooončnoooo odpro vsa vrata. Moram tistega lenušča od Marčija spravit v pogon, da se sploh hoče lovit z mano. Včasih pa se mu ne da in takrat hodim naokrog po stanovanju in iščem kaj mačjega bi še lahko ušpičila. Ena mojih najbljubših zabav je seveda praskanje kavča od spodaj ali pa zlezem zgoraj pod odejo.

včasih me clo Marči začne pogrešat in pride pofirbcat kaj se to kavč premika

Bistveno je

, da pri tem fuuul zapikujem kremplje. Kooolk to paašeeee...
Včasih se pa tud jaz malo zleknem in si odpočijem.

Če sem pri volji tud dovolim, da me kdo ob tem čoha.

PS: O mojih večernih protestnih gverilskih akcijah pa drugič....