Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So mar 17, 2012 1:06 pm

Re: Daj si duška

Matr, danes se sploh ne da in na internet, kamorkoli greš, katero koli pof***no stran odpreš, blesavi amerikanci težijo s tistim svojim ku***vim St Patricks day.
In kot je seveda dobra in stalna praksa, jim niti na kraj pameti ne pade, da je to praznik, ki izvira iz GENOCIDA in da pravzaprav praznujejo pokol tisočev in tisočev ljudi in slavijo njegovega pobudnika.... na bruhanje mi gre, preklete ameriške brezumne opranoglave krščanske OVCE!!!
:ireful: :mad: :ireful: :mad: :ireful: :mad: (kje je un smajli ki od jeze eksplodira?!?!)

Evo, naj živijo vse "kače" - prave in metaforične!!
Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So mar 17, 2012 1:16 pm

Ej, St. Patrick's je irski praznik. In pri nas se ga kolturno proslavi tako, da se gre z zelenim klobukom v pub in se ga kolturno nacuka s pivom. :drinks: :crazy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So mar 17, 2012 1:21 pm

Ne, ni.
To tupijo tisti ki nimajo pojma kaj praznujejo in izkoristijo ta dan samo da se ga nalijejo ko krave.
"sveti" Patrick je bil misionar, ki je pokristjanjeval Irsko cca leta 400 nš. Legenda pravi da je pregnal vse "kače" iz otoka Irske. Enkrat lahko ugibaš, kdo so bili "kače" - prvotni prebivalci, keltski pogani.
Praznik sv. patrika slavi življenje človeka ki je lastnoročno uničil kulturo in vero celotnega naroda in zaradi katerega je tisoče ljudi, ki se niso hoteli spreobrniti, moralo pobegniti iz otoka ali končati v mukah. Samo ugibamo lahko kam so šle vse "kače" potem ko jih je "sveti" Patrick tako plemenito izgnal. Me prav zanima če bojo čez tisoč let na enak način slavili tudi vojne zločince iz srbije ker so efektivno izvršili etnično in versko čiščenjev Bosni... Ampak seveda, zgodovino pišejo zmagovalci, zločini in genocidi se pozabijo in množični morilec je junak. Jaaaaa, dejmo si zelen klobuk na glavo in pejmo se ga napit.
Če ni to samo za bruhat...

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor So mar 17, 2012 1:33 pm

Mačja mama je napisal/-a:Ne, ni.
To tupijo tisti ki nimajo pojma kaj praznujejo in izkoristijo ta dan samo da se ga nalijejo ko krave.
"sveti" Patrick je bil misionar, ki je pokristjanjeval Irsko cca leta 400 nš. Legenda pravi da je pregnal vse "kače" iz otoka Irske. Enkrat lahko ugibaš, kdo so bili "kače" - prvotni prebivalci, keltski pogani.
Praznik sv. patrika slavi življenje človeka ki je lastnoročno uničil kulturo in vero celotnega naroda in zaradi katerega je tisoče ljudi, ki se niso hoteli spreobrniti, moralo pobegniti iz otoka ali končati v mukah. Samo ugibamo lahko kam so šle vse "kače" potem ko jih je "sveti" Patrick tako plemenito izgnal. Me prav zanima če bojo čez tisoč let na enak način slavili tudi vojne zločince iz srbije ker so efektivno izvršili etnično in versko čiščenjev Bosni... Ampak seveda, zgodovino pišejo zmagovalci, zločini in genocidi se pozabijo in množični morilec je junak. Jaaaaa, dejmo si zelen klobuk na glavo in pejmo se ga napit.
Če ni to samo za bruhat...

:good:
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor So mar 17, 2012 1:36 pm

Jaz pa nič ne praznujem, razen sem in tja kakšnih povsem osebnih reči, pa ne moram falit spljoh! :D

:dance:
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So mar 17, 2012 1:57 pm

Mačja mama jaz sem te pa na svoj fb citirala če ne zameriš, ker mam polno kolegov, ki imajo danes plan se ga veselo nabit ko opice, da bojo vedli vsaj komu nazdravljajo :S
Dogs have owners, cats have staff
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So mar 17, 2012 2:01 pm

Še tole, pol bom nehala težit:
izgon "kač" iz Irske je eden od čudežev, zaradi katerih je bil Patrick povzdignjen v svetniški status. Nihče pa ni zapisal, da so zadnje kače na irskem otoku izumrle v zadnji ledeni dobi, se pravi pred cca 30.000 - 10.000 leti. V svoji mladosti je bil Patrick ugrabljen in da si je kupil svobodo, je trgoval s sužnji in jih prodajal Rimljanom. Wow, kak svetnik. V vseh pogledih.

Didi, izvoli :)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So mar 17, 2012 5:08 pm

Mačja mama je napisal/-a:Še tole, pol bom nehala težit:
izgon "kač" iz Irske je eden od čudežev, zaradi katerih je bil Patrick povzdignjen v svetniški status. Nihče pa ni zapisal, da so zadnje kače na irskem otoku izumrle v zadnji ledeni dobi, se pravi pred cca 30.000 - 10.000 leti. V svoji mladosti je bil Patrick ugrabljen in da si je kupil svobodo, je trgoval s sužnji in jih prodajal Rimljanom. Wow, kak svetnik. V vseh pogledih.

Didi, izvoli :)

Če nimaš nič proti, te bom tudi jaz ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So mar 17, 2012 5:27 pm

Hehe, ve kar citirajte. Pa na ZS mi povejta kateri sta na FBju da vaju dodam.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 18, 2012 10:00 am

Vstala sm na ta tečno nogo :S , no sj bo minil...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Ne mar 18, 2012 10:22 am

Nazaj pejt spat, pa vstani na netatečno :P
You dont know me, you just wish you did. :playboy:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 18, 2012 10:32 am

Ideja sploh ni slaba :D sam je žal neizvedljiva :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 18, 2012 11:41 am

Zraven postelje si nastavi nekaj, kar ti izvabi nasmeh. Postavi na tako mesto, da je to prvo, kar zagledaš, ko zjutraj odpreš oči.
Ravno včeraj sem v trgovini zagledala okrasno blazino - žabico s fejst širokim nasmehom. Seveda je šla prec z mano. Ni šans, da bom zjutraj vstala sitna brez razloga, če je prvo, kar zagledam, žaba, ki se mi smeji. :D

Enkrat bom res morala izdat žepno knjižico modrosti za lepši dan. :girlblush:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 18, 2012 11:53 am

Sam da je po pomoti ne pojéš...
sej veš, če navsezgodaj poješ žabo, seti cel dan ne bo ziher nič hujšega kot to zgodilo...

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 18, 2012 11:57 am

Sej drgač nism glih velikokrat tečna (če ne drugega me ta prva kava v dobro voljo spravi) sam dons je tak čuden dan, k nikakor ne grejo stvari po planu oz. mislš da si se neki zmenu pa se očitno nisi (pa tud to me ponavad niti ne bi otečnilo, sam dons me je) plus da morm pripravit stanovanja na prenovo kopalnice in se odselit...jaz sm pa pač res rada doma, tko da je najbrž to glavni razlog moje sitnobe ampak dobr, bom potrpela in pol bom vsaj mela kopalnico k ne bo že skor življenju nevarna :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 19, 2012 10:38 am

Pravi ponedeljek:
1. po celem vikendu med samimi bolnimi se zbudim z bolečim grlom ...
2. ko hočem pojamrat Duškotu, me ne spusti več na forum! :ireful:
3. grem od doma brez dežnika, ker ko gledam skozi okno, ni videti dežja, ko grem po stopnicah čisto malo rosi, na ulici pa že fajn dežuje, ampak ni več časa za it domov
4. grem na pošto iskat paketek, ki ga poštar ni uspel stlačit v nabiralnik, pa čeprav zbaše noter vse po spisku. na pošti kakopak stojim za tipom, ki se je odločil, da bo plačal 65 eur v kovancih. strese jih na pult in reče, da je malo pospravljal.

le kaj me še čaka? :dash:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 19, 2012 12:16 pm

Jst se moram pa poduškat, da me moti en člen Družinskega zakonika, in sicer tisti, ki prepoveduje telesno kaznovanje.
Sem sicer čisto za demokratično vzgojo, ampak če ni ene fiksne dokončne avtoritete (Takoj, mulc, če ne te bom...!) začnejo otroci prej ali slej demokracijo izigravat in potem imaš tipične nevzgojene pamže kot jih vidiš dandanes na vsakem koraku in zaradi katerih verige restavracij prepovedujejo vstop, ja prav ste prebrali, prepovedujejo vstop parom z majhnimi otroci.
Mislim da je tista ena vzgojna klofuta ali ena po riti izključna pravica vsakega starša, ki mu je ne sme nihče odvzeti, še najmanj pa prepovedati. Mislim da je skrajno bedasto da se o tem govori kot o neki hudi zlorabi in fizičnem nasilju nad otroci. Meje je treba postavit in na žalost je velikokrat tako, še posebej dandanes, da jih je treba postavit na način, ki ga bo pamž spoštoval. Dokler mulc ne ponotranji morale, mu je treba pač dati neko zunanjo motivacijo, pa magari takšno da ve, da boljše da uboga, sicer...!
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po mar 19, 2012 12:28 pm

Mačja mama :goodpost: Tudi pri meni je kakšen vzgojni padel, pa mislim, da se mi dandanes to ne pozna ;) pa svoje starše imam tudi neizmerno rada kljub kakšni vzgojni v mladosti...res pa je da so otroci dandanes tako hudo fejst razvajeni, da je že groza!!!
Kdor ne mara živali,ne mara ljudi!!!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 19, 2012 12:38 pm

A ni klofuta bolj znamenje nemoči vzgajajočega kot vzpostavljaje avtoritete?
In tudi otrok to ve, koneckoncev.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po mar 19, 2012 12:40 pm

Ah moja2 sta imela moč in avtoriteto (sploh ata) pa včasih enostavno ni zaleglo :girlblush:
Kdor ne mara živali,ne mara ljudi!!!
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov