Kdo bo vodil Zavetišče Maribor oz. držite pesti, prosim!

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 15, 2012 7:20 pm

Re: Kdo bo vodil Zavetišče Maribor oz. držite pesti, prosim!

Maks ni kastriran.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 15, 2012 7:38 pm

:O :O :O
A to ziher???
Ojoj, saj vem, da sem naivna in blont, ampak na to opcijo pa sploh pomislila nisem. Ni kastriran, je prosto spuščen (kadar ni na ketni :bad: ) in se bo sam zmenil z domačim psom, s katerim se trenutno ne razume? :dash: In "ko" se bo, bo lahko prosto spuščen???

Oni to resno??? :dash: :dash: :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 15, 2012 7:45 pm

Skoraj nobeno slovensko zavetišče psov ne kastrira, ker to ni zakonska obveza. Kolikor jaz vem, kastrira samo Horjul.
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 15, 2012 7:51 pm

To vem, ampak oddat nekastriranega psa v dom, kjer sta že dva psa, pa noben od njih ni notranji, pričakovat, da bodo skupaj lutali okoli domačije in spali v štali ter potem to imenovat SRČEN DOM je pa res too much, no.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 15, 2012 7:59 pm

V Lj jih tudi kastrirajo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Če mar 15, 2012 8:50 pm

Na obali se posamezni, vsi po vrsti pa ne. Če gledam iz lastnih čevljev, potem raje posege pri svojih živalih opravim sama v starosti, ki se meni zdi primerna (pasji samci po dopolnjenem enem letu) in pri veterinarjih, ki jim zaupam, tako da jaz v nekastraciji ne vidim ravno težave (čeprav jo zagovarjam, da ne bo pomote), jo pa v vsem drugem, tudi v kombinaciji s tem... Bistveno bolj pa me moti sprejemljivost verige... to mi je pa... Slika :dash: :dash: :dash: :dash: Slika
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 15, 2012 8:58 pm

Saj jaz ne zagovarjam tega, da morajo biti vsi psi kastrirani. Moj bo letos dopolnil 15 let, ni kastritan (in tudi ne bo :D ), v življenju je pa imel eno leglo (rodovniško, seveda).
Ampak oddati nekastriranega psa nekomu, ki ga ne bo imel 24/7 pod nadzorom je pa :bad: .
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Če mar 15, 2012 9:05 pm

Ni sploh letelo nate, se strinjam s tabo, itak! Jaz sem fun, ne vsiljujem pa kastracije nikomur, posebno ne, če ima psa pod kontrolo. Jo pa (lahko) priporočam.
Tale kombinacija je pa odlična! :good: Sem pa imela v mislih vse tiste, ki konkretno oddajo zagovarjajo... :dash:
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe mar 16, 2012 7:40 am

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe mar 16, 2012 7:45 am

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe mar 16, 2012 8:41 am

Eno vprašanje, če nekdo pokliče dežurnega, da se po igrišču ter po travniku (zraven je osnovna šola, ter veliko otroško igrišče) sprehaja pes, kateri je ponoči tudi tulil...in ti dežurni reče, ja veste psi se gonijo, če ga boste še opažali čez tri dni bomo prišli po njega, drugače pa ne ker se potem lasniki derejo na nas, če psa odpeljemo v zavetišče. Kako odreagiraš? A ni po zakonu, da morajo po psa v roku 24 ur?
P.s. nisem ga videla in slišala jaz ampak moja mami in me je klicala, da ga je videla kako "napada" eno prestrašeno gospodično z drugim psom... "Napad" je mišljeno kot to, da se gospa verjetno bala za svojega psa in je celo histerijo vzganjala.... Ter psa nekako želela pregnati od svojega.... :dash: :dash: :dash:

Glede na to, da je en pes ponoči tulil se mami dovzdeva, da se gre za istega psa, ker drugače nimajo tam v bloku takšnih "težav"... Ah
Kdor ne mara živali,ne mara ljudi!!!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe mar 16, 2012 8:51 am

Prijava Vurs, ni druge.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe mar 16, 2012 9:00 am

Hvala Helena bomo uredili.... :dash:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe mar 16, 2012 9:06 am

Ja resno no, pa kako kdo sploh še lahko zagovarja delovanje ZM? Ne štekam, res ne. Kako lahko?

Najboljš da vse tiste sredi njiv, pa v blatnih posranih boksih, pa tiste ki jejo pomije tudi kar pustijo tam. Ker lastniki se običajno precej razburjajo ane?

omg
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe mar 16, 2012 10:46 am

Tak je po dveh urah lovljenja psa je pes skočil čez eno ograjo in so sosedji povedali da živi tukaj....ah...tudi dežurni je prišel.... :dash: :dash: :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe mar 16, 2012 10:50 am

Hanika je napisal/-a:Tak je po dveh urah lovljenja psa je pes skočil čez eno ograjo in so sosedji povedali da živi tukaj....ah...tudi dežurni je prišel.... :dash: :dash: :dash:

Naj se obvesti lastnika. Mogoče sploh ne ve, da mu pes skače čez ograjo v njegovi odsotnosti.
Fino bi bilo, če bi ga kar zavetišče obvestilo kot uradna institucija.

Če se po opozorilu to še vedno dogaja pa prijava proti lastniku.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe mar 16, 2012 10:56 am

Ah sem se pogovarjala s sosedi, pes je skočil čez ogromno ograjo...Gospe sta rekli, da je lastnica neka 98 letna gospa in da jo en drek briga kaj si je vnukinja (28letna :dash: ) privleka domov....Gospodična Petra si je zapisala naslov in je rekla, da bodo preverili...Kot vidim na FB-ju so nekaj glede tega psa že urejali pred časom...Naj bi bil zaprt v boksu oz. ko mu pa odprejo boks pa prosto tava po novi vasi. Pogovarjala sem se med tem dvournim lovljenjem z 15 ljudmi in vsi vedo za tega psa :dash: Je pa tako lep kuža star naj bi bil enih 6 let nek mešanček mora bit med nemškim ovčarjem in še enim... Ah bom pa vsekakor preverila če so jih kaj preverjali, ker mi je tudi oskrbnik oz. dežurni rekel, da to mora iti prijava na inšpekcijo veterinarsko. Morem reči, da je bil gospod zelo korekten in se mi zdi, da ima res rad živali, sem mu tudi omenila, da baje dosti videvajo psa podobenga zlatemu prinašalcu je rekel, da ko ga vlovi, ga bo sam vzel. Naj bi bil ful lep. Samo ni mi pa jasno kaj dela tej 28 letni punci :devil:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe mar 16, 2012 11:06 am

Jaz sem odločno proti temu, da zavetišča oddajajo nekastrirane pse in bi bilo potrebno zakon spremeniti.

Če bo MH kdaj imela zavetišče za pse, upam, da bo kastracije izvajala brez pardona.

Če kdo misli, da je pes brez jajc revež, je velik bedak, ker revež je pes z jajci, ki ne pride do naskoka.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe mar 16, 2012 6:39 pm

Danes sem bila po ZDIJZ na vpogledu kartotek živali mariborskega zavetišča.
Na zadevo so se dobro pripravili, bili zelo spoštljivi in pripravljeni pokazat dokumente. Po tem sva se z go. Bartok kar dve uri pogovarjali in prišli do kar nekaj precej pozitivnih zaključkov. Precej časa sva namenili členu v njihovi pogodbi o posvojitvi, padla je obljuba, da bodo dobro preučili člen o "verigi, če ne gre drugače". Nekako bomo vsi skupaj poskusili pomiriti razgrete strasti in nekako poskusili "sodelovati" v tej zmedi, ki jo je povzročil zaplet zaradi podelitve koncesije, o kateri mi smatramo, da je potekala na skrajno nezakonit način. Pošteno priznajo tudi storjene napake na začetku, predvsem kar se komunikacije z zainteresirano javnostjo tiče in še kaj, kar pa naj ostane med nami in njimi.
Trenutno nam je skupni cilj, da nekako vzpostavimo dialog med zavetiščem in odslovljenimi prostovoljci. Prihaja namreč sezona mladičev in bi bila njihova pomoč več kot dobrodošla. Tudi Snaga se je o vsem pripravljena pošteno pogovorit. vsaj pravijo tako.
Pokazali so mi vse živali, brez izjeme, vidimo se zopet čez 14 dni, vmes pa bomo komunicirali na druge načine, če bo šlo.
Snaga d.o.o.oz. Zavetišče za živali Maribor po zagotovilih ge. Irene Bartok ni vstopilo (ni nameravalo in tudi ne namerava v prihodnje) v Združenje fantastičnih pet, kar je vsaj zame in moj odnos do njih velik plus.

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Pe mar 16, 2012 6:48 pm

:good: zavoljo :cat: in :dog:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 32 gostov