Kdo bo vodil Zavetišče Maribor oz. držite pesti, prosim!

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Sr mar 14, 2012 10:12 pm

Re: Kdo bo vodil Zavetišče Maribor oz. držite pesti, prosim!

joj.

:bye:
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 14, 2012 10:19 pm

moksa je napisal/-a:jernejch, potemtakem nihče ne more pričakovati dialoga. Nekdo mora prvi začet - z dialogom, namreč. Sem imela sinoči en dolg razgovor na to temo (dialoga, ne živalovarstva) in prišla do zaključka, da če nekaj hočem, moram nekaj tudi dati od sebe. Pa kak ne pretirano pomemben princip pohoditi, kakšno besedo požreti. Ne gre drugače, če ti je cilj (v tem primeru dobrobit živali) pomemben.

moksa, smo probali na vse načine, tudi s ponižnostjo. Ne gre.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Sr mar 14, 2012 10:29 pm

Kakšni dialogi včasih postanejo trajno neuresničljivi, ker preprosto ni mogoče verjet, da so tisti, ki so do sedaj držali figo v žepu in/ali iskali predvsem lastne koristi (če protipravno pridobljene pozicije odmislim) sposobni iskrenega in korektnega dialoga. In na koncu se lahko zgodi da zgubiš dvakrat - v svojem imenu in imenu živali.

Težko je bit pameten, ko dobre možnosti ni, izbereš manj slabo. Ocena kaj je manj slabo je pač subjektivna.
Se imam precej za človeka dialoga, menda imam precej dolgo lajtungo in visok prag tolerance, bi rekla da marsikaj zastopim in marsikaj pustim kjer je za pustit, ampak mislim pa, da včasih "pametnejši" odneha ni najbolj modra izbira, če to pomeni mahanje z belo zastavo. Oz. dialog ja, več ali manj vedno, ampak ne za vsako ceno.
You dont know me, you just wish you did. :playboy:

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Sr mar 14, 2012 10:32 pm

Ne vem, mogoče je to sonce (čeprav je zdaj tema :D ), da tako deluje name, ampak jaz začenjam na stvari gledati na drugačen način. Ta situacija me, pa čeprav samo kot opazovalko, ki se kvečjemu aktivno udeležuje debat, začenja najedati iz zelo enostavnega razloga: pri sebi sem opazila, da mi začenjata lastni prav in lastno prepričanje zamegljevati tisto, do česar mi je v resnici ogromno: dobrobit živali. To, da dokazujem in vztrajam pri svojem pravu, me je oddaljilo od bistva. Ni prav. Aj giv ap. Kjer se da pomagati, bom pomagala še naprej. Kjer se ne bo dalo pomagati, se bom potrudila, da ne bom dodatno škodila. Tako ne gre več. Upam, da je to opazil še kdo.
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 14, 2012 10:52 pm

Jaz to čisto razumem in je iz vidika opazovalca povsem logično. Za tiste, ki imajo/imamo globji vpogled v stvari ali pa z njimi več opravka, pa mislim, da je status quo slaba izbira. Sisteme se da nekaj časa popravljat, flikat, štukat... ampak včasih pridejo pa stvari tako daleč, da je treba stvari sterat do konca, pa če to pomeni prostor za nov sistem, toliko boljše. Bo vsaj nekaj časa minilo predno bo postal dostopen za zlorabe, ker včasih sogovornikov preprosto ni! Vsaj takih ne, ki bi jim lahko zaupal.

Povedano drugače - ne moreš mahat drugim pred nosom s papirji, če jih sam nimaš. Ne moreš na skrivaj, potihem in za hrbtom rovarit in pričakovat dialog "v imenu koristi živali".
Mogoče bodo pa živali imele več od tega, če bo veliko manjših zavetišč, z manj namestitvenimi kapacitetami, bo šlo manj za kilometrino, pa bo mogoče porihtana kakšna prostoživeča mačka več al pa kaj pa vem o kakšnih koristih vse bi se dalo razmišljat. Ni vse slabo za slabo.

Kako je že rekel Einstein? The world is a dangerous place, not because of those who do evil, but because of those who look on and do nothing.

Meni je recimo Pezdir huda faca :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 14, 2012 10:56 pm

Na daljši rok (upam, da ne predolg) dobrobit živali, četudi je trenutno vse skupaj sranje in bruhanje. Tako pa absolutno ne gre več naprej, čeprav bi si nekateri to zelo želeli.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 14, 2012 11:05 pm

No, al pa če dilemo postavimo drugače, v "žaru" današnje zgodbe:

- če so pogoji za psa, ki so videt na fotkah, okej in sprejemljivi, kako lahko kdorkoli, ki zagovarja konkretno oddajo pričakuje karkoli več od kateregakoli drugega zavetišča? Oziroma kakšno svetohlinstvo se plete po glavah tistih, ki enim psom privoščijo pogoje iz današnjih fotk in se zgražajo (so se zgražali) nad tisimi, ki so bili ogorčeni, ker so bili kot posvojitelji zavrnjeni, ker bi svojo žival futrali s pedigreejem?

Teme in dileme - ali kdo je kdo in komu je za koga mar... Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 14, 2012 11:19 pm

Dobrobit živali. Meni je eno figo fajn, če sama oddajam v superduper domove, če nekaj deset km stran živali po bednih 30 dneh letijo v skrinje ali na ketne. In da to nekateri celo odkrito podpirajo. Klinc pa taka dobrobit, pa priden in tiho bit, da ni špetirja, četudi veš, kaj se dogaja.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Sr mar 14, 2012 11:26 pm

:goodpost: :kiss: :girlblush:
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 15, 2012 10:17 am

helena je napisal/-a:Dobrobit živali. Meni je eno figo fajn, če sama oddajam v superduper domove, če nekaj deset km stran živali po bednih 30 dneh letijo v skrinje ali na ketne. In da to nekateri celo odkrito podpirajo. Klinc pa taka dobrobit, pa priden in tiho bit, da ni špetirja, četudi veš, kaj se dogaja.

Vedeti in neukrepati bi moralo biti nedopustno. Še posebno če vedo odgovorni oz. pristojni, npr. VURS, ki ves čas ve, da stanje ni idealno, da so zakonski pogoji že tako minimalni in jih nekatera zavetišča komaj dosegajo, a velikokrat ne ukrepajo.

Vsaka žival, ki jo kdorkoli (zavetišče, društvo, posameznik) odda označeno, s pogodbo in v primeren dom, je po mojem mnenju dodaten kamenček v višanju zavednosti o odgovornem skrbništvu. Vsaka žival, ki gre od posameznika, društva ali iz zavetišča z vednostjo tistega, ki žival oddaja, v neprimerne pogoje, ni označena, ni S/K in ne bo pod nadzorom itd., je en odvzet kamenček iz tega istega mozaika.

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če mar 15, 2012 2:53 pm

Izjava zavetišča na FB:

Iz ogleda lokacije, kjer biva Max: danes smo obiskali gospoda, ki je v začetku tedna posvojil Maxa. Kuža biva s še dvema kužkoma in predvsem s starejšim se ne razumeta najbolje. Max ni na verigi ves čas, uživa tudi v teku na bližnjem travniku in njivi. Gospodu smo razložili, da ne želimo, da je Max na verigi in dogovorili smo se, da bo v roku enega tedna postavil boks, kjer bo Max bival, dokler se ne navadi na oba druga kužka. Max ima vodo, hrano, senco, spi pa v hlevu, ki je lepo urejen. Obljubili smo, da se čez en teden vrnemo in preverimo izpolnitev danih zavez.

Me res zanima, kako potekajo posvojitve pri njih. A prideš, izpolniš vprašalnik, si izbereš psa in ga lahko že odpelješ? A te ne vprašajo niti tega, če imaš že poštimane osnovne zadeve?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 15, 2012 3:06 pm

Mene tudi zanima, kaj pomeni, pes "uživa v teku na bližnjem travniku in njivi". V boksu bo, dokler se "ne navadi na oba druga kužka"? Kar sam od sebe? In če se ne "navadi"?
Pa če "se navadi", kaj potem? Bo kar prosto spuščen (kar jaz osebno razberem iz teksta)? Torej grejo psi brez nadzora v zavetišče, zato, da se jih odda nekomu, ki jih bo spet spustil brez nadzora?

Mislim, :dash: :dash: :dash: .
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 15, 2012 3:30 pm

Mene pa zanima a so brihte združene poenotile (tudi) standarde oddaje, al so strnili vrste samo pri "standardih" pospravljanja v skrinjo, da bi se lažje borili proti tistim, ki tega ne počno? A je za pse iz ZM dobro karkoli, medtem ko so tisti, ki bi nudili psu mnogo več, pa ga niso dobili, izmečki...(vstavi poljubno), ker so bili nad odločitvijo zgroženi?

Mah... blef, blef, blef, pa bla, bla, bla, pa še malo blefa, pa spet od začetka... :dash:

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če mar 15, 2012 3:54 pm

Uuuu, čez en teden se vrnejo. Pridni. Upam, da bodo povedali točno uro :dash: :dash: :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 15, 2012 4:03 pm

Za psa bi bilo verjetno boljše, da ga pustijo na tej zajli (saj je zajla ali gre za fiksno, visoko pripeto verigo, ki psu ne omogoča skoraj nič gibanja?), kot pa da ga zaprejo za ves dan boks, ki vprašanje, kakšen je, kje je nastanjen in koliko časa dnevno bo pes v njem (ima notri vsaj zavetje pred padavinami in soncem?).

Tekanje po travnikih in njivah - nekako je to del zakonskega minimuma, da mora biti pes pod nadzorom.

Zanimivo bi bilo tudi vedeti, če:
1. je šel pes v nov dom kastriran,
2. če sta cepljena, označena in kastrirana ostala dva psa.

Da ne bo produkt "tekanja po njivah" še kakšno dodatno leglo neželenih mladičev, ki bodo nato pristali v zavetišču ali v kakšni črni vreči :(

Ni mi pa čisto jasno, kako lahko veriga rešuje "nemaranje" med tremi psi. Kje sta ostala dva psa, da Maks ne more do njiju in ona ne do njega, glede na to da se nahaja na verigi na dvorišču?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 15, 2012 4:11 pm

Ne, zajla ni boljša. Boks pa tudi ne. Ah brez veze...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 15, 2012 4:32 pm

sleepy je napisal/-a:Ne, zajla ni boljša. Boks pa tudi ne. Ah brez veze...

"Boljša" v smislu, da mi ni jasno, kakšno izboljšanje za žival naj bi bilo, da se psa premakne z verige v boks (ki vprašanje, kakšen je).
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 15, 2012 4:41 pm

In potem prebereš na FB kot komentar na dotično temo še tole, pa te res mine vsaka želja po kulturni komunikaciji...
jaz več nevem kaj vam ljudje ni jasno? ste vsi tako hudo odpelani? pa kaj pol če spi v boxu.. al pa v hlevu? .. mački tudi hodijo v hlev v seno spat ker je toplo.. ko majo mački mlade jih vedno v hlev skrijejo.. kaj ste to samo za eni .. me res zanima no.. kmetija je kmetija.. vse živali so zunaj.. da ste res neverjetni..

Pri čemer bi se jaz celo strinjala, da pesjak ali hlev nista nujno slaba, če so skrbniki normalni... :truce:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 15, 2012 5:17 pm

Še tole, pol mam pa res dovolj glavobolov za nekaj časa...

katja je napisal/-a:Izjava zavetišča na FB:

Iz ogleda lokacije, kjer biva Max: danes smo obiskali gospoda, ki je v začetku tedna posvojil Maxa. Kuža biva s še dvema kužkoma in predvsem s starejšim se ne razumeta najbolje. Max ni na verigi ves čas, uživa tudi v teku na bližnjem travniku in njivi. Gospodu smo razložili, da ne želimo, da je Max na verigi in dogovorili smo se, da bo v roku enega tedna postavil boks, kjer bo Max bival, dokler se ne navadi na oba druga kužka. Max ima vodo, hrano, senco, spi pa v hlevu, ki je lepo urejen. Obljubili smo, da se čez en teden vrnemo in preverimo izpolnitev danih zavez.

A prej niso vedeli, da ima gospod že dva psa doma?
Torej psa, mladega in polnega energije, ki si ga komaj posvojil, pelješ na njivo in travnik in SPUTIŠ? Da ob tem seveda ne omenjam modrovanj, kako odgovorno je pripenjanje na verigo, ker gre za komaj posvojenega psa.... :dash:

Za kozlat, res, pa ne za nehat, tolko blefa so posamezniki sposobni sproducirat. Big picture, ja... f*** big picture :dash:

Skuiki je napisal/-a:"Boljša" v smislu, da mi ni jasno, kakšno izboljšanje za žival naj bi bilo, da se psa premakne z verige v boks (ki vprašanje, kakšen je).

Ne vem če si na FB, jaz sem prebrala tudi kakšen opis psa tistih, ki ga verjetno poznajo...

"Ker Maxa vsi dobro poznamo in vemo, da ...potrebuje še več pozornosti in gibanja od povprečnega psa,..."

"Ta lepotec Max je bil najden 29.1.2012. Je še zelo mlad kuža, star približno eno leto. Primeren za nekoga z ograjenim dvoriščem, ki mu bo omogočil veliko gibanja in posvetil dovolj časa. Je zelo prijazen ter igriv kuža, vendar tudi zelo močan, zato ni primeren za začetnike."

Sem svetlobna leta stran od tistih, ki menijo, da starejši ne bi smeli posvajat živali, je pa odvisno kdo koga...

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 15, 2012 7:16 pm

Glede na tisto razštelano uto, dvomim da bo kakšen fajn boks padel.

O oddajanju na verigo pa :bad: o celi razlagi pa :dash: ...

To, da Hercogova nima niti malo pojma o živalih že vemo, ker v svojih izjavah to večkrat nakaže... Pa žalost, da je nekdo tak prvo zaposlen v zavetišču, drugo pa da ta odgovarja vsej javnosti, pa niti ne ve kaj piše.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov