Sesalci, frizure, vložki...skratka, babji čvek

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor So feb 18, 2012 9:47 pm

Re: Sesalci, frizure, vložki...skratka, babji čvek

iiiiiiiiiiiii kašni luškani blont cofki :cupidgirl:
You dont know me, you just wish you did. :playboy:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 19, 2012 9:21 am

Ma pr nas je problem, ker je vrli arhitekt že 30 let nazaj, ko so bli bloki zgrajeni, si zamislu, da je pod balkonom ena taka polica...ki je valda idealna za gnezdenje. S tem, da golobi do nje pridejo z lahkoto, jaz pa nikakor, ker v bistvu hodim nad njo in pol od spodi slišm grruuu, grrruuu pa pol mal cepetam in jih spodim sam valda pridejo nazaj. :devil: Da bi zdj jim kej nardila al pa jajčkom nimam srca čeprov mi niso niti najmanj všeč...ah no ja bo že.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 19, 2012 11:40 am

Ma ne vem, jaz pa do razbijanja jajc nisem tako sentimentalna - tam, kjer imajo golobnjake, je to najbolj uspešen način obvladovanja populacije. Nastavijo jim umetna jajca, da golobi potem na njih čepijo... Meni je tudi en gospod, ki sicer redi golobe (pa ne tako kot tista novinarka :rolleyes: ) priporočal nadomeščanje jajc z umetnimi.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 24, 2012 12:35 am

Malo manj "babji čvek", pa vseeno.. Za vse, ki ste dosti na zasneženih cestah. 9mm verige za gume so za en klin*. V četrtem poskusu (lahka namestitev-ja pa jade) nam jih je uspelo namestiti perfekto, kot na sliki. :D Počasi pritisnemo na gas in pof, veriga se strga. :O Verige so bile kupljene dan pred uničenjem! Če veste da boste šli na zasnežene, ledene ceste, raje kupite debelejše (močnejše). ;)

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 27, 2012 10:43 am

Odstranjuje neprijetni vonj iz hladilnika, posode, prostorov: očistite z vodo v kateri ste raztopili nekaj žlic sode bikarbone. Lahko jo dodate tudi vašemu najljubšemu ekološkemu čistilu. Odprto škatlo sode bikarbone postavite v prostor kjer se zadržujejo neprijetni vonji. Nase odlično veže neprijetne vonjave. Uporabite jo lahko v mačjem stranišču. Nekaj žlic primešajte v posodo s peskom. Pesek se bo veliko kasneje navzel vonja mačjega urina. Po potrebni lahko sodo tudi dodajate. Če vas nekaj dni ne bo doma posipajte sodo bikarbono v pomivalni stroj. Ob prihodu domov vas ne bodo presenetile neprijetne vonjave.

vir:http://zelenanaveza.wordpress.com/2009/09/29/soda-bikarbona-%E2%80%93-vecnamensko-uporabna/

A katera uporablja sodo v mačjem pesku? A je to varno? (Verjetno nič bolj "nevarno" od peska samega?)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 27, 2012 11:05 am

Jaz sem jo nekajkrat posipala po kristalih, pa nisem opazila razlike, zato je ne dodajam več. Dobiš pa pol kile sode v kartonasti škatlici ful poceni v Euro Spinu.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 27, 2012 11:08 am

Tole s sodo bikarbono so enkrat priporočali tudi za čiščenje tapisona - oz. odstranjevanje vonjav. Poleg zmešaš še cvetove sivke, vtreš v tapison in zjutraj posesaš.
Sem poskušala to pri mojih starših, pa se mi ni zdelo učinkovito - potem sem šele ugotovila zakaj: moja mama je zamešala in imela v lončku od sode navadno moko. :lol: :lol: :lol: Torej: moka definitivno ne pomaga. :P
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 27, 2012 11:13 am

o se zahvaljujem za info o pol kilski embalaži, bom šla nabavit. Zdaj imam te male vrčkice in škatlice, pa mi ni lih fletkan.
Ne dajem v WC (mačji), uporabljam za druge zadeve (pranje perila, odmaševanje odtokov , pa v pomivalcu).

Tudi mene zanima, če bi znala bit soda bikarbona mačkom škodljiva.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 27, 2012 11:27 am

Saj je ne daš dosti. Eno ali dve jedilni žlici na cel wc. Če gledaš, kolk se večina posipov praši in to muce potem poližejo s tačk... Ne vem no, meni se zdi, da soda v zanemarljivih količinah nima bit kej hujša od prahu superabsorbentskih in po možnosti še odišavljenih posipov. No, samo kokr pravim, jaz nisem opazila, da bi kaj bistveno zmanjšalo vonjave.
Aja, še to: ščep sode v kozarcu vode nekateri pijejo ob težavah z zgago namesto recimo Ruporuta. Torej ravno strup vsaj v čisto malih dozah že ne more bit.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 27, 2012 11:39 am

Hvala! Bom šla tudi jaz večje pakiranje kupit. :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 29, 2012 6:39 am

a ima kdo osebne izkušnje z učenjem v alfa in/ali beta stanju?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 29, 2012 7:35 am

Ne, samo z alfa in theta meditacijo. Prav odklopiš se od sveta za tisti čas. Je fajn. Poznam pa stran, kjer lahko kupiš cd s frekvencami, ki izboljšujejo koncentracijo in efektivnost učenja. Maš to u mislih?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 29, 2012 8:34 am

ja, točno to - mam že ubavljeno, pa preden se spustim v to avanturo... :lol: ;) :girlblush:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr feb 29, 2012 8:46 am

taperverčki je napisal/-a:Ne, samo z alfa in theta meditacijo. Prav odklopiš se od sveta za tisti čas. Je fajn. Poznam pa stran, kjer lahko kupiš cd s frekvencami, ki izboljšujejo koncentracijo in efektivnost učenja. Maš to u mislih?

Taperverčki pa ne da ti tudi thetkaš :O
Theta pali 100 na uro. 14 opravljenih izpitov od oktobra. S tem da sem oktobra delala samo enega in novembra zamudila rok za prijave... :D ;)

Oaza go for it :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 29, 2012 9:54 am

ja zdj me pa s tole theta rajcata! :devil:
;)

Prosim za kakšne konkretne linke, da si kaj pogledam, preberem, nabavim... :girlblush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 29, 2012 10:18 am

Jaz se u bistvu relaksiram z avtogenim treningom. Odkar sem dobila CD za theta meditacijo, da dam za zvočno podlago in se z AT zrelaksiram, pol pa lebdim na brnenju kakšno urco pred spanjem. :good:

Jaz sem naročila tarumen CD TUKAJ, ko je bla enkrat ena groupon akcija za -60%. :girlblush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 29, 2012 10:20 am

Aja, btw: redna cena na unem mojem linku je kar visoka. Dobiš drugje ceneje, če malo pobrskaš po netu.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr feb 29, 2012 3:27 pm

Theta je drugače uporabna zadeva za marsikaj... Malo pogooglaj tudi Thetahealing ;) Načeloma se da svašta dosežt s tem, po mojih izkušnjah praktično vse, razen tistega kjer nam v natalni astrološki karti zgago dela stric Saturn... No nima veze zadeva je zelo uporabna, včeraj sem imela 2 izpita in sem torej zjutraj lagala... Sem zvedela, da jih je 16 fertik :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 29, 2012 3:39 pm

Kako pa to zgleda? To poslušaš in je to to? Jaz sm namreč zdj začela odkrivat "alternativo"...pa mislm, da kej tazga bi mi koristl, sam kje je pa (bil) Saturn pa ne vem. :D
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr feb 29, 2012 4:01 pm

IsKrIcA žal je natalna karta kar za celo življenje in saturn kar ostane... Enostavno greš na eno izmed spletnih strani, ki omogočajo brezplačno izdelavo astro karte in pogledaš v kateri hiši in znamenju leži znakec ♄ ;) Sicer je astrologija veliko bolj zakomplicirana kot samo saturn in njegove štale, je pa ♄ vedno tam kjer nas življenje najbolj tepe in boli.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost