Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 26, 2012 7:34 pm

Re: Daj si duška

Danes sem bila ponovno opomnjena na minljivost... In zavedla sem se, da bom v naslednjih nekaj letih še precejkrat, glede na to, da sem "cvetje v jeseni"... Jokala sem ko dež - pa ne za osebo, od katere smo se pravzaprav danes dokončno poslovili, ampak za vse tiste, ki s(m)o ostali... Po dveh letih sem videla teto, pri kateri sem bila kot otrok daleč najraje, skoraj vse vikende, pa vsake počitnice. Tam v veliki kmečki hiši, na vasi, pri njej, ki je kuhala najboljšo belo kavo in pekla najboljše in najbolj dišeče hlebce kruha. omojbog, kako se je postarala...in prav pogled nanjo je bil tisti, ki me je zvil. Ne pogled na krsto, v kateri je ležala druga moja teta, "tista s krofi", kot so se jo spomnili otroci...
Mir vsem dušam na tem in onem svetu - to bom rekla zdajle, še vedno zabuhla od solz...
:girlsad: :'(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 26, 2012 7:44 pm

Močno verjamem, da se bomo nekoč spet srečali in objeli. Do takrat se jih spominjamo, vseh naših ljubih, ki so že šli tja. Z nasmeškom in solzami, obenem.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 26, 2012 7:46 pm

oaza88 je napisal/-a:Danes sem bila ponovno opomnjena na minljivost... In zavedla sem se, da bom v naslednjih nekaj letih še precejkrat, glede na to, da sem "cvetje v jeseni"... Jokala sem ko dež - pa ne za osebo, od katere smo se pravzaprav danes dokončno poslovili, ampak za vse tiste, ki s(m)o ostali... Po dveh letih sem videla teto, pri kateri sem bila kot otrok daleč najraje, skoraj vse vikende, pa vsake počitnice. Tam v veliki kmečki hiši, na vasi, pri njej, ki je kuhala najboljšo belo kavo in pekla najboljše in najbolj dišeče hlebce kruha. omojbog, kako se je postarala...in prav pogled nanjo je bil tisti, ki me je zvil. Ne pogled na krsto, v kateri je ležala druga moja teta, "tista s krofi", kot so se jo spomnili otroci...
Mir vsem dušam na tem in onem svetu - to bom rekla zdajle, še vedno zabuhla od solz...
:girlsad: :'(

:'( :*
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 26, 2012 7:57 pm

Očitno je taka luna... mene neko podobno eksistencialno svetobolje daje že cel vikend...
Oaza.... *hugs*
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Ne feb 26, 2012 8:15 pm

Ne ti pisat take, ker jaz nočem misliti na "cvetje v jeseni". Ni fajn, v bistvu je zaj***...Lupčka. :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 26, 2012 8:27 pm

Babe zmešane. :fool: Mam super recept, kako spravit take bedarije iz glave. Samo zaklenite se ven, pa vam bo edina skrb to, kako pridet nazaj na toplo k žvalam. (No u resnici se je zataknila ključavnica, ampak to je težje simulirat.)
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 26, 2012 8:53 pm

Uf, da bi ti vedela kolikokrat sem jaz že vlamljala v lastno bajto... rofl
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 26, 2012 9:10 pm

No, pol pa veš, da takrat nč ne trobezljaš o minljivosti. :D
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 26, 2012 9:13 pm

Razen če plezaš po lojtri v prvi štuk in nato na streho: takrat pa res imaš eksistencialno krizo ("kaj mi je tega treba?") :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 26, 2012 9:36 pm

Ali pa če se čez strehe ene 3h bajt maješ do svoje terase... potem zelo razmišljaš o minljivosti, v smislu... a mi bo zneslo pridet do terase in splezat skoz strešno okno ali se bom prej razmazala na pločniku 3 nadstropja nižje...?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Ne feb 26, 2012 11:11 pm

Baje je danes en prdec veleumni izjavil, da morajo samo še obalo porihtat...
Kahlica draga...
Slika
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 27, 2012 1:10 am

grozen dan...res je neki čudnga u luftu. šla ob 10 zveler spat, pa so mi misli sam letale v kaki državi živim, kaj si vse dovolijo nekateri in kako jim rit ščitijo drugi, MORILKA da ji ni primere, kako ji spodnest ta položaj...še dolga noč bo danes...
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 27, 2012 7:56 am

:D O v ZH pa taaaakooo radi odgovarjajo na vprašanja, da bi se morali nujno vsi zgledovat po njih. Na FB zidu jim je nekdo zastavil tole vprašanje:
"mene pa zanima koliko je cena enodnevne oskrbe in vseh nastalih stroskov pri vas za izgubljeno zival?" pa v 17ih urah niso uspeli sproducirat odgovora. Jaz pa tam jasno ne morem odgovorit... :girlsad: Enivej, lahko pa tukaj, hvala duško :kiss: Za pse težje od 15 kilogramčkov, 14,40 ojrov na dan samo oskrba na dan. Razglistenje in te reči so posebaj in torej +.

Verjamem, da jim je smo obala še v nosu in na poti do neslutenih zaslužkov... :fool:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 27, 2012 9:32 am

Aja, nisem bila dovolj natančna, ker je bilo vprašanje takole: "mene pa zanima koliko je cena enodnevne oskrbe in vseh nastalih stroskov pri vas za izgubljeno zival?"
Cena za oskrbovalni dan se namreč ne začne pri nuli, pač pa sodi zraven še ura dela na terenu ob ulovu v višini 10,80 €, stroški prevoza - kilometrina v višini 0,44 €/km in razparazitenje.

Jasno, da mora stroške prevoza nekdo plačat in tega ne more kar tako podarit nobeno zavetišče, ampak tako za primerjavo - za prevzem psa v ZH iz 30 km oddaljenega kraja bi bilo torej začetnih stroškov prevzema 37,20 € (kilomterina + ura dela), iz enako oddaljenega kraja v obalno zavetišče pa 25 €.

V ceniku ZH je tudi postavka sprejem in pregled živali v višini 24 €.
Recimo da gre za sprejem sicer zdrave živali. Vsaki novo sprejeti živali je treba odstranit notranje in zunanje zajedavce in jih preventivno cepit proti kužnim boleznim (6 € + 12 €).
Če sem prav seštela - 79,20 € do sem. No, tu se pa potem res začnejo stroški za oskrbne dneve. Če ima pes 15,10 kilogramčkov v višini 14,40 € na dan (do 30 dni, torej do 432 €).

Tako nekako bi bili osnovni stroški za zdravega zapuščenega psa, po ceniku, o bolj konkretnih podatkih za bolj konkretne pse pa kdaj drugič.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 27, 2012 9:44 am

:) :P
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 27, 2012 10:39 am

sleepy je napisal/-a:Aja, nisem bila dovolj natančna, ker je bilo vprašanje takole: "mene pa zanima koliko je cena enodnevne oskrbe in vseh nastalih stroskov pri vas za izgubljeno zival?"
Cena za oskrbovalni dan se namreč ne začne pri nuli, pač pa sodi zraven še ura dela na terenu ob ulovu v višini 10,80 €, stroški prevoza - kilometrina v višini 0,44 €/km in razparazitenje.

Jasno, da mora stroške prevoza nekdo plačat in tega ne more kar tako podarit nobeno zavetišče, ampak tako za primerjavo - za prevzem psa v ZH iz 30 km oddaljenega kraja bi bilo torej začetnih stroškov prevzema 37,20 € (kilomterina + ura dela), iz enako oddaljenega kraja v obalno zavetišče pa 25 €.

V ceniku ZH je tudi postavka sprejem in pregled živali v višini 24 €.
Recimo da gre za sprejem sicer zdrave živali. Vsaki novo sprejeti živali je treba odstranit notranje in zunanje zajedavce in jih preventivno cepit proti kužnim boleznim (6 € + 12 €).
Če sem prav seštela - 79,20 € do sem. No, tu se pa potem res začnejo stroški za oskrbne dneve. Če ima pes 15,10 kilogramčkov v višini 14,40 € na dan (do 30 dni, torej do 432 €).

Tako nekako bi bili osnovni stroški za zdravega zapuščenega psa, po ceniku, o bolj konkretnih podatkih za bolj konkretne pse pa kdaj drugič.

A so ceniki storitev zavetišč kje javno objavljeni?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 27, 2012 10:40 am

ne, pridobijo se po ZDIJZ.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 27, 2012 10:40 am

na vsako zavetišče posebej, če te zanima za vsa.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 27, 2012 11:16 am

Skuiki je napisal/-a:
sleepy je napisal/-a:A so ceniki storitev zavetišč kje javno objavljeni?

Gmajnice imajo javno objavljenega http://zavetisce-ljubljana.si/sl-SI/1459/najdene-zivali-cenik in so čisto svoj "višinski razred", med ostalimi je pa po meni znanih podatkih ZH med dražjimi oz. najdražji.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 27, 2012 11:19 am

Evo, to me pa jezi. Ta ignoranca zavetiška...

Lina je bila ubita. Zakaj torej ne komentirajo tega, če jih toliko ljudi poziva? Zakaj uradno ne povedo kaj so storili? A se spet piše en kilometrski diplomatski spis s katerim bodo skušali upravičit uboj, čeprav bi že v štartu lahko vedeli da ga ne morejo?

Res me jezi tak odnos. You fuc*ing did something, now own up to it! A je to tako težko?

Ljudje očitno res mislijo, da je boljš, če si tiho, če se sprenevedaš, ker je to manj boleče (al' kaj?) od resnice. Pa ni. Večji drekač je tisti, ki je tiho, kot tisti, ki pove kaj je storil. Ne glede na to kakšno je to dejanje.

KK bi pač rada evtanazirala. Ok, potem pa še priznaj ane?

:mad:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 32 gostov