Teža mačke

Zdravje, nega, vzgoja, hrana, oprema

Moderatorji: andreja, renata

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor To nov 01, 2011 7:24 pm

Re: Teža mačke

3,5 je po moje čisto običajna samica, ki noče bit hruška :) Sej ni ravno nujno, da so vso mački kot barbapape, tako da se ni za sekirat. Prej škodi preveč kil kot premalo ;)

Hanika je napisal/-a:Sleepy hahaha tečt po steni? :)

Ma ja, ene dva koraka prav steče po steni. Ponavadi ko je panika, ker je treba it jest, pa ker je najmanjša je ponavadi zadnja (kar je težko rečt, ker gre bolj za kupček) in na ovinku ostali bremzajo ona pa skoči čez njih v steno, dva koraka po steni in jih prehiti in je taprva "za mizo" :lol:
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 15, 2012 1:38 pm

Muke isusove....našo bajsko Nox (6 let) hujšamo že več kot mesec dni. Ima namreč 8 kg. Dajemo ji RC Obesity v količini za 5 kg mačko, razdeljeno na več obrokov dnevno. Rezultat po enem mesecu: mačka na robu živčnega zloma (epska širina :D ) in popolnoma enaka telesna masa.

Ker je Nox edina mačka v sobi in ne more ven, tudi "pomotoma" nič več ne poje, kot ji privoščimo.

Zdaj pa ne vem-naj gremo še na manjšo količino hrane, ali naj opustimo vse skupaj? Ker tudi če ima na voljo hrane v izobilju, se prav nič ne redi. Je tudi normalno gibčna, si pa ne more čistiti rite in to počnemo mi. Je pa grozno predebela in bi morala imeti vsaj 2 kg manj. :( :(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Sr feb 15, 2012 1:42 pm

Po enem mesecu res ne moreš pričakovati uspeha. Mi smo našega Gizmota hujšali 6 mesecev - tudi z RC Obesity in kakšnim kuhanim piščancem vmes za tolažbo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 15, 2012 3:19 pm

Po enem mesecu bi se morala teža že začeti zniževati, pa magari za 10 dag. Saj nisem pričakovala, da bo izgubila že kilogram.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 15, 2012 8:16 pm

Saj nimam kakšnega pametnega nasveta, samo ugotovitev iz lastnih izkušenj, da je od mačke do mačke zelo različno.
Sunnyja shujšam mimogrede, če je treba, Maco pa nikakor, je že kot tjulenj, pa upoštevam vse nasvete, kar se da :dash: .
Je pa pomembno gibanje, to pa sem porajtala. Če bi mogoče Nox nekako stimulirali, da bi se več gibala?
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Kraj: Zreče

Odgovor Če feb 23, 2012 2:08 pm

Naša Naya je prava zavaljenka. Ker je veterinar nazadnje rekel da ima 2.9 kg, se nisem ravno sekirala, ampak od takrat do sedaj se je pa kar zredila (tehtanje je bilo isti dan kot sterilizacija) in zato bom sla danes na poti iz sluzbe po tehtnico in bom doma prepricevala macke, naj cakajo, da se pokazejo stevilke. :) Me res zanima, kaj bo pokazalo ...
christinchy
Naya & Bači
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če feb 23, 2012 2:17 pm

Predlog: stehtaj sebe, nato pa stehtaj sebe in mačko v naročju ;) Razlika med težama je njena teža ;)
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Kraj: Zreče

Odgovor Če feb 23, 2012 2:27 pm

Leia, a mislis, da si upam pogledat tiste številke, ki kažejo mojo težo? ;)
christinchy
Naya & Bači
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če feb 23, 2012 2:30 pm

sej ne rabiš ti gledat :D lahko koga prosiš, naj izračuna ;)
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 05, 2012 7:14 pm

Ok, nujno, a katera hrani z Acano ta moment? Ker ne vem kako količine prilagodit. Fergie ima 5kg ( :dash: ), pa jo že dalj časa skušam shujšat, pa je že uspelo mogoče za 100gr, pa se je spet zredila. Piše da za 4kg dam 75gr hrane, jaz ji dam še manj... in se bojim da jo stradam. Ker ona bi drugače skoz jedla. V bistvu se hrane ne pušča več zunaj, jih gledam ko jejo, ko se vsaka naje jim pospravim, ker drugače se Fergie obnaša kot da je v bifeju... Sem že razmišljala oz. se bala, da ni kaj fizično z njo narobe, kakšen diabetes, ampak potem bi mogla kljub temu da je skoz lačna hujšat...

Tudi z gibanjem probavam, ampak šele zvečer. Pa itak teče za žogo kot nora, samo ne vem če ji to kaj pomaga pri hujšanju... Bom probala še bolj jo laufat. Mogoče moram pa začet obseg trebuha mert, pa sploh ni debela ampak nabildana. :D :rolleyes:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 05, 2012 7:16 pm

Aja, še to, na light hrano je ne mislim dajat, ker bi pa to res zakompliciralo vse... že zdaj upam, da ji bo Acana čez nekaj časa kakce popravila in res ne morem spet spreminjat. Pa še kvaliteta ni ok, sploh pa mi je po zadnji piščančji hrani cela bela ratala po hrbtu...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Pe apr 06, 2012 7:24 am

Pri več mucah je edina stvar, ki je res nerodna, če moraš eno med njimi hujšati. Če so vse odrasle, še gre, če pa je vmes kakšna suha, ali pa mladič, je res problem. Trenutno imam doma tako situacijo, da bi morala nujno shujšati Pepo, pa imam skupaj z mojimi drobižka Fičota. Pred Fičotom sem naredila tako, da so vse jedle RC Obesity (tiste light variante so po moje bolj blažev žegen), pa so ostale tri shujšale, Pepa pa praktično nič. Nekatere muce so nagnjene k debelosti, tako kot ljudje, in se lahko postaviš na glavo, da gredo s težo dol za kaj več kot nekaj 10 dkg. Pametnega nasveta nimam, mogoče poskusiš z briketi Applaws, ki mojim ne teknejo, pa jih zato minimalno jedo. Lahko pa, da jim bodo všeč, ker nekaterim mucam baje so, pa si v r... :)

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 06, 2012 7:41 am

Ma, ti povem da bi Fergie ziher uživala tudi v Applaws. :D Res, ona tako rada je in kako to prosi in te gleda, kot da bo kar umrla. Pa prehiti vse ostale, ko teče do hrane, tudi če je najbolj oddaljena. Noro... seveda jaz ne popuščam, ostali pa tudi ne, ampak bi res vse pojedla. Pa samo da sliši konzervo, tudi če odpiram čisto x zadevo. :rolleyes: Bom se trudila še naprej, nekaj bo že delovalo. Je pa res ja, težko je hujšat, ker npr. Peggy naenkrat ful malo hrane lahko poje in gre večkrat potem jest po par briketov; Kim jih pa naenkrat poje lahko veliko, pa vseeno večkrat je, se vidi da je res lačna npr., ker je še mlada, se še razvija, pa pomoje bo v odraslih letih več hrane rabila, ker zgleda višja/večja.

Pepi pa :kiss: .
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 18, 2012 6:11 pm

all je napisal/-a:Ma, ti povem da bi Fergie ziher uživala tudi v Applaws. :D Res, ona tako rada je in kako to prosi in te gleda, kot da bo kar umrla. Pa prehiti vse ostale, ko teče do hrane, tudi če je najbolj oddaljena. Noro... seveda jaz ne popuščam, ostali pa tudi ne, ampak bi res vse pojedla. Pa samo da sliši konzervo, tudi če odpiram čisto x zadevo. :rolleyes: Bom se trudila še naprej, nekaj bo že delovalo. Je pa res ja, težko je hujšat, ker npr. Peggy naenkrat ful malo hrane lahko poje in gre večkrat potem jest po par briketov; Kim jih pa naenkrat poje lahko veliko, pa vseeno večkrat je, se vidi da je res lačna npr., ker je še mlada, se še razvija, pa pomoje bo v odraslih letih več hrane rabila, ker zgleda višja/večja.

Pepi pa :kiss: .

all, a lahko Fergie pleza v višino ali ji ta dela težave?

Ker če se drži pri tleh, potem bi lahko mogoče brikete prestavila na višino, da ne more do tistih, ki niso njeni.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 18, 2012 7:22 pm

Edina primerna višina bi bil kuhinjski pult, na katerega pa lahko skoči z jedilne mize, če se fajn potrudi. :D Mizo pa težko da bi kam drugam prestavila. :girlblush:
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Ne maj 27, 2012 8:57 pm

Pozdravljeni vsi!

Sicer sem prebrala celo temo, vendar me vseeno zanima glede naše mačkonke - stara je okoli 7 let in je nazadnje imela 6 kilogramov. Je navadna tigrica in polovico dneva prespi na postelji, drugo polovico pa se valja okoli hiše, tako da nima nevemkakšne telovadbe. Hranimo jo 2-3krat na dan (torej predvsem takrat, ko je že TAKO zelo lačna, da jo bo pobralo :lol: ), in tako na dan poje 150g mokre hrane. Zraven ji damo brikete, katerih pa ne mara in jih s tačko strateško potisne na kupček in pusti v skledici :lol: .

Ali jo preveč hranimo? Načeloma ne je nič drugega, kot mačje hrane, priboljškov v hiši ni.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne maj 27, 2012 9:01 pm

Na dostih malih konzervah mokre hrane, ki jih imam doma mislim da je priporočena doza 2 konzervi, kar potem nanese nekje toliko kolikor vaša dobi. Tako da na prvi uč tako laično se mi ne zdi, da preveč dobi.

A pa je vidno pretežka? A ima 6kg zato ker je večje velikosti?

Igranje s tistimi peroti, ki so kot ribiške palice, je ful učinkovito drugače, da mačka malo teče gor in dol. :)
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Ne maj 27, 2012 10:10 pm

Mja... Ko takole primerjam z ostalimi odraslimi tigri, je naša kar bolj baročna. :/ Kar se pa igračk tiče - kupili smo ji miško na vrvici na palčki in ko sem se nazadnje z njo igrala, je hotela skočit na stol in se z glavico zabila v štange na stolu, zdaj pa jo odkuri ko sneta sekira vsakič, ko tisto igračko samo zagleda. Bo treba po nekaj novega, ja.

Bom še malo spremljala težo in začeli bomo vodit evidenco, ker pri nas jo načeloma nahrani tisti, ki je takrat prisoten in pokonci, ko se mački zalušta jest. Takrat postane cela prijazna in mijavka in mrjavka, manipulator mali...

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne maj 27, 2012 11:32 pm

Prosit pa znajo, pri nas najlepše prosi tista, ki mora shujšat. :D

Za igračko pa mogoče samo kaj podobnega dajte, ali pa namesto miške kak konček blaga gor navežite. Pri nas je ena plašna sprva od teh igrač bežala (npr. miška na koncu ali pa perjast rep), pa se je potem čez čas navadila, sploh zdaj ko je namesto miške en košček blaga tam privezan. Pa magari začnite tako, da tist ki vleče palico stoji sklonjeno, tako da se vrvica in plen na koncu bolj po tleh vlečeta, mogoče bo manj strašno. :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe avg 10, 2012 5:35 pm

Dobra izkušnja z RC Obesity :good: - prej ni pomagalo nič - zmanjšanje količine, ukinitev priboljškov, kao manj
ješča hrana (za mačje požrešneše ta izraz itak ne obstaja :rolleyes: ), kot da se redijo od lufta :O . Odkar imamo pa RC Obesity,
je Rudi, (upravičeno :rolleyes: ) zvani tudi Debeli, shujšal že za 200 g :yahoo:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Mačke

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov