Kdo bo vodil Zavetišče Maribor oz. držite pesti, prosim!

Moderatorji: helena, renata, gipsy

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po feb 20, 2012 6:13 pm

Re: Kdo bo vodil Zavetišče Maribor oz. držite pesti, prosim!

Komu bo koristilo to ustvarjanje panike glede mikrosporije?
Razumem, da se medijem pošlje sporočilo o razlogu za zaprtje zavetišča, ampak poudarjanje 2 mamic, ki sta opazili spremembe na koži pri otrocih, ne koristi nikomur, še najmanj pa vsem zavetiškim živalim. Stavim, da če bom danes poklicala sestro, ki ima 2 majhna otroka, in ji rekla, da imam nalezljivo kožno bolezen, bo tudi ona jutri opazila spremembe pri tamalih, ker je pač nagnjena h kompliciranju. Plus da je bila vmes pustna sobota in vprašanje, s kakšnimi barvami so pleskali otroke.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 20, 2012 6:16 pm

Ja, *šiva*, se čisto strinjam :( . Pa da ne boste mislili, da v Gmajnicah za sprehajalca šolajo kar vsakega,ki se ponudi :S .
(mene že niso marali :rolleyes:)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Po feb 20, 2012 6:42 pm

Ja, slavica, ti verjetno ne znaššššš, aveš? rofl :dash:
To err is human, but to get even? THAT is divine.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 20, 2012 6:49 pm

vem, aveš :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 20, 2012 6:57 pm

katja je napisal/-a:Komu bo koristilo to ustvarjanje panike glede mikrosporije?
Razumem, da se medijem pošlje sporočilo o razlogu za zaprtje zavetišča, ampak poudarjanje 2 mamic, ki sta opazili spremembe na koži pri otrocih, ne koristi nikomur, še najmanj pa vsem zavetiškim živalim. Stavim, da če bom danes poklicala sestro, ki ima 2 majhna otroka, in ji rekla, da imam nalezljivo kožno bolezen, bo tudi ona jutri opazila spremembe pri tamalih, ker je pač nagnjena h kompliciranju. Plus da je bila vmes pustna sobota in vprašanje, s kakšnimi barvami so pleskali otroke.

Meni predvsem ta aspekt ni jasen. Preletela sem medije in praktično ni medija, ki ne bi pisal o popolni zapori zavetišča zaradi epidemije.

A kdo, ki komunicira z javnostjo, sploh razmišlja, kakšno dolgoročno škodo si s tem povzroča zavetišče?
In kako s takšnim komuniciranjem samo potrjujejo že tako negativen odnos ljudi do zavetiških živali, zapuščenih živali, prostoživečih mačk ...

Ne vem, od kdaj je naloga PR služb ustvarjanja izrednih razmer, vedno sem mislila da je njihova naloga takšne razmere miriti.
Še tale primer:

"Glede na to, da so živali zaradi testiranj tako ali tako pod stresom, jih ne želimo še dodatno vznemirjati s fotografiranjem." (Zavetišče Maribor FB: http://www.facebook.com/pages/Zaveti%C5 ... 3521671507)

Oprostite, kakšne stresne teste je mogoče delati z Woodovo lučko in izčesavanjem dlake za gojišče?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 20, 2012 7:10 pm

Z ustvarjanjem izrednih razmer se gradi diktatura, kako pa drugače?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 20, 2012 7:41 pm

Mene tole blazno spominja na Ameriko. Tisti, ki ste gledali film/dokumentarec 9/11, veste, kaj mislim. Ustvariti je treba lažen preplah, paniko med splošno populacijo, ker jo je potem čisto enostavno voditi.
Edina težava tehle MB veljakov je, da splošna slovenska populacija ni pol tako glupa, kot so povprečni Američani. 8)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Po feb 20, 2012 7:44 pm

Skuiki je napisal/-a:Meni predvsem ta aspekt ni jasen. Preletela sem medije in praktično ni medija, ki ne bi pisal o popolni zapori zavetišča zaradi epidemije.

:good: In od okdaj je SUM pri dveh psih že izbruh in celo epidemija??? :scratch:

Skuiki je napisal/-a:A kdo, ki komunicira z javnostjo, sploh razmišlja, kakšno dolgoročno škodo si s tem povzroča zavetišče?
In kako s takšnim komuniciranjem samo potrjujejo že tako negativen odnos ljudi do zavetiških živali, zapuščenih živali, prostoživečih mačk ...

A kdo še verjame, da koga (ki bi se ga dalo uvrstiti v ožji ali širši krog fantastičnih) briga za živali?
Skuiki je napisal/-a:Ne vem, od kdaj je naloga PR služb ustvarjanja izrednih razmer, vedno sem mislila da je njihova naloga takšne razmere miriti.

Jaz tudi...

Še tale primer:

Skuiki je napisal/-a:... in izčesavanjem dlake za gojišče?

Pridi mene počesat, boš ti vidla kaj je stres :devil:
:D
Je treba povečat dramatično napetost... ampak če jim lučkanje in česanje predstavlja stres je kul :good: Mene je skrbelo, da bodo s tretiranjem težave, zdaj, ko imajo izbruh...
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 20, 2012 8:13 pm

S T61 se vse pomiri, živali so na ta način po relativno hitrem postopku rešene vseh tuzemeljskih težav. In to takoj po prvi kavici (ali mogoče čajčku) na vodstvenem foteljčku...prava akcija pomirjanja pa verjetno še sledi. :bad: :bad:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po feb 20, 2012 8:35 pm

Drage moje ljubiteljice živali,

že cel dan spremljam tole debato ampak men je že od jutra bolj kot ne jasno zakaj se gre. ŽAL!

PR strategija zavetišča je jasna in prozorna in namen je več kot očiten. NGOs in aktivisti ste se lotili zavetišča in jim gledali pod prste, zato ne morejo izvesti "potrebnih ukrepov" (evtanazij in ostalega) za povečanje ekonomske učinkovitosti (kako sarkastična besedna zveza v zvezi z navezo Zavetišče za živali :bad: ) svojega delovanja. Zato je potrebno javnost popolnoma odstraniti in postaviti v slabo luč te "tečne" aktiviste in dokazati, da so marginalci, ki niso razsodni in s svojim teženjem spravljajo meščane "presvetaga" mesta Maribor v "grozljivo" nevarnost. In tako doseči kredibilnost za svoje "odrešiteljsko" delovanje. Resnična ali morda celo namišljena (ko tole spremljam od jutra mi vseskozi deluje kot izmišljena, ker mi je očitno jasen namen spravljanja teh info v javnost) bolezen mikrosporija (mimogrede laiki (beri predvsem povprečno kolerični starši in še bolj stari starši) menimo, da je hudičevo neprijetna zadeva, ker sta jo imeli dve npr. punčki mojih znancev, čeprav ne vem kako so to zadevo pred leti moji starši in brat preživeli brez hujše traume pri naši stari dobri Maci) je namreč sijajna priložnost, da si ustvarijo "kredibilnost". Jasno je zakaj so "svoja prizadevanja" za varstvo nedolžnih prebivalcev tako na široko obelodanili v medijih...in posledično histerično hermetično zaprli "kužno območje" za "poglede čez ograjo".

Naloga PR stroke v službi organizacije napram NGO je predvsem v tem, da diskreditira aktiviste in si s kakšno pozitivno ali "pozitvno" akcijo (kaj pa drugega je skrb za zdravje prebivalcev, predvsem nedolžnih najbolj oroženih otročičev,) ponovno povrne zaupanje javnosti in deležnikov (mesta, preivalcev, donatorjev...).

Tko to deluje...žal....

Proti PR kampanija...aktivisti imajo ponavadi dobre možnosti, da pridobijo simpatije javnosti in so zato nočna mora voditeljev organizacij in njihovih PRovcev. Think! :aggressive:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor Po feb 20, 2012 8:54 pm

:goodpost:

Many&Lena, se podpišem!
El gato, sólo el gato apareció completo y orgulloso: nació completamente terminado, camina solo y sabe lo que quiere.
Pablo Neruda

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 20, 2012 9:00 pm

Se povsem strinjam. In nihče jim nič ne more, saj so priče odgnali. Da jih ni sram.

Pri vpisu na veterino bi moral prav vsak vpisani najprej preko psiholoških testov, da se razkrijejo podlosti in preračunljivosti značajev prenekaterih "bodočih" veterinarjev in jim onemogočiti vpis, saj resnično prav zavoljo njih premnogokrat neizmerno trpijo nebogljene živali, ki jim pridejo v njihove ubijalske roke.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 20, 2012 10:40 pm

Zavetišča so pa sploh idealno okolje - čim dlje od oči javnosti (ki jih financira), tem bolje, živali brez zaščite pa tako ali tako ne znajo govoriti. Ampak nekako izgleda, da je te apatične ere, ko je ta problematika le posameznike prav živo zanimala, nepreklicno konec. :sweep:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 20, 2012 10:59 pm

Patricija je napisal/-a:Pri vpisu na veterino bi moral prav vsak vpisani najprej preko psiholoških testov, da se razkrijejo podlosti in preračunljivosti značajev prenekaterih "bodočih" veterinarjev in jim onemogočiti vpis, saj resnično prav zavoljo njih premnogokrat neizmerno trpijo nebogljene živali, ki jim pridejo v njihove ubijalske roke.

Kot absolventka vet. fakultete ti lahko zagotovim dvoje:
1. Ob vpisu moraš imeti samo zadostno št. točk z mature, kar se mi zdi prav. Mladi, neizobraženi ljudje so material, ki se ga da (in na faxu mora) oblikovati.
2. Na faksu nihče od prfoksov ali drugih predavajočih žal nima pojma o problematiki zavrženih živali. To so zadeve, ki se jih (ali pa tudi ne) priučiš potem, ko si že "v fohu".

Torej, pri 18-h je marsikdo butelj, pa to še zdaleč ne pomeni, da bo to tudi po koncu faksa. 8)

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 21, 2012 8:15 am

Zdaj bom malo :offtopic: :blush:

Vixen je napisal/-a:Torej, pri 18-h je marsikdo butelj, pa to še zdaleč ne pomeni, da bo to tudi po koncu faksa. 8)

Ali pa je že pri 18 totalen robot, ki vse dela za dosego lastnega cilja, ne glede na to koga spotoma potepta/izkoristi. Važne so ocene, pa tekmovanje, pa papirji pa tko... Sem imela tako sošolko, na srečo je veterina ni zanimala. :) Sigurno se pa povsod kakšen tak najde. :)

(in na faxu mora) oblikovati.

ko bi vsaj več kalupov imeli...

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 21, 2012 6:51 pm

Na FB Pes-moj prijatelj sem prebrala..
:)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 21, 2012 6:58 pm

eh, čveke.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 22, 2012 12:07 pm

Javnost (to so ljudje?) ne sme posegat v delo stroke, tralalal...ampak za delno odprtje zavetišča so se pa posvetovali z "drugo strokovno javnostjo"? Kdo je to? :scratch:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 22, 2012 12:10 pm

Vau, obisk policije so dobili. Vsaj zgleda tako. :coffee:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr feb 22, 2012 12:12 pm

Očitno bo to vsakodnevna praksa ;)
Kdor ne mara živali,ne mara ljudi!!!
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov