Hvala za lepe želje, mackota sta se za svoj osebni praznik do sitega nanorela po stanovanju (kot ponavadi

)
Drugače smo ju včeraj tudi stehtali
Monči tehta 4,4 kg
Marči pa 5,6 kg
torej sta postala konkretna odrasla mačkona - no zato smo tudi že pred več kot mesecem dni začeli s prehodom na odrasle brikete. Čerpav po občutku pa je Monči peresno lahka kategorija napram težkemu in velikeeemuuuuuu Marčiju. Očitno večino pri njegovi veličini še vedno prispeva košata peresno lahka mehka dlaka.
Glede "šole" pa ugotavljamo, da sta že zelo dobro "naučena" prihoda k vhodnim vratom kadar se vračamo domov. Mislim, da zaznata že hojo po stopnicah in točno vesta ali prihaja kdo od domačih ali obiski. Itak se pa nabašeta na vrata

in moram prav paziti kako jih odpiram, da ju ne poškodujem... Potem sledi vohljanje v vetrolov, saj s seboj prinesemo kopico zunanjih vonjav. Firbca seveda tudi zaideta v vetrolov vendar ju od tam seveda priročno "odstranimo" in sta se že kar malo navadila, da je to prepovedano območje.
No pa besedico NE tudi kar dobro razumeta, saj ni potrebna več 150% koncentracija pri prehodu kakšnih vrat, da nisi s seboj med nogami "prinesel" še kakega mackota, če rečeš ne pač počakata zunaj...
Tudi besedico "priiiideeeeeen" smo uporabljali že dosedaj in Marči je zelo dovzeten za pohvalo, saj ga vidim kako se loti praskanja po praskalniku

samo zato, ker ga za to početje vedno pohvalim in mal počoham.
Da so miza in pult prepovedana območja tudi prav dobro vesta ampak, ko mačke ni...., aja pardon,... ko mame ni v prostoru nimata nobenih zadržkov do raziskovanja ali počivanja na prepovedanih mestih. Napredek je sedaj v tem, da me ne gledata prav začudeno, če ju zalotim, temveč se po hitrem postopku spokata iz neprimernega mesta. Pa čeprav ju nismo učili kot piše v inštruktorski knjigi, vedno sem jima samo povedala, da muce tam pač ne morejo tačkat in ju prestavila drugam.
Ostalih veščin pa ju očitno nismo učili pravilno

Predvsem me zelo zanima kako se bo tole profesionalno učenje obneslo na brihti Monči, saj se dosedanje moje "amaterske" metode niso najbolje