Luna in Loki

Muce, ki so našle svoj dom.

Moderatorji: helena, renata, gipsy

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor To feb 14, 2012 3:44 am

Luna in Loki

No, lepo bi bilo, da po dolgem času, še jaz predstavim naši muci.
Prva, ki smo jo posvojili, je bila Luna, marca 2010. Črna lepotica, čista, pridna, samosvoja... Našli so jo skupaj s še dvema muckama v škatli, pod mostom, v najhujšem mrazu :( ... Potrebovala je tri! tedne, da se je navadila na nov dom in da je prišla iz pod kavča tudi podnevi. Zdaj je crkljivka a le, ko njej to paše.
Lani poleti, pa ji je prišel delat družbo še Rudi oz. po novem sliši na ime Loki. Lep, prijazen, čist, crkljiv belček. Našli so ga v okolici velenjskega rudnika (zato ime Rudi).
Sprva naši Luni, Loki sploh ni dišal. Pihala in renčala :devil: (ja renčala, nisem vedel, da mačke to sploh počnejo) je nanj kar tri tedne tako, da me je bilo že nekoliko strah, da ta dva ne bosta mogla skupaj zaživeti... No, motil sem se. Sedaj sta prijatelja, se lovita, igrata, umivata, le občasno se sliši še kakšno pihanje in renčanje.
Imamo pa en problem. Lokija nikakor ne moremo odvaditi hoje po mizi in praskanja različnih stvari. Zelo rad se sprehodi po mizi, po kuhinjskem pultu in praska kavč in ostale stvari, ki niso temu namenjene.Poskusili smo že praktično vse (lepilni trak na rob mize, alufolijo na mizo, šprica z vodo) pa kljub temu še vedno zahaja na mizo in pult. Se mi zdi, kot da bi vedel, da ne sme, ker počaka, da gremo vsi spat in v tistem trenutku je že na mizi. Ko praska stvari, ki jih ne bi smel, ga vztrajno prestavljamo pred praskalnik in mu z njegovimi tačkami pokažemo, kje naj praska.... pa nič. Res ne vem, kaj bi se dalo še storiti :truce: .
Težava pa je, da je sedaj tudi Luna pričela zahajati na mizo in praskati po pohištvu (tega prej ni nikoli počela. Najbrž je ljubosumna češ, a on pa lahko :) ).
No, pa naj bo to za danes vse, če pa kdo ve za rešitev zgoraj omenjenih težav, pa kar na dan z besedo.
Lep pozdrav do naslednjič, ko bom naložil še kakšno slikico.

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Če feb 16, 2012 5:45 pm

Re: Luna in Loki

Kot sem obljubil, vam prilagam nekaj slikic naših dveh muc :) Smo imeli večer poziranja :D
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če feb 16, 2012 5:46 pm

Re: Luna in Loki