Lajka pripoveduje

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Ne feb 12, 2012 9:02 pm

Re: Lajka pripoveduje

Ja in?

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 12, 2012 9:07 pm

MM, na tem forumu lahko vsak vse bere, gost ali prijavljeni uporabnik. Pišejo pa lahko samo prijavljeni uporabniki, zato se je Natasha verjetno pridružila.

Meni gre pa vse čisto "skupaj", taka praksa recimo, za kogarkoli ki bi to počel.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 12, 2012 9:11 pm

Ja in? Smo odprt in toliko svoboden javni forum, kolikor pač pravila o uporabi dovoljujejo. Torej, dokler je natasha kulturna in ne žali nikogar, lahko piše, kar ji srce poželi v okviru pravil forumov. Seveda pa nikomur ni treba odgovarjat, če se mu zdijo vprašanja zasliševanje/provokacija/karkoli.....

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Ne feb 12, 2012 9:44 pm

Sprašujemo zakaj? Odgovor je denar, v vseh zgodbah je vedno denar. Sledi denarju in zvedel boš kdo in zakaj.
http://supervizor.kpk-rs.si/podj/34791485/ ZH - od 2005 do 2011 cca 520.000 €
.http://supervizor.kpk-rs.si/podj/72827319/ in http://supervizor.kpk-rs.si/podj/66026393/ Meli od april 2007 do januar 2012 cca 830.000 €. To so zneski samo od javnih subjektov, brez plačil ob posvojitvah in podobno ter donacij, pri katerih pa verjetno močno izstopa ZH.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 12, 2012 9:47 pm

Natasha, dobrodošla na tem forumu. Na tvoja vprašanja bo zagotovo odgovorila avtorica posta, zagotovo ve, o čem govori. Hvala za vzpodbudo, se trudimo. :) Gibamo, kolikor je v naših močeh. :)
To err is human, but to get even? THAT is divine.

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Ne feb 12, 2012 10:04 pm

šiva, hvala za dobrodošlico :) .

Sicer ne rabim nikomur nič razlagat o sebi ali zakaj sem se prijavila, pa vseeno, kot sem že napisala; berem različne prispevke na internetu zaradi katerih se mi pač porajajo določena vprašanja in sem se odločila, da vprašam. Kaj je tu tako strašnega, da je treba bit takoj sumničav?

Kot sem rekla, pomagam različnim društvom in zavetiščem zato me tudi zanimajo informacije v zvezi z njimi, to je vse. Upam, da izvem odgovore na moja vprašanje.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 12, 2012 10:52 pm

Ker se očitno ne poznamo, me malo firbec matra in bi te rada vprašala v katerem društvu, oz. po napisanem sodeč kar v več njih pa pomagaš in celo v več zavetiščih?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 12, 2012 11:04 pm

Natasha, če spremljaš pisanje na FB in forumih zadnje dni, si si lahko ustvarila neko svojo sliko o vsem tem. Saj lahko razumeš, da smo vsi skupaj malo sumnjičavi, kajne, pa brez zamere. ;) Verjamem, da nekdo, ki ne pozna stvari bolj detajlno, samo debelo gleda in se čudi, kaj je to zaena štala. Prav nič ni narobe, ti kar vprašaj, kar te zanima, iz Lajke boš vedno dobila odgovor. Zelo dobro se zavedamo, da ne moremo kar trositi nepreverjenih stvari naokoli, zato se trudimo, da vse, kar napišemo ali izrečemo, lahko tudi argumentiramo. In do sedaj smo bili kar uspešni, upamo, da bo tako tudi v bodočnosti.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 12, 2012 11:16 pm

Sijoze, imaš prav, vedno je treba upoštevati pravilo "Follow the money", pa postane človeku bistveno hitreje vse jasno. :bad:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po feb 13, 2012 2:34 am

Natasha ni ravno edina, ki ji nič ni jasno, kar mi je pa vedno bolj jasno, je pa dejstvo, da mi ob vsaki bolj jasni zadevi oziroma zadevi, ki se začenja v moji buči jasnit, jasno bolj slabo postaja. Če sem recimo temu vsaj malo jasna.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Po feb 13, 2012 2:44 am

:O O hudiča, lej ti to no. :O

Še ena skupna točka ZH in Meli. Zavod ZH in Polona Samec s.p./Meli in Terezija Hajdinjak s.p. Poslovno, ni kaj! :good:

natasha je napisal/-a: Nekaj postov nazaj je bilo omenjeno, da naj bi se dogajalo tudi to, da so nekatere živali evtanazirali, na spletno stran pa zapisali, da naj bi bila oddana.

Pozdravljena natasha :) Jaz imam pa eno vprašanje oz. predlog. Kaj pa če bi kdo tole vprašanje zastavil vodji ZH? Tako bi to namreš šlo. Tule je bilo zapisano kar in kakor je bilo (kje drugje kaj drugega), tisti, o katerem je govora, pa potem na obtožbe odgovori (jasno z argumenti in ne osebnimi diskreditacijami).
Bi si sicer upala napovedat, da odgovora ne bo, čeprav bi človek pričakoval, da se na tako stvar odgovori. No jasno, če imaš protirgumente, trditev lahko izpodbijaš in te nič ne skrbi... Lahko pa upaš, da jih bo še vedno dovolj nasedlo osebnim diskreditacijam, ki jih potihem in opazno le "poznavalcem" spuščaš v svet in svoj veliki H gumb stiskaš. :sos:

Follow the money! :good: Pa zraven se zamislit, zakaj namesto odgovorov na obtožbe raje toliko osebnih diskreditacij in poskusov razno raznega ustrahovanja. ;)
You dont know me, you just wish you did. :playboy:

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Po feb 13, 2012 7:49 am

helena, da ne bo pomote, nisem včlanjena v nobeno društvo in fizično ne delam v nobenem zavetišču, pomagam pa z materialnimi donacijami (papir, odeje, deke, drug material), občasno, predvsem pa v prazničnih dneh kupujem izdelke različnih društev,... tudi osebno ne poznam nikogar, razen punce, ki je toliko prijazna, da občasno, ko se mi naberejo stvari, to prevzame in odpelje v Zavetišče MB in dveh punc, ki sem jima enkrat osebno predala hrano za živali... zakaj se ti to zdi pomembno?

Sicer pa, tu sploh ne gre zame, ampak me zanima samo odgovor na moje vprašanje, ki ga še vedno nisem dobila. Sleepy, od ZH ga verjetno res ne bom dobila.

Tecka, ja tako. Sprva sem mislila, da so v živalovarstvu stvari bolj usklajene in gre vsem za živali, ko pa bereš o služenju denarja na račun njih in o packarijah, ki se dogajajo te pa vse mine.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 13, 2012 8:02 am

Jah, natasha, saj veš, sto ljudi, sto čudi. Ne, tudi v živalovarstvu stvari niso idealne, kot nikjer. Treba je biti samo bolj
pozoren, komu nameniti donacije. Še vedno so ljudje, ki so jim prve živali in ne zaslužek :good: .
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 13, 2012 8:39 am

natasha, samo firbec, nič drugega, hvala za odgovor.
Daleč od tega, da bi vsi, ki delamo z brezdomnimi živalmi na tak ali drugačen način delali za isti cilj. Enim so cilj resnično živali in njihova dobrobit, drugih samo denar, tretjim furanje ega ali bolne psihe, četrti uživajo manipulirat z ljudmi, ki jim ni vseeno za živali oni pa imajo pač to sredstvo (žival in njeno usodo) v rokah......
Kljub temu, da imamo v RS dokaj dobro zakonodajo za zaščito živali, imamo po drugi strani smolo, da imamo skoraj povsem neučinkovit Vurs, kar se hišnih živali tiče. Tako da nam žal tudi zakoni ne pomagajo kaj dosti, različni tisti, ki znajo to dodobra izkoristiti, pa v takem sistemu več kot uspevajo. Ker živali, ki so v njihovi oskrbi ne znajo govorit in tudi iz skrinj se jih ubitih ne sliši, da vpijejo, kako so jih mrtve (po prejemu doze T61) tja noter zaprli.
Zato moramo pač biti tisti, ki nam je za njih mar, bolj glasni. :)
Tisti, ki želite vedeti vsaj nekaj od resnice, se podajte na pot zbiranja resničnih informacij, tako kot smo se nekateri od nas, drugi pa pač lahko verjamete komur želite ali pa se s tem sploh ne ukvarjate.
Nikoli ne bom pozabila stavka, ki mi ga je zapisala ena na privat mail, ko se mi je opravičevala, zakaj se javno ne postavi na mojo(našo) stran, ampak na tisto drugo.: !"Ne vem, za kaj točno se gre, niti me ne zanima, ampak jaz verjamem P..! :)
In začnimo že končno strogo ločevat DEJAVNOST zavetišča od živalovarstva. Prvo je povsem običajen biznis, drugo pa najprej vse v dobrobit živali in šele na koncu biznis, ker račune je pač treba nekako plačevat. In v RS sploh ni pravilo, da je tisti, ki ima zavetišče, tudi živalovarstvenik, pravzaprav je tak človek bolj izjema kot pravilo. Žal je tako in upam, da bo kdaj drugače.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 13, 2012 8:51 am

In odgovor tistim, ki ne veste zakaj se gre in kaj se sploh med sabo gremo in to javno....
Gre se nam za SPREMEMBE, za spremembe na bolje za vse brezdomne živali v RS, da ne bodo le-te le vir izredno visokih zaslužkov peščice ljudi, ampak bo ta javni denar porabljen res za živali in njihovo dobrobit. Seveda vse v skladu z zakonom in pravilniki, vsaj to.

In komentar na to, da ne veste, zakaj točno se gre: bodite srečni in zadovoljni, da ne veste skoraj nič ali malo, ker je resnica več kot neprijetna, tudi zame, ki sem določenim ljudem verjela in jih dolgo zagovarjala. Mi je žal, res mi je žal, da sem verjela kar tako.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po feb 13, 2012 9:12 am

Samo res, manj veš boljše se počutiš. Mene je nekako zgrabila hujša oblika nespečnosti in nezmožnosti učenja. O slabosti in glavobolu sploh ne bom izgubljala besed. Mi je žal še za tisto kar vem. Ignorance is bliss.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 13, 2012 9:30 am

Mogoče je res blaženost v nevednosti, ampak jaz si ne morem odpustiti, da nisem začela bolj intenzivno iskati odgovorov, ko kamenčki mozaika laži prvič niso odgovarjali dejstvom. Da sem premalo kritično pogledala na vse skupaj, ker sem se slepila, da "saj gre za dobro živali". Ko vidiš, da še zdaleč ne gre za živali, ampak za denar, status in preigravanje z ljudmi, kot da so figure na šahovnici, cena za to pa so bila življenja živali... :(
Ne, nikakor ni nevednost, kar bi si v tej situaciji želela.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 13, 2012 9:39 am

Tecka je napisal/-a:Samo res, manj veš boljše se počutiš. Mene je nekako zgrabila hujša oblika nespečnosti in nezmožnosti učenja. O slabosti in glavobolu sploh ne bom izgubljala besed. Mi je žal še za tisto kar vem. Ignorance is bliss.

Če zdržiš,... jaz ne morem. Je pa cena tega, da moram že gledat malo okrog sebe, kdo me bo po buči tresnil. Resno.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 13, 2012 9:41 am

Tečka, tudi jaz sem razmišljala tako. Ampak sem ugotovila, da je to sebično. Ker se ne gre zame, kot tudi ne zate, pa za xy-človeka,gre se za njih, ki nimajo pravice glasu in zato rabijo nas. Tudi meni in še marsikateremu je velikokrat slabo, sem solzna, prizadeta, slabo spim. Ampak to je malenkost proti trpljenju, ki ga mnogo živali daje skozi.
Ne me narobe razumet, ne kritiziram te, ravno obratno, povsem te razumem. Meni pomaga ene sorte avtogeni trening - sama sebi dopovedujem, da s travmiranjem ne bom rešila nič, samo sebi škodim. Pomagaš kolikor zmoreš. In če bi vsi ali pa vsaj večina tako delala - bi bili skoraj brez dela :angel: .

Glede ostalega (ni namenjeno direktno Tečki,je razmišljanje na splošno)-jaz sem sama iskala informacije, ogromno prebrala, razmišljala in opazovala, to počnem tudi sedaj. Sem bila razočarana in žalostna, po drugi strani pa vesela, ker - kot sem že zgoraj zapisala - so še zmeraj ljudje, ki so jim živali prve, ne zaslužek. In hitro se da ugotovit, kdo je oziroma so to. Bistvo - treba je razmišljat z lastno glavo, znebiti se je treba črednega nagona. Če si že del nečesa, bodi zato, ker si res prepričan v skupni cilj te skupine, ne pa zaradi tega, ker ti tako drugi govorijo ali pa ker ne želiš izstopati;ali pa zaradi neustavljive želje pripadnosti neki kvazi elitni skupini; ali pa ker "ne veš" :rolleyes:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po feb 13, 2012 10:08 am

helena je napisal/-a:
Tecka je napisal/-a:Samo res, manj veš boljše se počutiš. Mene je nekako zgrabila hujša oblika nespečnosti in nezmožnosti učenja. O slabosti in glavobolu sploh ne bom izgubljala besed. Mi je žal še za tisto kar vem. Ignorance is bliss.

Če zdržiš,... jaz ne morem. Je pa cena tega, da moram že gledat malo okrog sebe, kdo me bo po buči tresnil. Resno.

Sej ne zdržim, zato sem pa začela nos tlačit tja kamor mi pa res ne bi bilo treba. :P Čuvaj bučo. Resno.

slavica je napisal/-a:Tečka, tudi jaz sem razmišljala tako. Ampak sem ugotovila, da je to sebično. Ker se ne gre zame, kot tudi ne zate, pa za xy-človeka,gre se za njih, ki nimajo pravice glasu in zato rabijo nas. Tudi meni in še marsikateremu je velikokrat slabo, sem solzna, prizadeta, slabo spim. Ampak to je malenkost proti trpljenju, ki ga mnogo živali daje skozi.
Ne me narobe razumet, ne kritiziram te, ravno obratno, povsem te razumem. Meni pomaga ene sorte avtogeni trening - sama sebi dopovedujem, da s travmiranjem ne bom rešila nič, samo sebi škodim. Pomagaš kolikor zmoreš. In če bi vsi ali pa vsaj večina tako delala - bi bili skoraj brez dela :angel: .

Glede ostalega (ni namenjeno direktno Tečki,je razmišljanje na splošno)-jaz sem sama iskala informacije, ogromno prebrala, razmišljala in opazovala, to počnem tudi sedaj. Sem bila razočarana in žalostna, po drugi strani pa vesela, ker - kot sem že zgoraj zapisala - so še zmeraj ljudje, ki so jim živali prve, ne zaslužek. In hitro se da ugotovit, kdo je oziroma so to. Bistvo - treba je razmišljat z lastno glavo, znebiti se je treba črednega nagona. Če si že del nečesa, bodi zato, ker si res prepričan v skupni cilj te skupine, ne pa zaradi tega, ker ti tako drugi govorijo ali pa ker ne želiš izstopati;ali pa zaradi neustavljive želje pripadnosti neki kvazi elitni skupini; ali pa ker "ne veš" :rolleyes:

Pripadam nikamor in nikomur, delam vedno tisto in tako kot se mi zdi (ja verjetno ga tudi kdaj biksnem) najboljše za vpletene. Doma za mularijo in svoje "gospodarje", na šihtu za delodajalca in sodelavce, na tej "sceni" (no trenutno bolj ne delam, ker se mi zdi boljše ne delat, kot slabo narest) pa za žvaude.
Da travmiranje ne pomaga dobro vem, samo travmiranje izklopit je pač druga pesem. Ko se enkrat naseli tisti črv dvoma, ki gloda in razjeda ga pač še ne znam utišati (mogoče kak nasvet za dober antiparazitik? ).
Sebična ali ne, mi je v bistvu vseeno kaj si o mojih dejanjih mislijo drugi. Dokler niso informacije pricurljale, sem ždela v buklah in na treningih, se pridno učila in celo nekaj malega živela. V tem pogledu mi je dejansko bilo bolje :P .
Žal sem tak tip človeka, da je jasno, da bom zdaj, ko sem začela šnofljat in si spanec krast enostavno šnofljala in vrtala iz vseh smeri in zornih kotov do maksimuma.

Eh ja zakaj sem se že mogla vtaknit :scratch: :fool:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Lajka arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost