zvesti pes
Kraj: Primorska
Prijava zavetišča zaradi oddaje ne s/k živali
Prijavo po potrebi spremenite.
Ime, priimek
Naslov
Vurs OU ___
Naslov
Kraj in datum
Zadeva: Prijava zavetišča _______________ zaradi kršitve določb predpisov o zaščiti živali
Spoštovani!
Dne ______ sem iz zavetišča ________, __________ (ime, naslov) posvojila psa/mačko po imenu ________ . Kot dokaz vam prilagam posvojitveno pogodbo, ki sem jo sklenil z zavetiščem in iz katere je razviden datum posvojitve in podatki o živali.
Žival je stara _______ . Zavetišče ni poskrbelo za sterilizacijo/kastracijo živali pred oddajo. Rekli so mi, da ______________________________ (navedbe zavetišča). Stroške posega moram nositi sam.
Pred oddajo se psice praviloma sterilizira, mačke pa sterilizira oziroma kastrira. O izjemah odloča vodja zavetišča, ki mora v kartoteko vpisati utemeljitev svoje odločitve (19. člen Pravilnika o pogojih za zavetišča za zapuščene živali)
Menim, da žival, ki sem jo posvojila, ne spada med izjeme, saj _______________ (npr. je že dovolj stara, da se lahko opravi poseg).
Stroške posega bi moralo v celoti nositi zavetišče, ne pa posvojitelj.
Prosim vas, da preverite:
1. zakaj so mi v zavetišču oddali nekastrirano/nesterilizirano žival
2. pravilnost podatkov moje živali v njegovi kartoteki in evidenčnem listu
3. zakaj moram sam nositi stroške posega
4. ali so oddali več takih živali (z vpogledom v evidence zavetišča – kartoteke in evidenčne liste vseh oddanih živali)
Želim, da me o vaših ukrepih obveščate v skladu s 24. členom Zakona o inšpekcijskem nadzoru in 18. členom Uredbe o upravnem poslovanju, in sicer na elektronski naslov ______.
Priloge:
- Posvojitvena pogodba
Podpis