zvesti pes
Kraj: Voličina v Slovenskih goricah
Benček
Veterinar je v ponedeljek s testom dokončno potrdil, da je bila levkoza v zadnji fazi, jetrca so že čisto odpovedovala... Pred tem je edini vidni znak bil "le" shujšan telešček, ampak saj nikoli ni bil neki pretirani debelušček... Skrbeti me je začelo, ker je nenadoma začel odklanjati hrano, pa tudi priboljške, ki jih je imel tako rad, nato je enkrat izbruhal še gliste, zato sva nemudoma odrinila k veterinarju... Ta je odkril povišano temperaturo, rahlo dehidracijo, zato je dobil nekaj pikecov in antibiotike, ki so stanje za kakšen teden izboljšali, tudi počutje se je izboljšalo, zopet je dobil tek... nato pa se je v zadnjem tednu stanje začelo intenzivno poslabšalo... pa zopet infuzije in antibiotiki, ki so stanje popravili za dva dni... in zopet isto... Zato smo na koncu opravili še hitri test na levkozo in je test bil pozitiven.

Benček moj zlati, hvala ti za vse lepe trenutke, ki si mi jih podaril. V tvoji družbi so bili vsi težki trenutki le slab spomin... Lepo se imej tam zgoraj na nebu, za mavrico, moja zlata biba... Pogrešam te...