Lajka pripoveduje

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Sr feb 08, 2012 9:47 pm

Re: Lajka pripoveduje

Pola se strinjam s tabo popolnoma
Animal liberation - human liberation
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Sr feb 08, 2012 9:57 pm

No evo, pa sem jaz kakšno leto nazaj mislila da sem preveč čustveno odreagirala na nek pogovor z dotično gospodično iz vikend zavetišča :O , zdaj pa vidim, da sem čist jasno dojela dogajanje in stanje v tistem gozdičku. Žal mi je pa zelo, ker za vse to ceno plačujejo uboge živali, ki naj bi jim pomagali :devil:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Sr feb 08, 2012 10:02 pm

Knjiga je kul, ja. :) Bi človek lahko rekel, da vitez in kraljica nastopata v skoraj vsakem poglavju ;)

No, a čmo eno analizico, glede na to, da je knjigo spisal dr., torej raziskovalec, ki je do svojih spoznanj prišel na podlagi dolgoletnih raziskav. On pravi, da imajo assholes prijeme, s katerimi želijo obvladovati "sceno". No, pa da vidimo, če si vitez in kraljica zaslužita ta častni naziv:

Ducat umazanih:

1. Osebne žaljivke
2. Vdor v posameznikov osebni prostor
3. Nezaželeni telesni stiki
4. Grožnje in ustrahovanje, verbalno in neverbalno
5. Sarkastične šale in žaljive zbadljivke
6. Nesramna e-pisma
7. Statusne klofute z namenom ponižanja žrtve
8. Obredi javnega sramotenja ali statusne degradacije
9. Grobe prekinitve
10. Zahrbtni napadi
11. Nesramni pogledi
12. Obravnavanje ljudi, kot da so nevidni

Hm... jaz brez težav pri vseh (razen morda št. 11) nardim kljukico...
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Sr feb 08, 2012 10:07 pm

Eh trojko moram tudi spustit, jao... :lol:
Ja al pa ne... sej v bistvu če se vitez pohvali s tem, da je plačal mandatno kazen, ker je komu primazal klofuto, bi prejemnik verjetno rekel, da gre za nezaželeni telesni stik, a ne? :rolleyes:
You dont know me, you just wish you did. :playboy:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če feb 09, 2012 8:46 pm

Ne morem verjeti kaj se dogaja, da nekdo, ki se oklicuje od nekdaj za vsevedo in najbolj humano bitje do živali, po vsem kar se je dogajalo na njihovem forumu, ko nihče ni smel podati mnenja, če s tem ni prikimaval njihovemu, da ta nekdo rovari proti tistim osebam in skupinam, ki so zdaleč največ dobrega naredile za živali in v dosti težjih okoliščinah, če vzamemo primerjavo koliko donacij se nateče komu. Jaz osebno sem v treh letih donirala precej, vsem ostalim skupaj ne toliko. Bila sem brez sredstev zase, pa sem vzela limit, da bi le pomagala živalim, tam nastanjenim za katere so trdile, da je zanje najbolje preskrbljeno in nikoli ne evtanizirajo, če je le mogoče pomagati. Upam, da ni resnica, da so evtanizirale čeprav ni bilo potrebno, ker potem bom želela vedeti kam so šle vse moje donacije, ali za T61 morda, ali komu v žep? Se pa dobro spomnim, kako so hitro zbrisale vsako temo v kateri je kdaj kdo želel dokaz, da določene živali niso bile evtanizirane.
Na njihovem forumu sem bila priča, kako brezobrazno so "napodile" tudi nekatera druga društva in skupine. in še vsakega drugega, ki je mislil s svojo lastno glavo. Priča srdu njenih podanikov sem bila velikokrat tudi jaz, dokler se nisem umaknila, veliko bi lahko še povedala, kaj vse me je motilo, kaj mi je bilo sumljivo, vendar saj nima smisla.
Moram priznati, da nisem presenečena, kajti moji občutki so bili že dve leti slabi v zvezi z njimi. Vsakdo, ki zna malo misliti samostojno je moral opaziti, da še zdaleč ni tako sveto, kakor so želele navzven prikazati, vendar, da udarijo po tistih, ki se resnično trudijo in stopijo v bran nekim zaslužkarjem kakor berem...........????
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 10, 2012 7:07 am

Patricija, podpis pod vse kar si napisala. Nas je bila večina na istem.
"You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time".
Prej ali slej nekdo spregleda, in potem je štala.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 10, 2012 11:22 am

Mačja mama, tudi moj podpis, boldano! :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Pe feb 10, 2012 9:26 pm

Zanimive stvari prihajajo na dan, še več jih prihaja kot zgolj interne informacije, vendar iz različnih razlogov niso za javno uporabo in bodo do nadaljnjega na stand-by (čez sedem let vse prav pride). Očitno je bil skrajni čas, da je nekdo zinil, da je cesar nag... :dash:
To err is human, but to get even? THAT is divine.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 10, 2012 10:03 pm

Ja, res je bil čas in vsa čast vam za to, Lajke. :clap:

Upam, da ne bo treba sedem let čakati na nadaljevanje Grajskih zgodb. ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 10, 2012 10:21 pm

:thanks: Več ko se nas bo potrudilo za naslednje poglavje :sweep: , prej bo sledil happy end - in to za vse smrčke, ki se znajdejo na nepravih mestih.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So feb 11, 2012 12:07 pm

Zares mi je hudo in sem zgrožena nad predvidevanji, da evtanizirajo v zavetišču o katerem je govora. Kako se odločijo o tem kdo bo živel in koga bodo ubili, po kakšnih kriterijih?
Po tem katera žival je imela srečo, da ni bila do konca psihično uničena in se ji je znala dobrikati, morda so preživele tudi tiste živali, ki so atraktivne za posvojitelje? Živali, ki so pripeljane v zavetišče kot zlorabljene in potrebujejo malo več časa , da ponovno zaupajo v človeka pa obsodijo na smrt? Zares nikoli ne bom razumela kako se moreš odločiti, da zdravo žival, življenja in zaupanja polno, kateri naj bi bila zavetišča le prehodna nastanitev do življenja z novim odgovornim človekom, ubiješ. V arhivu pa za javnost napišeš, da so odšle v nov dom dejansko pa so bile ubite? Mar se ne donira izključno v namen, da imajo živali priliko žive dočakati nove domove? Iz tega razloga vsaj sem donirala jaz.In kako moreš, da žival ne daš posvojitelju čeprav ima ustrezne pogoje ampak jo raje ubiješ, se spomnim, da jih je nekaj trdilo tudi to. Je to resnica? Zgolj zato, ker ti človek ni simpatičen, ker se ne strinja povsem s teboj, ker sumi, da je v zavetišču nekaj zelo narobe in se ga zato bojiš? ZAKAJ?
Seveda pa je potrebno nekaj odmevnega narediti navzven, da se v javnosti pokažeš drugačen kakor si v resnici, da se pokažeš, da si nabolj srčen človek do živali in zgolj v ta namen vodje sami posvojijo tiste najbolj poškodovane. In tako ponovno izpadejo kot, da imajo srce v prsih in kakor, da jim ni pomemben zgolj zaslužek. :bad: :bad: :bad:

Zanima me ali ima javnost pravico vpogleda v listine, kjer so tudi podatki o evtanazijah? Kakšen je postopek?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So feb 11, 2012 12:42 pm

Jst sam neki ne razumem... a se ona zaveda tega kakšna p**** je, in vse kar dela počne zavestno in namenoma zavaja ljudi... ali dejansko živi v taki iluziji da je o sebi prepričana da dela dobro....???

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So feb 11, 2012 1:16 pm

MM, nekoč tudi moja dilema... sem se kar nekaj časa prav isto spraševala. Zdaj se pa ne sprašujem več, mi je kar jasno, da se vsega zelo zaveda in da je vse, kar naredi in izreče hudo premišljeno in načrtovano. Vsekakor zavestno. Ne morem pa reči, da tudi prisebno.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So feb 11, 2012 3:03 pm

Jaz sem mislila (oz. se tolažila), da se ji je šlo vsaj na začetku za živali in se je šele potem pokvarila. Odkar sem prebrala knjigo Milena, verjamem, da je šlo ves čas za zavestno manipulacijo in da so bile živali vedno v drugem planu, žal. :girlsad:

Ampak taka sem pač jaz, ki bolj zaupam dokumentu, kot pa navodilom, v kaj naj verjamem.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So feb 11, 2012 7:59 pm

Nekaj pa moramo vsi po vrsti priznati: obvladati manipuliranje skoraj do perfekcije ni mačji kašelj.

Ampak kot navaja Mačja mama: "You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time". Pa še kako res je, le da je pot do spoznanja lahko dolga. Pomembno je le, da se to zagotovo prej ko slej zgodi. :dance:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So feb 11, 2012 10:33 pm

Ja, profesionalni manipulanti naredijo ogromno škode in žalosti drugim in so povsem brez občutenj do vsega živega, razen za svojo velecenjeno rit, vendar po domače povedano"za vsako rit raste palica".

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Ne feb 12, 2012 7:22 pm

Zadnje čase malo spremljam debate, ki jih je sprožila Lajkina avtobiografska zgodba. Ne vem kaj vse se dogaja v ozadju, kakšna je preteklost, ki je pripeljala do te zgodbe, me pa zelo zanima kaj naj bi se dogajalo v ZH v zvezi z živalmi? Nekaj postov nazaj je bilo omenjeno, da naj bi se dogajalo tudi to, da so nekatere živali evtanazirali, na spletno stran pa zapisali, da naj bi bila oddana. Nekako mi ne gredo skupaj stvari, namreč nekatere živali so v zavetišču že zelo dolgo in zanje skrbijo, za nekatere se zelo trudijo, plačujejo drage operacije itd.. Zakaj naj bi se za nekatere zelo potrudili, druge pa evtanazirali (ne iz veterinarskih razlogov) in zapisali, da so oddane? Za konkretno katero žival se naj bi to zgodilo?

Res me zanima, ker berem o lažeh, špecanju, manipulacijah, dvojnih igrah itd. in pojma nimam od kje to. Saj pravim, spremljam tako preko interneta, pomagam različnim društvom in zavetiščem na različne načine, pa berem takšne in drugačne zgodbe, ki odpirajo številna vprašanja.

Sicer pa bi pohvalila Lajkino delo za vse rešene pasje dušice :) . Naj vam tudi v prihodnje ne zmanjka energije ;) .

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 12, 2012 8:15 pm

V prvem postu je bil namig na evtanazije,poleg ostalega, kakor sem jaz razumela kar za obe zavetišči. Sem pravilno razumela Lajka? Potem sem se spomnila kako hitro so bili izbrisani vsi posti (kolikor sem jih jaz zasledila, nisem pa sledila redno, sta bila dva) na Horjulski strani, v katerih so določeni ljudje zahtevali odgovor ali je dotična žival bila zares posvojena ali je bila usmrtena. Bralo se je kakor, da imata osebi trdno podlago za svoje trditve. Res je, da bi lahko kdo zaradi nagajanja takole sumničil, tako bi tudi jaz vse skupaj dojela, če ne bi bila posta tako nemudoma brisana.
Glede na napisano na prvi strani, da lastnika obeh zavetišč tesno sodelujeta, že vrabčki pa čivkajo kaj se tam na dolenjskem dogaja, ni težko povezati, da je v Horjulu drugače, kakor sami prikazujejo.
Vse kar sem jaz napisala, so zgolj moja razmišljenja (reakcija) na prebrano. Resnica morda nikoli ne bo obelodanjena, ali pač? Želim pa si, da temu ni tako. V vseh teh letih sem spoznala, da Lajki lahko zaupam in, da ne bi objavile nečesa za kar ne bi imele že kar trdnih dokazov.
To je samo moje mnenje.
Lep pozdrav.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 12, 2012 8:29 pm

jadrankaj je napisal/-a:Sleepy prosim ne žali prasce. To so čudovita bitja, ki v sebi ne nosijo nobenih kalkulacij, ne manipulirajo,ne lažejo in ne povzročajo slabega. Pa tudi ne zapisujejo, da so pse oddali v bisvu pa jih ubili, ker češ javnost ni pripravljena to sprejeti. Fuj in fej! Sram me je, sram za vsako hvalo, ki sem ji jo napisala, za vsako besedo, ki sem jo rekla v njeno bran, za vsak cent, ki sem ga tja znosila in v končni fazi za vsako žival, ki sem jo tam pustila, ker nimam pojma ali je v resnici še živa... pa bi moralo biti bolj sram njo! Sicer pa mi je zdaj jasno zakaj je meni nosila "novice", sama pa nikoli ukrepala ali predložila dokaze KLJUB TEMU, da je vedno VEDELA, kaj se v resnici živalim dogaja (očitno ji gre šinfanje kolegov zelo dobro od rok, ker s temi istimi, katere je včasih tako v drek tlačila, zdaj skupaj leta v jati...). Sram te naj bo, fuj in fej!

Temu verjamem in na tole pisanje se je nanašalo moje razmišljanje.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 12, 2012 9:00 pm

Kdo pa je tale natasha? Samo en post objavljen, po naključju pridružena 2 dni nazaj...
Natasha, a se nam ne bi malo predstavila?

a se meni samo zdi a se je nekdo pridružil forumu samo zato da lahko določene debate bere...?
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Lajka arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov