nevidna bolha
Kraj: okolica Lj.
mačje vedenje, psihologija
mene pa zanima, ali ima katera kaj znanja iz mačjega obnašanja oz. mačje psihologije? ali pa če katera pozna kakšno dobro literaturo na to temo?
namreč, moj razvajeni maček, se že dober mesec obnaša drugače. v prvi vrsti moram povedati, da se okolje ni čisto nič spremenilo, vse je tako kot pred tem... zdi se, da je zeloo navezan name, saj mi sledi kot pes, išče pozornost,(v družbi partnerja je isto, samo ko pa jaz pridem, da pa njega kar na -ignore-) če pa pozornosti oz. tistega kar se takrat zapiči ne dobi ali pa če mu je dovolj čohanja, pa zarenči ali spusti tak specifičen nelagoden mjavk, potem pa skoči in ti zagrabi roko s šapami in ugrizne (ne ornk, ampak ugrizne pa). včasih to naredi tudi kar tako... od nič... in ga res ne razumem več
zanima me, zakaj je kar naenkrat začel s takim obnašanjem?!? kje bi lahko tičal vzrok? kako to popraviti, da ne bo "nasilen", saj je bil prej vedno miren, nikomur nič ni hotel, zdaj pa me je npr. strah, da ko ga bo nečak (2 leti star) božal, pa se mu bo zazdelo, kar ugriznil :S

ima kdo izkušnje s takšnim obnašanjem? kako ste reagirali?

mačji pozdrav