Hrana za mačke -suha, mokra, doma pripravljena?

Zdravje, nega, vzgoja, hrana, oprema

Moderatorji: andreja, renata

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jan 09, 2012 8:03 am

Re: Hrana za mačke -suha, mokra, doma pripravljena?

Jst mislim da se vsi malo preveč sekiramo... mačke so pač različne, tako kot ljudje.

Jst imam enega 10-kilskega megamačkona ki požre vse kar vidi, še suh kruh, tako da pri nas kakšno puščanje briketov čez cel dan popolnoma odpade.
Potem imam eno želvovinko, ki je zelo visoka, ampak suha kot trlica, in eno mini mini muco, ki jo je približno za eno tretjino tavelkega mačkona in je zbirčna ko sam satan. Dobijo pa vsi trije isto za jesti.

Ko sem enkrat takole komplicirala pri veterinarju glede hrane, me je grdo pogledal in rekel:
"Kolikokrat pa TI poješ popolnoma zdrav in uravnotežen obrok prilagojen tvoji teži in presnovi?!?"
Ko sem zafarbala in nekaj momljala, mi je rekel: "No, potem tudi tvojih mačk ne bo tako hitro konec. Zdaj pa nehaj tako komplicirat in se sekirat glede hrane."
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po jan 09, 2012 8:32 am

Mačja mama :good:
Kdor ne mara živali,ne mara ljudi!!!

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To jan 10, 2012 5:45 pm

Hočemo najboljše. :girlblush: (Vsaj jaz tudi zase.)

Zdaj sem jaz zmanjšala obrok na 40g. Konzervica bo samo še vsak tretji dan namesto večerne dozice briketov. Pazimo na linijo. :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jan 11, 2012 11:48 am

Štorovka, muci, ki še raste, ni potrebno omejevati obrokov. Če se ti zdi, da se preveč redi, pojdita počasi na hrano za odrasle muce. Pa po moje je takle preskok kar malo hiter?
Glede doziranja pa predlagam takole: na (skoraj) vsaki vrečki so navodila za doziranje glede na težo mačke ali pa glede na starost. Jaz vedno natanko vem, kakšen odstotek hrane je namešan, in tako prilagodim količine. Razen za RC bi po izkušnjah pri nas nekoliko zmanjšala predvideno količino :)

Moja dva sta že odrasla (recimo, da sta končno težo (ne pa tudi oblike :) ) dosegla pri približno enem letu. Prehrana pri nas je takale: zjutraj natresem dnevno količino briketov in do naslednjega jutra jima nekaj hrane še ostane (v bistvu sem glede na to celo nekoliko prilagodila in zmanjšala količino). Tiste dneve, ko dobita mokro hrano, jima jutranjo količino ustrezno zmanjšam. Je pa res, da se ne prenažirata, ampak občasno pogrickata kakšen briket, ko gresta ravno mimo.
Teža vztraja že dobro leto nespremenjena (5kg pri obeh).
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če jan 12, 2012 4:50 pm

Ampak a ni tako, da če je muc s/k, da lahko malo prej menjaš na hrano za odrasle? Alica je zaenkrat videt zadovoljna tudi z malo manj, pa še res je, da ji zdaj mešam z Acano in najbrž tudi rabi malo manj, kot če bi jedla samo RC.

Zaenkrat je okej, če bo lačna, bo dobila več. :) (Ne bomo je stradali. :P )

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jan 12, 2012 5:47 pm

Alica je že dovolj stara za odrasle brikete pomoje.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jan 12, 2012 10:07 pm

No, jaz sem domnevala, da je še na hrani za mladiče ;) "Hiter prehod" je bil pa prehod s 55g na 40g. Pač, meni osebno je to vendar malo prehiter prehod, ampak če se muca v redu počuti, je vse v redu ...
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Kraj: okolica Lj.

Odgovor Pe feb 03, 2012 7:37 pm

čao. nism zihr, a pišem v tapravo temo, no, zadeva se enih briketov od Purine: Pro plan cat...ki sm jih čist slučajno zaseldila na novo v Mr.Petu.
jih je katera že sprobala?
namreč, jz za mojga gospodiča Izbirčnega vedno znova iščem in iščem brikete, ki pašejo njegovemu izbranemu okusu (zdej poje samo RC Hair&Skin), zj sm pa kupla še vrečko teh novih Pro plan cat delicate (http://trgovina.mrpet.si/article.asp?ArticleID=6772), bom sprobala, ko bo židane volje blagovolil poskusiti še kaj novega... :cat: hihi
se kdo kej spozna na kvaliteto teh briketov? mal sm gledala, :morning: pa kolkr vem, ma kr dober odstotek beljakovin...?!? ... tko da mislim, da je kvaliteta nad Whiskasom...?!? če bo slučajno katera sprobavala, bi bila zelo vesela poročanja, kako se obnesejo :)
Ali smo mi lastniki mačk, ali mačke lastnice nas, to je zdaj vprašanje... :)

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor So feb 04, 2012 9:21 am

moja Phoebe in Baby niti pod razno nimata dosti predpisane količine RC 36 kitten, ker fehtarita skoz in skoz. Jesta po malo, a večkrat dnevno, in 2kg pakunga bo zgleda dovolj za manj kot mesec??? :O

lepotički pa sta....počasi spravljam skup material za njun prispevek na kavču.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj

Odgovor So feb 04, 2012 9:35 am

Rasteta, rasteta :lol: :lol:

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So feb 04, 2012 11:36 am

Imate kake predloge za čim manj ješčo briketirano hrano? S sanabelle se en moj dobesedno nažira in bi rada da preprosto manj je, ker mi ni dot ega da hrane ne bi imela stalno na voljo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So feb 04, 2012 12:17 pm

Applaws naj ne bi bil preveč ješč, pri nas ga Rea je brez problema, Amarand pa pri samem Applawsu ni dolgo vztrajal, tako da jima ga zopet mešamo z drugimi briketi (in če kdaj ni preveč lačen, Applaws ostane v skodelici).
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So feb 04, 2012 1:02 pm

Pri nas najdlje počaka Sanabelle light. Ostale Sanabelle variante pa kar izpuhtijo :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So feb 04, 2012 1:22 pm

Naše Sanabelle izkušnje: začeli smo s sensitive, pa so se res ful prenažirali in se je Nežka začela debelit, enako klasičen adult. Potem sem kupila light, pa je bil tako slabo ješč, da je bilo potrebno mešat z eno od prejšnjih dveh, da so sploh jedli. Zadnjih 30 kil kupujem jagnje ali postrv, ki sta ravno prav ješči, da so vsi trije lepi šlank in ne rabim z ničemer mešat.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So feb 04, 2012 1:24 pm

Aja, od schesir pa almo nature briketov so šli pa kar rikverc stran (pa najbrž še od kakšnih, pa se trenutno ne spomnim). Pomojem bi prej pomrli od lakote kot to jedli, še če smo mešali s čim drugim, so samo to drugo briket po briket ven pobirali.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor So feb 04, 2012 1:41 pm

ker sta naši dve še mini, čeprav je Baby (ali Bibi, tamala, ipd., kot jo kličemo), potencialni severni medved, kar se ješčnosti tiče, pride zaenkrat v poštev le RC ali pa Sanabelle, razen če ti dve mešam s čim drugim.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So feb 04, 2012 2:01 pm

Naša dva sta oboževala Almo nature. Nekateri še preveč :D :D

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So feb 04, 2012 2:09 pm

Smešno, od vseh sanabelle variant mojim najbolh tekne ravno light :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So feb 04, 2012 2:19 pm

:lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor So feb 04, 2012 2:20 pm

Pri mojih je tako, da imajo najbolj kvalitetne in zdrave brikete najmanj radi. Ko se začnejo po RC ali Sanabelle rediti, ponavadi kupim Applaws. Če jih hočem zares hujšati, pa kupim veterinarsko dieto (ponavadi RC Obesity).
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Mačke

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov