Matra ga nič, ker je temu že prilagojen. Pazit je treba recimo psi psih, ki so hranjeni pretežno z briketi, tu je treba počasi mešat koščke mesa med brikete, po celem obroku kuhanega/surovega bi verjetno znali bit kaki problemi, driska, plini.. Treba je vedet da je pes zaprt po velikih količinah kosti in da ima drisko po velikih količinah drobovine, to dvoje pa je sicer super za uravnavanje dreka, če se lohk tako izrazim

Moj ima recimo mehkejši kakec po govejih goltancih in če temu dodam eno kost, je kakec potem čist normalno sformiran.
Če tvojemu psu daneš umakneš brikete in ga dva dni postiš, boš videla da bo dva dni še vseeno kakal. Kar pomeni, da pri briketih traja bistveno dlje da jih telo cele predela in izloči, medtem ko pri surovem/kuhanem čistem mesu gre to v enem dnevu vse čez. V glavnem cel potek razgradnje briketov in mesa je popolnoma različen, briketi imajo čisto druge sestavine in ni dobro da se vse to potem pajsa v pasjem želodcu.
O mesu naj ti kaj več napišem? ne vem kje začet

Klavnice imajo ponavadi ogromno odpadnih produktov, ki bi sicer morali v sežig (pa čeprav je še čist ok meso), sam se da vse zmenit je pa treba direktno, po možnosti osebno povedat kako pa kaj. Večinoma se dobivajo prašičji in goveji sapniki, goltanci, penisi, svinjske glave in parklji..Sicer je pri vsakem mesu treba postopno navajanje, pri svinjini ki je bolj mastna pa to še bolj velja, ker lahko hitro pride do driske. Ni pa ta maščoba čisto nič škodljiva, marsikdo noče pujsa futrat ker je kao premasten.
Vem da jih veliko jemlje v panvitinih mesnih centrih, sam mislim da so samo štirje v Sloveniji. Odlično meso dobiš tudi pri Nimrodu (odkupuje divjad od lovcev) - poveš da rabiš meso za psa in koliko kil, pa se potem z dostavljalcem zmeniš lke bi lahko prevzela (ni dostava na dom, furajo restavracijam po sloveniji in ti prevzameš nekje v okolici). Sama povem da želim srno, pri jelenu dobiš zraven veliko loja - iz tega pa sicer marsikdo dela lojne pogače za ptiče. Pa ne se ustrašit, če bo kak metek zraven, pač gre za lovno divjad..
Za občutljivčke ponavadi priporočajo ovčetino, zajca, konja in divjačino, sam ne vem kako bo pri tebi glede na to da samo kosti ne prenaša, mogoče lahko poskusiš da mu daš kar celo zajčje bedro, da pač ni sama kost.
Tule pa vse kar sem mogoče izpustila o surovem
http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=219.0