Jaz bom tako rekla...odvisno od mačke!
Mi smo zelo kmalu po tem, ko smo našo 1,5 let staro (ob posvojitvi iz zavetišča) Lizo priprljali domov ugotovili, da je sigurno bila zunanja pred najdbo!
Muca se je kmalu po prilagoditvi na dom začela postavljati na "glavo" da bi prišla ven. Praskala je po balkonskih vratih, oknu, pazila če bo lahko smuknila pri vratih ven....vse mogoče in seveda ob tem mjavkala kot da jo dajemo iz kože....
Najprej smo mislili, da ji je dolgčas, čeprav smo ji vsi člani družine namenjali veliko časa za igranje tako, da smo se odločili, da ji pripeljemo domov pijatelja.
To je bila sicer super odločitev, ker smo dobili najbolj prijaznega in najpotrpežljivejšega muca na svetu

, ki ne bi preživel pri gospej diktatorki, če ne bi imel takega karakterja! Smo pa ob tem ugotovili 2 stvari ; da ji popolnoma dol visi za družbo

in da ONA BI ŠLA VEN!!!
Ni bilo drugega, kot se zadnja možnost...povodec, bila sem zelo proti, ampak me je bolelo srce, vsak večer, ko sem jo poslušala, da tudi do 2 uri mjavka in hodi gor in dol po stanovanju. Poskusili smo...in jo držali v naročju, minuto dali na tla in nazaj gor...
No zdaj smo prišli tako daleč, da ko joka pri vratih in se nekdo od nas oblači za ven, se ona že vrže na tla in čaka na povodec, šiba dol po stopnicah, poje malo trave...vse skupaj 3 minute...in šiba nazaj gor. Uglavnem čist je srečna
Pade dol na tla, ko pride domov in do naseldnjega dneva je mir...al pa nam rata celo 2-3 dni nic včasih. V bistvu je ne spomnimo mi, ampak ko sama prosi....žal ne gre drugače....se mi je preveč smilila!