Predvalentinova za 19. januar

"kolk maš ti sladka ušesa, mmmm"
Suzana - tigri (no itak vsi mački!) so zakon!
MaxMara - mah kaj jaz vem, pri nas je takle kič na sporedu 1-2x dnevno za par minut, drugače pa sta tudi veliko vsak po svoje. Nikoli ju še nisem videla spat skupaj (trenutke ko skupaj poležavata na kavču vse pridno fotografiramo).
Ko sta prišla k nam, je Marči raziskoval, Monči pa mu je sledila, potem sta postala bolj "konkurenčna". Kot sem že pisala sta si karakterno prav tako različna kot po barvi in obliki. Ko je bil Marči že "etabliran crkljivec"

, Monči pa se je za svoj "prostor pod soncem" začela borit (tako z dobrikanjem človeku kot tudi Marčiju, ki ga je takrat nonstop umivala), sem opazila da jo, zato ker ji posvečam več pozornosti, Marči kar grdo nagarba - smo imeli kakšen teden al dva kar hudo divjanje in celo pihanje. Potem, ko sem ju zaradi norenja ponoči deložirala iz spalnice

, pa sta postala izjemno "povezana" , čeprav nista spala skupaj: eden na eni, drug na drugi polički svojega drevesa, en na drevesu, drug na visoki polici, en v umivalniku, drug na predpražniku,... Podnevi pa pogosto ležita vsak na svojem kavču ali pa en na kavču, drug na stolu, Marči pa se včasih odpravi kar na svojo najvišjo poličko na drevesu ali pa na vrh regala. Monči je še vedno tista, ki je kar "vsiljivo zahtevna" glede božanja, vstopa v različne prostore, ... "pritožuje" se celo nad nepočiščenim WCjem, ... z izogibanjem (ne moreš je ujeti, niti se ne pusti privabiti na priboljške ali igrače - tud o tem sem že pisala, da je pravi intelektualni izziv) pa protestira "izgonu"

iz dnevne sobe zvečer. Marči je bolj "samostojen", vendar več kot očitno tudi precej ljubosumen - npr začne praskat tam kjer se to ne sme, kadar božamo Monči, 2 dni me tud pogledat ni hotel, ko sem bila (celih!!!) 35 ur odsotna,... Marči se je "objemanja" in umivanja Mončke loteval pogosto takrat, ko se je ona vrtela okrog naju in se nama dobrikala - eno tako umivalno-ljublkovalno seansko mi tako priredita zjutraj na tepihu v kopalnici, potem pa popoldne včasih sledi še ena na kavču (no te so ponavadi poslikane, ker zjutraj nimam časa slikat). Čerpav se je zadeva čisto obrnila - sedaj je bil on tisti, ki daje pobudo za ljubkovanje in on od nog do glave umiva Monči, ki njegovo početje bolj pasivno sprejema.
Njune igre so bila skoraj dva meseca prav ljubke, nežno sta se lovila po stanovanju, skupaj igrala z žogicami, podila drug drugega na drevo - izgleda kot da je to zapik, saj se takrat divjanje ustavi

...Čerpav je Marči postajal čedalje manj "crkljiv", saj je ponavadi kar kmalu zdrknil iz naročja, kadar smo se lotili čohanja njegovega kožuščka, Monči pa itak nima božanja nikol zadosti, čeprav še vedno ni naročna mucka.
Zadnji teden pa...kot da bi se kaj zgodilo (pa se ni popolnoma nič)...sta vsa divja, zapik sploh ne velja - garbanje se nadaljuje na najvišji polički drevesa in včasih Marči zbrca sestrico dol

, ljubkovalnih prizorov sploh ni, kadar se je loti jo grize

. Monči pa se sploh ne brani kaj posebno, le včasih zajavka in se začenja umikat, čerpav je pa res, da po takšnem garbanju okrog frčijo predvsem ogromni kosmi Marčijeve dlake

). Dva dni nazaj se mi zdi da sta imela nekaj okrog WCja (nisem bila pozorna nanju, ker sva z Many nekaj zatopljeno delali na računalnik), potem pa se je Monči enostavno pokakala na tla v dnevni

...(???) Od takrat dalje se poskušam z njima mal resno pogovarjat (ne se smejat

, jaz resno verjamem, da mačke vse razumejo, ker imamo takšne izkušnje z našo staro mačko še iz mladosti), da naj bosta malo bolj tolerantna drug do drugega, da imam oba zelo zelo rada, da si želim, da sta nežna drug z drugim...no situacija se malček izboljšuje - vsaj gledata me kot da razumeta kaj jima govorim...