Sesalci, frizure, vložki...skratka, babji čvek

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 28, 2011 7:02 pm

Re: Sesalci, frizure, vložki...skratka, babji čvek

Kugla za pranje perila: čeprav fizikalno gledano ne dela drugega, kot samo malo boljše premeša perilo (sorry no, tole o ioniziranju vode zaradi par črepinj je res iz trte zvito), se po začetnem testiranju čist solidno obnese. Zraven dam še nekako 10% priporočene količine pralnega praška in perilo je čisto. :good: Itak bi se oblačila, ki so samo pošvicana, tudi samo z vodo dovolj dobro oprala. Bi pa opozorila glede natega naših prodajalcev: pri nas se kugla prodaja za nekako od 19 pa celo do 45€. Na ebayu jo dobiš (identično) za 6$, poštnina zastonj. Tudi kugle za sušilca, ki se pri nas prodajajo po 20€, dobiš na ebayu za 2$ (spet poštnina zastonj). Pri nas je tale banda izkoriščevalska posredniška res tok pogoltna, da ni vredno kupit lih ničesar, kar se da dobit iz tujine. :devil:
No, dve kugli za 2$ sem danes naročila in glede na dosedanje izkušnje bojo prispele nekje v sredini januarja. Poročam, če se bo zaradi dodatnega mešanja perilo res kaj hitreje posušilo.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 28, 2011 10:41 pm

Tudi jaz sem supernavdusena nad pralnimi kroglami :good:
Pri bolj umazanih zadevah uporabim detergent, pri manj umazanih perem brez. Dodam tudi manjso kolicino mehcalca - predvsem, ker lepo disi :)
Uporabljam pa samo eko detergente - ker ima en clan druzine zelo obcutljivo kozo, sem iskala vse mozne resitve, in se je izboljsanje kar hitro pokazalo. Odkar pa imamo krogle, je pa sploh fajn.
Susilca pa nimamo in ne morem komentirat :)
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe dec 30, 2011 8:45 am

No, jaz sem skoz mislila da v bistvu te kugle delajo na principu mencanja - mislm pač boljš premučkajo perilo (tako kot ženske včasih na unih perilnikih :D ), tist o ioniziranju bi bla pa bl skeptična no.

Sm pa jaz tud zdj odkrila čar internetnega nakupovanja, že tko ene 3 leta sm si želela kamin na bioetanol (za pravga pač ni pogojev) in v Sloveniji so nekako 700-800 € pa nič posebnega, na netu sem pa našla točno takega kot sem hotela pa za 333 €. :devil:

A ima katera od vas kakšen vlažilec zraka doma? Razmišlam, da bi si ga nabavla ker je res ful suh zrak pri nas pa zaenkrat to rešujem s tem, da vodo dam v skledo pa na radiator.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe dec 30, 2011 9:03 am

vlažilec zraka je super stvar. Dobiš jih x modelov na x mestih, cene tako zelo bistveno ne odstopajo, kolikor sem se jaz poglabljala, tko da je moj predlog, da kupiš nekje tko, da imaš blizu za morebitno menjavo + počekiraš, kako je s servisom. Tole izpostavljam, ker sem sama kupila v neki spletni trgovini, zdaj mi nekaj štrajka, tko da bom morala očitno nazaj poslat...res ne vem, kaj mi je bilo tega treba, če majo pa čisto podobnega, princip je pa pač isti, že v lekarni, 500 m stran... :dash:
Drgač pa - ja, vsekakor priporočam! :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe dec 30, 2011 9:07 am

Iskrica: imam enega ki je super, je pa v bistvu samo meglilnik. Dela na istem principu kot tiste okrasne fontanice ki jih kupiš v merkurju za 20 evrov, tako da vzemi eno tisto in se ti res ne splača dati 100, 200 evrov za vlažilnik zraka.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe dec 30, 2011 9:42 am

ja, saj to tej pasmi te zadeve sem tudi jaz govorila. Hladno paro dela in s tem vlaži zrak. V razponu 15 - 35 EUR jih dobiš ogromno. Pol se pa težko odločiš ... ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe dec 30, 2011 9:48 am

Jaz imam TEGA in je fajn. Jaz sem se za tega odločila zaradi velikega rezervoarčka - kakšni držijo tud manj kot en liter in je treba pogosto vodo dotakat. Uporabljam pa kar vodo iz brite in mi dela zdaj že drugo zimo bp. Kar sem doma, mi kar skoz laufa v dnevni sobi, ker se tam največ zadržujem, hkrati je pa tam tud zrak najbl suh zaradi kamina.
Ampak čist po pravici: noben vlažilec ne naredi niti pol tolko koristi kot lihkar oprana žehta na stojalu/radiatorjih.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe dec 30, 2011 10:00 am

No seveda je čisto odvisno kaj ti je bolj pomembno, cena ali praktičnost. Tale za 50 evrov dela čist enako dobro kot una fontanica za 10, samo pri tisti moraš pač dotakati vodo večkrat na dan. Ali pa kupiš še en velik plastični lavor za 3 evre v katerega gre 50 litrov vode in imaš mir en teden.. :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe dec 30, 2011 10:16 am

Ja drži, ampak... Moja hiša je taka dost moderna - celo pritličje je odprto oz. povezano, pa tud gor v nadstropju mam vrata do večine sob. To pomeni, da en sam ubogi vlažilec dela vlago za 90m2. Jaz si na taki kvadraturi nimam kej pomagat z vlažilcem, ki ma po specifikaciji 8deci vode dovolj za 5 dni - to pomeni, da v zrak ne spiha vse skupaj nič. Če želiš vlažit samo eno mejhno spalnico, pol ne rabiš ne tok velkega rezervoarčka ne takšnega pretoka. Pač velikost prostora je treba upoštevat pri nakupu, to je vse, kar bi rada povedala.
Najcenejša varianta je pa itak zabrisat mokro brisačo na radiator pa ne rabiš nobene mašince. Iz samega lavorja pa ne bo izparevalo dovolj, da bi se poznalo, če ne bo na radiatorju.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe dec 30, 2011 10:53 am

Okej, nisi me razumela... fontanico za 10 evrov flikneš v lavor ki drži par deset litrov, in to pol veselo brbota in izpareva do onemoglosti. Ni treba da je na radiatorju.
Res pa je, da en tak ensemble ne sodi glih najbolj v neko chic ultra moderno stanovanje... :mocking:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe dec 30, 2011 11:55 am

Aha! Drži, sem res razumela, da misliš vedro namesto fontanice, ne pa skupaj z njo. :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe dec 30, 2011 8:28 pm

Punce, hvala za informacije...se bom po tole podala po novem letu, ker zdj ne grem niti bliz trgovinam :truce:

eNa

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr jan 04, 2012 5:10 pm

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jan 05, 2012 10:25 am

Jp, večinoma so ponaredki.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jan 05, 2012 10:32 am

Ne morem mimo: . " Edini učinek kroglic in oreščkov je po njegovih besedah mehanski. Ta učinek lahko primerjamo s pralnimi deskami, ki so jih nekdaj uporabljale naše babice, še pravi." :lol: Oreščki so majhni in mehki. :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jan 05, 2012 11:41 am

z oreščki pa jaz tudi nisem bila zadovoljna :( pa ni bla to kakšna poceni roba s kar kakšne spletne strani. Se ne spomnim točno ne cene ne dobavitelja, ampak je bilo kar drago. Je pa res, da je to bilo par let nazaj, ko sem sprobala, pa obupala. In ne mislim več sprobat. Zdaj imam pralni kugli, alkoholni kis in majceno praška, pa odvisno - dam mehčalec ali pa eterično olje namesto njega (če perem skupaj z ostalim tudi tako športono robo, ki ne sme videt mehčalca), včsaih pa še celo prav ničesar od tega dvojega in je to to.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jan 05, 2012 11:50 am

Tudi jaz nisem bila navdušena nad oreščki.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jan 05, 2012 2:48 pm

Jaz pa sem, pa koža se mi je prerodila, nič več osipov, alergij in podobnega da ne rečem sr** :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jan 05, 2012 2:56 pm

Cats kakšen nasvet kako jih uporabiti? :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jan 05, 2012 3:09 pm

Vzamem pest oreščkov, jih zavežem v bombažno belo nogavico in dam v stroj. Po pranju jih stresem v plastično posodo, da se posušijo, odstranim tiste, ki so znotraj zgubili lesk in postali tenki (ni več saponina) in dodam toliko, da je količina enaka. To je cca 15 polovičk lupinic. Pa iz stroja dam ven hitro, ker se zna zgodit, da kakšno občutljivo reč, ki je ravno na mokre lupine pritisnjena, rjavo zabarva, če dolgo stoji.

Namesto mehčalca kis in par kapljic eteričnega olja, v belo perilo včasih pa še žlico dve sode bikarbone. :good:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 30 gostov