mucka MISSY

Moderatorji: helena, renata, gipsy

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po dec 26, 2011 11:12 pm

mucka MISSY

Slika Slika Slika
Missy je gluha mačka z velikim karakterjem. Želim si, da bi se omehčala in postala prijazna mucka, kot se takim princeskam pritiče. To, kakršna je sedaj, ni za posvojitev, čeprav je karantena že davno mimo. Njena socializacija je velik izziv, ki je oteženo še s tem, da muca ne sliši prijaznih in pomirjujočih besed. Upam, da se sprosti in jih začuti. Trenutno je njeno sodelovanje minimalno. Božanje z roko odpade. Crkljanje odpade. Predenje - Kaj je že to, a to sploh obstaja?? Jo puščam samo in ji prihajam malo "težit", da se me navadi. Bomo že. Je še mlada, stara 1,5 let.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 27, 2011 1:20 am

Re: mucka MISSY

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 27, 2011 7:36 am

:) Dobro jutro.
SlikaSlika Slika Slika
:offtopic: Naj vas videz bele miline ne zavede, je še vedno huda lumpa, ki si ne pusti blizu.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 27, 2011 8:22 am

Zgleda pa najbolj mila muca pod soncem :) . Jaz sem prepričana, da se Trixi terapiji ne bo dolgo upirala :angel:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 27, 2011 10:11 am

kaj pa nastanitev v kletki in božanje z rokavico, a ne pride v poštev?

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 27, 2011 10:16 am

Ne, v kletki ne bo. Jo božam s perotom.
Rokavica bi morala biti pa ekstra neprebojna. Ji bom dala čas, da spozna, da je vse OK.
Če me ne bo presenetila in se hitro sprostila, bo kar dolgo pri meni. Se pa ne dam, ne sme ona zmagat! :stop:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 27, 2011 10:19 am

Je sama šla v iglujček?

Aja, ti posodim un Melijev švasenširm? :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 27, 2011 10:26 am

V prejšnjem domu je bila pravi hudiček, uničevalska, celo zlobna, tulila, ponoči menda zbujala na dve uri. So bili vsi nesrečni. Njena posvojitelja sta obupala, čeprav sta se maksimalno potrudila, jim nimam kaj očitat. Žal mi je le, da je to toliko časa trajalo in se ni prej naredila zamenjava. Če ne gre ne gre. Niso vsi za vsakega. Nisem vedela, da je to sploh možno, pri taki lepi "embalaži".

Pri nas nič ne tuli, ne uničuje, je mirna, zablokirana, še nesproščena, kot da je v njej polno besa, ki kar sika čez oči, ko pa zapiha in pokaže zobe je prav grozljiva - kobra. Ji bomo dali čas, nato pa poskušali še s kakšno mačjo družbo, če bo sprejela. Trenutno ne želi ven iz svojega prostora, čeprav odpremo vrata. Bo že. Ker je gluha, je malo večji problem, kot npr. Taja.

P.S.: Ja, v iglujček je šla sama. Včeraj je ždela pa na okenski polici.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 27, 2011 11:28 am

hja, me spominja na mojo princesko Tasho, ona je bila še bolj strupena....:O :girlsad:
…ni govora, da bi te tkole lepo počakala nekje, kot tebe Missy, pa da se ukvarjaš z njo. Pri starosti pol leta je bila ornk divja, prav zares – divje divja, cela nora, prav strašljiva. Še bolj od sestrice. Je pa res, da je imela to prednost, da je slišala moje čebljanje in se je lahko odločila, da to (=čebljanje) se pa res mora čim prej nehat, ker tko pa res ni za žvet!
Al pa Tia pa Tin – njiju sem imela ene dva, tri tedne v tavelki kletki, ker sicer ju ne bi niti videla, kam naj si potem vtaknem socializacijo. In božali smo se z rokavicami. Pa sta bla micena, ko sta prišla – no ampak onadva sta divjala od strahu, ne od podivjanosti.

Tko da - ej, držimo pesti pa tačke, da se Missy čim prej odloči, da je bolj pametna od tebe (saj veš,kako je tole mišljeno, aneda....v tadobrem smilsu!) in popusti! ;) :P

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 27, 2011 12:07 pm

zlodej mačji, pa tak nedolžno gleda :D . Trixijini dobrosrčnosti se ne da upret, tako da nimaš šans snežinkica :P , pa upam na čimveč poročil o dogajanju, da se
naučimo tisti, ki še nimamo veliko takih izkušenj :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 27, 2011 1:01 pm

8) Sem dobila namig, od stručkota, da se lahko uskladiva in telepatsko komunicirava.. ampak, kako bo pa to počel bodoči posvojitelj?? :scratch:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 27, 2011 6:37 pm

:dance: Od včeraj na danes je narejen velik napredek. Največ poguma je pokazala taperverčki in jo božala in božala in božala. :good: :D + igrala se je s perotom. Je tudi glasno zapredla. Ima še hitro spremenjlivo razpoloženj, saj zagrabi, kot da je jezna, nato pa tudi nežno poliže roko, prst.
Jaz sem zeloooo vesela napredka. :yahoo:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 27, 2011 7:22 pm

Trixi je napisal/-a: saj zagrabi, kot da je jezna, nato pa tudi nežno poliže roko, prst.

Tole zna celo življenje počet. Gledam iz vidika Fergie, ki kot ena mamica vseh včasih zagrabi roko, nato te pa liže, čeprav zdaj to malo manj počne, se pa še vedno zgodi. :)

Sicer pa super za napredek, kar tako naprej. :good:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 27, 2011 7:33 pm

:girlblush: No, če prehitro hvalim.., 10 min kasneje je bila pa zopet muhasta Missy, ki je jezna na cel svet in še najbolj kobri podobna. Mogoče je bil razlog tudi v tem, da sva dišali po drugih muckih, prej pa ne. :scratch:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 27, 2011 8:09 pm

:) Če je Missy prizanesljiva in dobre volje je res lepo!
Slika Slika Slika Slika SlikaSlika Slika Slika

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 28, 2011 8:27 am

Oooh jaz mislm da bo tale muca še ena krasna družba nekomu, mogoče glih ne bo kr naprej v naročju ampak muce so si različne tko kt ljudje. Zame tud pravjo, da sm hladna k ne objemam vsazga pa ne cvilm :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 28, 2011 10:36 am

Lubica je, res! <3
Je pa tko nenavadno, ker ko rata huda in renči in piha, takrat sploh ne zgleda preplašena (ne da ušesk nazaj, ni vsa zakrčena). Meni izgleda, da gre mogoče bolj za objestnost. Rabi enega potrpežljivega sužnja, ki bi ji znal tudi odločno pokazat, kje so meje.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 28, 2011 12:55 pm

:) Zjutraj sva se zopet crkljali božali, dajala je buce in lupčke. Bila je ekstra luštna srčica. Ko sem naredila obhod in bila še pri ostalih muckih, nato pa z vonjem po njih prišla nazaj še k njej, je bila pa zopet prava huda mačja babnica.
Dvigovanja ne mara.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 28, 2011 8:36 pm

zgleda, da so si bele dolgodlake muce po značaju kar podobne, ali pa imam jaz to srečo, da imam eno točno tako zgubo doma, s to razliko, da ona pa sliši, pa noče slišati. :dash: Tako ljubko baročno bitje je, z milimi zelenimi učki, istočasno pa huda kot pajk, me včasih tako kresne s kremplji, da je kar hudo, pa se prenašava že celih 5 let, ona pač ne popušča, pa amem :devil: . Ko je pa dobre volje, je pa samo moja in ne ve, kako bi se mi priliznila, smotka nora. :fool: , je prava maza, dokler ji paše, potem pa kremplje ven, pa hop po moji roki. Imam občutek, da bo tudi tale gospodična mačkica s svojim "težkim" karakterjem. ;)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 28, 2011 8:48 pm

:girlyes: Ja, res, zelo podobno se mi zdi. Glede na to, da je prijazna in muhasta ob enem, se mi ne zdi smiselno, da bi jo preveč na sebe navezala in bi potem bil zopet šok in posledično nesprejemanje novega doma. Do sobote počakam, potem pa mogoče že dam oglas, da posebna, karakterno zahtevna muca išče ljubečega posvojitelja z izkušnjami. Mlada družina odpade. Če se bo muca v novem domu obnašala primerno, kot npr. pri nas, potem je OK, če ne pa išče naprej. Da ji ne bi povzročali nepotrebnega stresa s selitvijo in ponovno selitvijo, bomo počakali na takega, da bo med njima vzajemna kemija. Za njo si bo vzel več časa in če je treba, večkrat prišel, če ne bomo sigurni. Vsaj v teoriji si to nekako tako predstavljam.
Nekaj forumašic osebno poznam in vem, da bi jim jo takoj zaupala, da znajo s takimi.
Če je kakšna med njimi zainteresirana, se mi naj javi na ZS, pa pospešimo socializacijo Missy že v novem domu, kjer bo zanjo še več časa.
Naslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov