čvekava papiga

Re: Žak (bivši Lalu) in socializacija :)

Muce, ki so našle svoj dom.
Moderatorji: helena, renata, gipsy
			        čvekava papiga

udomačen tiger

Kraj: Ljubljana/Koroška
  Bravo Žak!  

udomačen tiger

Kraj: Kranj
 .  Uživaj mala tečnoba  

.
			        čvekava papiga

udomačen tiger

Kraj: Celje
			        čvekava papiga

Je pa Žak očitno eden tistih mačkov, ki bi si želel biti več na prostem, kajti nenehno sili na balkon, ki je sicer zamrežen, ampak takole pozimi to ni več najboljša opcija, predvsem zato, ker še najraje bi bil na balkonu ponoči. Tako da sredi noči začne mijavkat in praskat po balkonskih vratih in včasih ne vem več, kako uredit zadevo, sploh če si res želim spat, in ga spustim. Ampak vrata moram seveda zapret za sabo, ker je mraz. Sem mislila, da bo začel mijavkat in praskat, ko bo želel nazaj noter, ampak ne. Očitno bi bil lahko kar celo noč zunaj na balkonu. Se bojim, da se bo prehladil in ga zdaj ne spuščam več in pač počakam, da se sredi noči utrudi praskat in mijavkat. Ampak ni zabavno, ker ponoči bi jaz raje spala  
  Tudi sicer je Žak nekam živčen maček, včasih celo pomislim, če ima kakšno nevrološko težavo ali kaj jaz vem. Morda pa je živčen zato, ker bi šel rad ven? Ali pa morda tudi zato, ker težko diha? Žak ima namreč že vseskozi, odkar ga imam, zamašen smrček. Kmalu po posvojitvi sem ga peljala k veterinarki in je naredil kuro z antibiotiki, vendar ni nič bolje. Občasno mu dajem fiziološko tekočino v smrček, ampak ni nobene spremembe. Pogosto kiha (smrkelj leti naokrog, jupiii  
 ), ko pa ga malo izmučim s kakšno igro, kjer mora malo več laufat po stanovanju, pa začne obvezno dihat skozi usta in to sopenje je kar težko poslušat. Sicer je pri vsaki igri zelo razburjen, ker jo vzame čisto preveč zares (pero pri njem ni dovoljeno, ker ga razgrize in če mu ga hočeš vzet, renči kot pes in ga ne spusti iz gobca  
 ), ampak vseeno mislim, da to težko dihanje ni toliko od razburjenja kot bolj od zamašenega smrčka.
			        udomačen tiger

udomačen tiger

čvekava papiga

Glede smrčka pa ja, lahko da bo kar minilo, čeprav bo tudi Žak počasi že kar odrasel muc (mislim, da je bil že star 1,5 leta). Smrček me zanima bolj zato, ker ne vem, če ga morda tudi to dela živčnega. Včasih se mi zdi, da zaradi živčnosti izgubi 'kontrolo' nad dogajanjem, recimo pri igri s Trisom in postane zelo agresiven, ga davi in renči nanj, tako da se včasih kar sam sebe malo ustraši. Lahko pa da sem preobčutljiva in se bo vse umirilo, ko Tris malo zraste, kaj vem, čeprav je res malo drugačen kot ostali mački, s katerimi sem do sedaj imela opravka. Pa velik mačkon je in zelo močan, tako da je kar malo scary gledat, kako pri igri (recimo z lasersko lučko) totalno ponori, začne sopet in ima tako hitre refelkse, da zgleda, da bi še leva lahko ubil v tistem trenutku 

Samo vprašam po kakšni ideji, kako bi lahko malo umirila stanje glede te želje po balkonu in kaj bi bil lahko vzrok za konstantno zamašen smrček. Moram pa rečt, da je bilo s feromoni vzdušje res malo boljše, ker trenutno mi jih je zmanjkalo in lahko da se tudi to pozna ...
			        čvekava papiga

Vsaj naš Yodi je najbolj navdušen prav nad zeljem  
			        čvekava papiga

Drugače pa je tole konkretno bla ajdova kaša, pa je blo treba preverit, če je dobra 
			        udomačen tiger

udomačen tiger

udomačen tiger

.
			        čvekava papiga

On brez sprednje tace skoči na pult in s pulta kot v globino pri bungee jumpingu na vso moč, ko se začne pripravljat hrana. To, da pri tem butne ob tla, ga sploh ne moti, ker mora nadaljevat s svojim dretjem, poskakovanjem in histerijo, dokler se ne zasliši samo še mljaskanje 
 Skratka, z Žakom sta dober par 
			        udomačen tiger

čvekava papiga

udomačen tiger

čvekava papiga

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov