Santana

Moderator: jernejch

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 13, 2011 10:53 am

Santana

Majhna, odrasla, čudovita, nadprijazna skuša-tigrica, sterilizirana lani enkrat kot prostoživečka, tko da ima označen ušesek. Do pred kratkim je imela hraniteljico, zdaj, kot kaže, je nima več. :( Nanjo me je opozorila ena dobra duša, ki dela tam v bližini in je spremljala njeno usodo že nekaj časa, tako da jo dobro/najbolje pozna.

Mala Santana je bila danes testirana in je negativna na fiv in felv! :yahoo: Dobila je Stronghold, nima nobenih bolh, nobenih garij, pod Woodom ne sveti, dlesni so bp, nima zobnega kamna, nekaj zobkov ji sicer manjka, ampak ni prav nič hujšega. Mala Santana je manjše rasti, tehta pa 3,85 kg, kar je za ulično muco manjše rasti kar lepa številka :good:

Njeno ime je sestavljeno iz Catsinega prispevka (Santana) - hvala, draga botrica :kiss: - in mojega (Mala). Tole mačje bitjece se je namreč večinoma zadrževalo v bližini Mlečne restavracije v mestu, od tod Catsina asociacija :good: ….in je pač manjše rasti, od tu pa moj prispevek k imenu - kako izvirno, aneda ;)

Mala Santana je po oceni veta stara 2 leti in bo prav v kratkem tudi uradno iskala čisto svoj kavč in čisto svoje ljudi, ki jo bojo imeli radi. Oddajala se bo s posvojitveno pogodbo pod klasičnimi pogoji: izključno notranje bivanje, kvalitetna hrana, vet po potrebi. Zasluži si vse to in več, po vsem tem času, ki ga je preživela na ulici, mačkica mala prijazna...
:kiss:

Slike bojo zvečer.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj

Odgovor To dec 13, 2011 11:15 am

Re: Mala Santana

Mala je moj lanski ulov (Cats bo sigurno imela kaj za pripomnit na to temo 8) ), sem jo pod roko nesla čez cel center do naše veterine in jo potem takoj spustila, ker je bila po mnenju veta po mladičih. Zdej se je pa njej tudi končno posrečilo, hvala Ana :kiss: .
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 13, 2011 11:42 am

:clap:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 13, 2011 2:03 pm

Ritka zlata mala prede, samo da jo pogledaš, pa zvezdice dela non-stop, ajoooooooj to prou ne morš no.... :girlblush: :kiss: :kiss: :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 13, 2011 2:07 pm

Kot delna botra se čutim poklicana, da povem, da je tamala bila slikana pred kava barom - odtod ime :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 13, 2011 6:20 pm

Mala hruška s kratkim peceljčkom - repkom :kiss: je čisto utrujena od vseh dogodkov današnjega dne in se malo zbegana najraje še skriva pod posteljo. Toliko je le prišla ven, da sva se na kratko pocartali, da mi je zapredla in naredila nekaj zvezdic, povohala, kaj sem ji namenila za večerjo, se zmrdnila in se zbasala nazaj pod posteljo. Tko da ji tele slike ne delajo baš kakšne usluge - ampak tko, no, za en občutek, kako zanimivo je poštrihana tale lepa Mala Santana, mačji svaljkec na kratkih tačkah in s kratkim repkom :)

Slika

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 13, 2011 8:24 pm

ekola, tale mehka mačja hruškica je že skoraj čisto sproščena in se vam razkaže z vseh strani:

od spredaj naravnost (fleš jo moti, sori zj... :kiss: ):
Slika

s tele strani (tisttole na tački je pobrito, ni mikra 8) ) :
Slika

pa še z druge strani:
Slika

pa od zadaj (đizs kaj ma lep vzorec.... :good: )
Slika

pa še tkole, malce bolj na daleč:
Slika

Briketi ji res ne dišijo prav nič :negative: ...no jo bom za večerjo pocrkljala s konzervico, potem se pa začneva počasi navajat na trdo hrano. :)

Repka ima res ful kratkega, pa ne vem, a je pač take pasme, a se je z drugo polovčko kaj zgodilo. Prav nenavaden je videt. Ampak funkcionira pa, antenca, ko se buca pa carta! :kiss:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 13, 2011 8:30 pm

Meni se zdi, da sem tole malo še jaz srečala.

Srečno Santana. :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 14, 2011 6:30 am

Tole tamalo ste zagotovo srečali vsi pogostejši sprehajalci po mestu in če ste vsaj malo mačji, kar domnevam, da ste, če tole berete, potem je niste mogli spregledat. Menda se je nahajala vedno na istem mestu, kot bi nekoga čakala...vse te mesece, dve leti... Mogoče tistega, ki se jo je nekega dne naveličal in odložil tam? :girlsad:
No kakorkoli - zdaj bo šlo samo na bolje! :)

Mala Santana je očitno Wh**kas junky, ker ji niti Schessirjeva konzervica ni dišala. Čez noč je sicer pojedla ene 22 briketov, to je pa to, zaenkrat. No bo že - saj ima kar nekaj zaloge ;)
WC je osvojila brez kakršnega koli pomisleka, kar me seveda zelo veseli :good: In še bolj me veseli, da (trkam na les, za vsak slučaj!) ne kaže niti najmanjše želje, da bi se vrnila kamorkoli ven! :clap: :kiss:

Še eno posebnost ima tale mačkica, poleg svojih kratkih tačk, polovičnega repka, blazno zanimivega kožuščka, ki je za povrhu še fuuuul gost in mehek, pa miiiičkeno daljši kot običajno, pa poleg svaljčkasto - hruškastega teleščka: štamfa ko nora! Temu se komaj še lahko reče "zvezdice dela", ker tole njeno zvezdičenje je na x-to potenco - ful, ful intenzivno, tačke med tem ful dviguje - jao simpatično u nulo, res cortkana je, ko to počne. In posledično je njena masaža še močnejša kot pri klasičnem zvezdičenju :good: Ena krasna, krasna terapevtska mačkica je tale Mala Santana! :kiss:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 14, 2011 6:42 am

Lepa kratkonoga bučkica :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 14, 2011 10:33 am

sploh me ni v tej temi :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 14, 2011 11:00 am

Ke pa si? Že pri Santani doma?! :O
:lol: :P :lol:

No a ni tole čist tvoja pasma :angel: ...joj pridi jo no pogledat v živo - ti rečem, da dol padeš in te bom morala pol ven vršt, ker sama ne boš hotla it! :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 14, 2011 11:06 am

aja, pa da ne bo kakšnega nesporazuma: Santana išče dom.

Tole, kar se tule malo hecava s kozmopolitanko, znano tudi kot tatigrasto teto - no, saj že vzdevek vse pove, ane ;) - skratka, to je samo interni hec. :)

Lahko pa seveda posvojite tole mojo skuša-tigro v paru še s kakšno neskuša - tigro od kozmopolitanke, pa je 8)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 14, 2011 11:10 am

Joj, lubica lepa ... Mene je tko srce bolelo, ko je tam po dežju čičala pod eno strehco :'(
(Me je pa veselilo, da je imela uheljček označen, in je torej imela vsaj neakj prostoživečih nevarnosti manj ...)
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če dec 15, 2011 11:18 pm

tkole bom rekla: če se ne bo tale mačja dama začela lepše obnašat, bo prav kmalu spet čičala pod tisto strehco! :devil:
Sem imela dolg samogovor prejle, sem ji vse potanko razložila, kako res ni lepo, da zarad še veliko večjih (pa četudi fizično stokrat manjših) revčkov takle zganja. Nori, piha, renči, rjove, še celo na kljuko je začela skakat, prejle je od same togote in stresa in vsesplošne nesreče, ki jo je zadela v obliki družbe dveh malih ubogih micekov, ki se ji niti na manj kot 1,5 metra ne približata - vse pobruhala :dash:

Skratka - smo v fazi ugotavljanja, a bo tale dama sploh prenesla mačjo družbo, a jo bom oddala v posvojitev nekam, kjer bo edina muca. Če poznate koga, ki bi rad odgovorno posvojil eno samo mačko, pa mu je vseeno, da ima označen ušesek, pa skrajšan repek, pa da ji kakšen zobek tudi ža manjka, sicer je pa krasnega karakterja in tudi izgleda - bom precej hvaležna, če ga navižate name, bom z veseljem v taistem hipu prenehala z ugotavljanjem! :)

Upam, da bo jutri bolje in pojutrišnjem še bolje. Takšne so zvezde - takšen je plan! :good: Danes...danes smo vsi skupaj malo utrujeni... :girlsad: Želim nam in vam vsem eno lepo, mirno noč! :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če dec 15, 2011 11:28 pm

oaza, tudi jaz iščem par takih... :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe dec 16, 2011 6:13 am

"par" je zadosti za obe! Vsaka enga pohopsa.... ;)

M.Santana se je ponoči odločila, da tole je pa že nevzdržno in jo pobrisala ven iz ločene sobice. Neverjetno brihtna je - ko ji je bilo "življenjsko nujno" naučit se uporabljat kljuko, jo je prec znala. Sem jo kar gledala, kako je včeraj popoldan opazovala vsak moj gib, ko sem šla ven. Presneta lumpa! :devil: :kiss:
No v glavnem, zjutraj sem jo našla dokaj pomirjeno počivat v mačji košari na mansardi. WC je že itak gor, prinesla sem ji še brikete in vodo - OK, pa naj bo tam. Se bo že vključila, če se ji bo zdelo, da se mora.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po dec 19, 2011 7:01 am

M. Santana je še vedno totalno dislocirana, čepi na mansardi, premakne se samo toliko, da gre na wc, malo popije, občasno pogrize kakšen briket. Knzervice ji ne dišijo, prav nobena ponujena, briketi so kul šele, ko mora bit pa res že skoraj prestradana. Kaj je jedla na lokaciji, mi je vse manj jasno, ampak očitno ne malo, ker je dobro rejena. Še dobro, da ima zalogo, ker če bi šlo za kakšno bolj kot ne shirano muco, bi bili zdajle po moje že na infuzijah.
Če je odprta sinova soba na mansardi, se M. Santana prestavi počivat tja. To je pa vse, kar je od nje. Nobene živahnosti, nobenga življenja ni v njej. Čohat se ji še kar paše, ampak imam občutek, da ji je tudi čisto vseeno, če se ne. Mah....kot da jo popada depresija, tko mi zgleda?!... :girlsad:

Ali, povedano drugače: idealna muca za nekoga, ki:
1.jih sicer že ima, pa mu ena več, taka "nevidna", ne bi bila odveč
ali
2. nekoga, ki še nima nobene muce, pa ima dovolj časa in potrpljenja, da bi ga posvetil tejle ljubici.

Danes bo še cepljena, potem je pa ali pripravljena za odhod v nov dom, druga opcija pa je - razmišljam tudi o vrnitvi na lokacijo. Kakšen teden časa ji še dam - če bo še v tem času non-stop depresivno poležavala na mansardi, gre nazaj. Zelo upam, da se vendarle prav na brzino najde dom zanjo...opcija bi bil tudi tak z izhodi v kar se da varno okolje (čeprav se po moje ne bi premaknila s kavča, ko bi se enkrat parkirala gor...razen, če bi kar naenkrat "oživela" - ne vem....).
:girlsad:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po dec 19, 2011 7:42 am

:girlsad: :girlsad:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po dec 19, 2011 8:23 am

razmišljam o Santani, pa o Yorku II, pa se spomnim mojih dveh notranje-zunanjih, pri katerih mi ni uspelo
ju navadit samo na notranje bivanje, prišlo je do zavračanja hrane in samopoškodb.
Narediš pač maksimalno kar se da, včasih pač ne gre.
Saj vem, lahko je rečt :( :kiss:
Naslednja

Vrni se na DZZŽ Kranj arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov