Tle se je zapletlo ...

Sem danes dobila tale mail, objavljam celega, če ima mogoče kdo kako idejo kaj bi bilo iz opisa, ubistvu pa še bolj me zanima kako je s terapijo, preiskavami "mimo" zavetišča, ker je uradno še vedno "njihov"?
Torej mail:
muci je zbolel. Vročina 41,5

V petek je bil spremnjen, kot da ne bi bil isti, nič več crkljiv, pa tako nekako indiferenten, ko sem naprimer prišla domov. Sva mu najprej malo tipala ušeska, pa je bil kar hladen. Okrog šestih sem dobila ta ozek termometer in šok 41,4. Ura je bila sedem, sem klicala gmajnice in se z dežurnim dogovorila, da ga zjutraj pripeljemo. Cel večer in noč sem mu dajala vodo z brizgalko, da bi se vsaj malo ohladil. V soboto 30. sem ga peljala, dobil Sinulox, Ranital, Metacam za domov. Tam ga je nafilal z miljon injekcijami po katerih je bil doma nekaj ur ''kot rožica'', celo malo buden in lačen. V nedeljo 31. dobil zjutraj zdravila skoraj na prazen želodec, jedel skoraj nič oz en grižljaj. Ob enajstih popolno zaprtje, kaka bobke kot zajček. Okrog enih je dobil tako drisko, da ni prišel do stranišča (najbrž zdravila na prazen želodec).Mal me je že minevalo potrpljenje, sem dvakrat klicala dežurnega, da mu ne morem dajati zdravil, če ne je in da ne razumem zakaj ima dietno prehrano, če je zaprt. Veterinarju se dozdeva, da naj bi bilo nekaj črevesje vneto. Sem mu trikrat povedala, da nima driske temveč betonski kakec, kot pri odpovedi ledvic. Skratka, niso mu vzeli krvi, ne urina... Sploh ne vem, če imajo laboratorij. Torej zvečer ob 19h smo pod urgentno bili na gmajnicah. Vročino je imel že spet 41,5 oz še vedno. Je dobil se dodatno podkožno infuzijo, sinulox pod kožo, ker mu tablete na prazen želodec ne bi mogla dat, dodatno še Gentamicin. Smo šli domov spat. Celo noč sem ga hodila tipat, če je še živ, tok je bil slab. Cel čas nič lulal. Ob šestih zjutraj budila veterinarko od prejšnega večera, ker sem pozabila, če mu je dala za zniževanje temperature pod kožo, da mu ne bi zjutraj predozirala in pa predvsem ker ni lulal. Je bila ful prijazna, čeprav sem jo zbudila. Ob desetih sem spet klicala gmajnice in ona mene nazaj, ker mucija niso držale več zadnje noge

(stranski učinek gentamicina-groza) Celo dopoldne smo se pripravljali, da bo umrl. Od tretje ure dalje je za kanček boljši. Temperaturo ima 39,5 in malo bolj vzdiguje glavo in šel je lulat. Sva se že dogovarjali, da ga bom pripeljala na praznjenje mehurja. Mu dajeva podkožno infuzijo na vsakih osem ur, ob pol osmih bo dobil sinulox in gentamicin pod kožo. Je zelo bogi. Jutri zjutraj ga peljemo v gmajnice nazaj. Zanima me, če imajo tam sploh kakšen diagnostični laboratorij. Za pregeldat kri, urin, slikanje?! Vem, da se požrtvovalno trudijo po svojih močeh ampak me spravlja ob živce to poskušanje kaj bo prijelo od zdravil. Se bom poskusila zmenit, da posvojim bolanega, da ga bom zaboga vsaj lahko peljala k veterinarju, ki bo odkril kaj mu je ...