čvekava papiga
Re: Marco - zdaj Ozzy
Tudi mi smo jo imeli, 3 tedne potem ko sem ju dobila (Maxa in Maro), sem dobila žarišče na vratu. Takoj sem ju peljala k veterinarju, pod Woodovo nista svetila, tudi jasnih žarišč na mucih ni bilo, sem pa dala dlako na gojišča (imam to prednost, da sem mikrobiolog), je bilo pa pozitivno pri Maxu. Najverjetneje sta bila pač nosilca brez znakov okužbe (po nekaterih podatkih naj bi bilo takih celo do 15% vseh mačk, poudarjam nekaterih, ker je te študije vedno treba vedno jemati z rezervo, saj so narejene v zelo različnih okoljih, po različnih metodologijah). Jaz sem tisti en flek začela takoj mazat in traja kakih 14 dni res rednega mazanja, da počasi izgine, medtem sem si (očitno sama, še preden sem zakapirala, da jo imam) prenesla še na stegno, ampak tam sem opazila takoj, tako da je bilo manjše in je šlo hitreje nazaj. Inkubacijska doba je namreč okrog 3 tedne (se pravi od stika z glivico do pojava okroglega žarišča). Če imata žarišča po glavi, pa je itak obvezna sistemska terapija s tabletami.
Maxa IN Maro smo kopali z Zonitonom, 4 x v razmaku 3 dni ( je bistveno bolje kot samo mazat žarišča, ker so dejansko problematične nevidne glivne spore, ki so lahko vsepovsod), hkrati s kopanjem sem tudi razkuževala stanovanje (nikoli prej ne potem nismo imeli tako čisto

Res je zoprnija, ampak res samo to in nič več kot to. Tudi jaz se nikoli ne bi odrekla živali zaradi takih minornih zadev, tako da imata popolnoma prav in kot je Helena rekla, naj dajo sorodniki evtanazirat vsakega z glivicami na nogah... Sta se jih pa dobro rešila

Res ne dvomim, da vama bo uspelo, saj je potrebno samo malo volje in discipline.
Smo z vama

Max, Mara, Wilči in Maja