Marco - zdaj Ozzy

Muce, ki so našle svoj dom.

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr nov 09, 2011 1:11 pm

Re: Marco - zdaj Ozzy

No, poleg vseh 200 strani na forumu, ti jaz dodam še mojo izkušnjo

Tudi mi smo jo imeli, 3 tedne potem ko sem ju dobila (Maxa in Maro), sem dobila žarišče na vratu. Takoj sem ju peljala k veterinarju, pod Woodovo nista svetila, tudi jasnih žarišč na mucih ni bilo, sem pa dala dlako na gojišča (imam to prednost, da sem mikrobiolog), je bilo pa pozitivno pri Maxu. Najverjetneje sta bila pač nosilca brez znakov okužbe (po nekaterih podatkih naj bi bilo takih celo do 15% vseh mačk, poudarjam nekaterih, ker je te študije vedno treba vedno jemati z rezervo, saj so narejene v zelo različnih okoljih, po različnih metodologijah). Jaz sem tisti en flek začela takoj mazat in traja kakih 14 dni res rednega mazanja, da počasi izgine, medtem sem si (očitno sama, še preden sem zakapirala, da jo imam) prenesla še na stegno, ampak tam sem opazila takoj, tako da je bilo manjše in je šlo hitreje nazaj. Inkubacijska doba je namreč okrog 3 tedne (se pravi od stika z glivico do pojava okroglega žarišča). Če imata žarišča po glavi, pa je itak obvezna sistemska terapija s tabletami.

Maxa IN Maro smo kopali z Zonitonom, 4 x v razmaku 3 dni ( je bistveno bolje kot samo mazat žarišča, ker so dejansko problematične nevidne glivne spore, ki so lahko vsepovsod), hkrati s kopanjem sem tudi razkuževala stanovanje (nikoli prej ne potem nismo imeli tako čisto :D :girlblush: ), še posebej je treba paziti na tiste kraje, na katere najprej ne pomisliš (recimo vse okvirje vrat, vrata sama, robove pohištva, radiatorje... povsod, kjer se pač muce zelo rade drgnejo). Jaz sem razkužila vse v višini do 1 m in seveda oprala vsa ležišča, pregrinjala, deke, posteljnino, razkužila praskalnik.... dela je ogromno, ampak se splača stisniti tistih nekaj tednov, ker se potem res rešiš tega. Razkuževala sem po zaključenem 4 kratnem kopanju potem še približno 1 x na teden, zadnjič sem temeljito razkužila kake 3 tedne po končani Maxovi sistemski terapiji (Max je ob tem dobival še Sporanox, Mara pa ne, njo smo samo kopali).

Res je zoprnija, ampak res samo to in nič več kot to. Tudi jaz se nikoli ne bi odrekla živali zaradi takih minornih zadev, tako da imata popolnoma prav in kot je Helena rekla, naj dajo sorodniki evtanazirat vsakega z glivicami na nogah... Sta se jih pa dobro rešila ;) :D :good:

Res ne dvomim, da vama bo uspelo, saj je potrebno samo malo volje in discipline.
Smo z vama :good: , lepo se imejte,
Max, Mara, Wilči in Maja
Dogs have Masters. Cats have staff.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr nov 09, 2011 1:23 pm

Aja, sem hotela še enkrat poudariti, pa sem potem pozabila. Jaz vama res priporočam, da kopata OBA mačka. Kopanje je še najmanj invazivno zdravljenje, jima res ne škodi ( v nasprotju s sistemsko terapijo, ki je lahko bolj problematična) in je zelo ziher.
Dogs have Masters. Cats have staff.

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Sr nov 23, 2011 8:13 pm

Po dolgem času se spet javljamo... Nam že gre na bolje, moj fant je čist ozdravel, lahko je šel tudi v službo (končno!! je bil že preveč tečn nonstop doma :yahoo: ), tako da je njegova zdravnica tudi v tem primeru pretiravala da se mu bojo tisti trije fleki na vratu zdravili celo večnost. Jaz še mam nekaj malega, skoraj nevidno, tak da počasi bo. Pri mucah je pa malo drugače. Sicer kr bolje, Gia je precej boljša, nima več otekline na očesu, dlaka okoli oči je zrastla, drugje po glavi še ne, se pa vse skupaj počasi krči, tak da gre lepo nazaj. Ozzy je dobil žarišča na uhlju in vratu, pa smo takoj namazali in je zginlo, samo na vratu je še malo. Nam kr uspeva, smo ful veseli :)
Kopala pa jih nisem, kot ste mi svetovali, ker sem Gio že nekoč dolgo nazaj poskušala skopat ko se je z nečim polila (ne spomnim se več kaj je bilo, vglaunem nekaj kar bi šlo najhitreje z kopanjem dol) in se je končalo precej krvavo za mene.. Roke sem mela kot da bi si žile rezala, rame, prsi, trebuh, malo hrbta sem mela pa tud čisto pokrampano... Pa sem še pred prvim kopanjem prebrala par forumov z nasveti za čim manj stresno kopanje pa nič od tega ni pomagalo. (ne me čudno gledat prosim, ampak po vsem tem sem kupla celo ribice, da bi jo mogoče to zvablo v vodo, so ji sicer ble grozno zanimive in vabljive, ampak bi ji ble ljubše suhe na krožniku.. končalo se je tak, da sem drug dan kupla akvarij in še nekaj lepih rib, tako da smo potem imeli še ribice za okras :D ) In po vsem tem se prav nisem upala spuščat v take podvige kot je kopanje mačk.. Smo pa dobili neko raztopino in sem v to namočla vato in premočla mački vsak dan pred mazanjem s kremo pa se mi zdi da zadostuje.

Na kontrolo tudi še nismo šli, je finančno zaškripalo ker sem jaz v tem času ostala brez službe in se nam precej pozna :girlsad: Drug teden pričakujemo "finančno injekcijo", tako da upam da nam še to uspe čimprej, zdaj ko se je moj vrnil v službo imamo spet tudi služben avto doma, tako da nebo niti s prevozom problema..
Večina žlahte s katero smo bili do nedavnega v rednih stikih, pa naju zadnje čase niti pokliče več ne, verjetno se mikrosporija prenaša tudi preko telefona, pa sem to kje spregledala :D Mene to v bistvu sploh ne moti, mi pa manjka to da me zadnje čase nihče več ne kritizira in mi deli "pametne" nasvete, za katere nisem nikogar prosila...

MaxMara, hvala za nasvete, smo razkužili vse v stanovanju, na robove vrat in radiatorje pa res nisem pomislila :)

Prilagam vam še dve Giini sliki, kak grdo je reva zgledala na začetku

http://www.shrani.si/?1u/xi/2qvvH3U/05112011183.jpg

http://www.shrani.si/?2F/UI/XOVMpxT/05112011184.jpg

Mam pa še eno prošnjo za nasvet, Helena. Namreč moja Gia je že od nekdaj imela manekensko postavo (suha prekla odkar jo poznam), se mi pa zdi da je vseeno malo preveč suha, čeprav je normalno. Se je Ozzy že navadil da ma v svoji posodi dovolj hrane in ni treba še Gii krast :D Pa me zanima če obstaja kaka hrana, po kateri bi malo pridobila na teži? Pomislila sem že, da je mogoče kriv Whiskas, ampak zdaj je Royal Canin brikete že odkar mam Ozzyja pa nobene spremembe, whiskasa in podobnih pa sploh več nismo kupovali, kvečjemu kako science plan konzervo tu pa tam za priboljšek..
Poleg Ozzija ki je okrogel kot ena žoga je kot paličnjak.

Lp, Nadja

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor So dec 03, 2011 3:54 pm

Predvidevam, da nihče ni zasledil da sem pisala, pa nič za to. Upam pa, da boste opazili veselo novico, namreč zdravi smo :)
Gia ima samo še manj odlakan del za ušesom, ki pa je vsak dan boljši. Pri veterinarju še vedno nismo bili ker nam trenutno tak škripa da res ne gre. Namreč čakam na plačo iz prejšnje službe, pa nonstop izgovori šefa da je pozabil, bla bla,... Potem mi je priznal da mu škripa ker ni prometa, ampak to ni moj problem. Baje da drug teden res dobim, me prav zanima če bo res. Prej bo moj fant dobil naslednjo plačo, preden bom jaz tisto. Tako da če ne prej, bomo pa šli takrat. Rada bi veterinarjevo potrditev da bom res prepričana da je vse v redu, pa še Gio je treba cepiti. Dogovorili smo se, da to porihtamo ko se pozdravi.
Drugače sta pa super, Ozzy je prava energijska bomba, ravno danes je spet ena lončnica poletela po stanovanju :D Saj mi gre na živce ko se take stvari dogajajo, ampak to so samo stranski učinki vsakodnevnih partyjev ki jih je tak zabavno gledat :D Včeraj je moja prijateljica (tista ki je šla z mano po Ozzyja) posvojila dve mačjehiški, Niko in Tobija. Danes se moram povabit na kavo da ju vidim :)

Glede Giine suhosti pa sem zdaj probala z drugo hrano. Kupila sem ji RC exigent, ki je za izbirčne mačke in moram rečt da ful tekne. Mogoče se bo zdaj poznalo, ker res izprazni celo skledo, medtem ko je včasih žvekala eno porcijo skoz cel dan po obrokih. Tako da mogoče je kriva samo njena izbirčnost, ker izbirčna je pa reees. Ozzy bi pojedel vse možno, prvi je zraven ko se začne kaj kuhat in gnjavi, povsod je prvi, če kaj leži na tleh ne bo najprej povohal in potem probal ampak se samo zažene in poje :D

Naslednjič si bom vzela več časa in naložim še kako novo sliko :)

Pa lep pozdrav

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So dec 03, 2011 4:21 pm

Me je ena izmed bolj izkušenih mačkarc naučila: "bolj boš rinila vanjo s hrano in ji ponujala vse možne sorte,
manj bo jedla". In točno tako je bilo. Eni so pač izbirčni. To seveda velja, če je muca sicer zdrava.

Držimo pesti za plačo :angel:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So dec 03, 2011 5:00 pm

Maš prav, sem videla šele danes, me veseli, da ste zdravi. :) :kiss:

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Ne dec 11, 2011 8:44 pm

Slika

Slika
Slika
Ozzy the rat :D

Slika

Slika

Slika
pravi moment....
Slika
tak si delimo puding :)

Slika
Slika
divjaka med dirko :))

Upam, da bo prikazalo slike, sem malo preučila kak se nalaga, pa da vidimo če mi zdaj uspe :)
Zadnjič spremenil renata, dne Ne dec 11, 2011 10:39 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Razlog: Urejanje slik

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Ne dec 11, 2011 8:45 pm

Ni videti da bi prikazalo slike :/ Je samo pri meni tako, al so komu vidne?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne dec 11, 2011 10:15 pm

Ne, nič slik :(

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Ne dec 11, 2011 10:35 pm

jaooo.. pa sem naredla tak da sem kliknila gumbek Img in vmes kopirala povezavo slike iz shrani.si, kot je blo zapisano kak je treba naložiti slike. je še kaka druga opcija, da bodo slike prikazane, razen tak kot da samo kopiram povezavo do slike, kot sta naprimer Giini sliki od mikrosporije? tiste prve njune slike sem dala gor tako da sem samo kopirala link in so prikazane normalno, medtem ko pri Giinih slikah to ni uspelo, se prikažejo samo s klikom na link.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne dec 11, 2011 10:42 pm

Med oklepaje img ne skopiraš povezave do slike, pač pa naslov slike. Dobiš ga z desnim klikom na odprti sliki, Podatki o sliki.
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Ne dec 11, 2011 10:53 pm

Zdaj sem osvežila stran, pa mi je prikazalo slike. Ampak so fuul velike, sem pa jih pri shranjevanju pomanjšala na 640.
Prejšnja

Vrni se na Na svojem kavču

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov