Gabi ... in drugi muci na tržnici

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 26, 2010 8:24 pm

Gabi ... in drugi muci na tržnici

Že nekaj časa skušam najti rešitev za muco, ki je moja posvojenka, a živi na ulici. Stanujem na tržnici in hranim tudi muce, ki se znajdejo tam v bližini. Ena, ki je praktično moja, je Gabi. Zavetje si je našla v kleti sosednje hiše, a vsaj dvakrat dnevno pride po hrano na naše dvorišče.
Gabi je sterilizirana in na pol divja. Pusti se mi pobožati ne pa tudi prijeti. Pozna moj glas, zvoj mojega avtomobila, najbolj pa se odziva na žvenketanje s ključi. Velikokrat jo prikličem prav na ta način. Vse bi bilo ok, a se je spremenila situacija z lastništvom hiše v kateri živim. Kot kaže se bom odselila in skrbi me, kako bo s tole mojo "divjakinjo". Lahko bi poprosila sosedo, ki tudi včasih pusti kaj hrane zanjo, vendar je to le trenutna rešitev. V hiši smo zaenkrat le tri stranke, ko pa bo prenova končana, bo tu osem stanovanj in bojim se, da se bo gotovo našel kdo, ki mačk ne mara in bo Gabi pregnal (ali pa še kaj hujšega). :(
Skrbi me tudi, ker se občasno na mojem zaprtem dvorišču znajde tudi kak drug muc - če mu ne odprem vrata, ne more na prosto. Ko bo enkrat stanovanje prazno, se lahko zgodi, da se tako ujame in celo pogine, ker bo brez hrane in vode. :negative:
Prosim, če mi lahko pomagate s predlogi, mnenji ...
Najlepša hvala.
Fur coated vibrating heating pad that never has to be plugged in = my cat.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 26, 2010 8:29 pm

Re: Gabi ... in drugi muci na tržnici

Pusti jo tam, kjer je in jo hodi hranit ali pa vzami s sabo in imej notri, pa četudi ne bo nikoli do konca socializirana.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 26, 2010 10:36 pm

Ja, to imam namen delati. Ampak kaj, če bodo novi stanovalci hudobni?
Fur coated vibrating heating pad that never has to be plugged in = my cat.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 26, 2010 11:35 pm

Boš reševala takrat, ko/če bodo, včasih zna kdo tudi pozitivno presenetit. Je pa pametmo imet kakšnega "poročevalca", ki ti pove, če je kaj narobe.

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor To nov 23, 2010 8:11 pm

Se strinjam z Heleno. Nikamor je ne prestavljaj ker to se za brezdomne muce ne obnese, ali zelo redko. Sama hodim kar na nekaj mest hranit mucke, pa tudi ni povsod varno zanje ampak se znajdejo oz. obvladajo okolico. Muce so znane po tem, da se bolj navežejo na okolico kot na človeka. Kar vsak dan hranit in opazovat, pa bo. Srečno.

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov