Cepljenja, testiranja, s/k, ..

Zdravje, nega, vzgoja, hrana, oprema

Moderatorji: andreja, renata

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 09, 2011 10:35 pm

Re: Cepljenja, testiranja, s/k, ..

Tudi moji :)
If you see me smiling, it`s because I`m thinkig of doing something evil or naughty. If you see me laughing, it`s because i`ve already done it!

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 29, 2011 11:41 pm

Am, a obstaja kaj, ki je enako učinkovito kot Zantel tablete, pa da ni tableta? :negative: :truce:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 29, 2011 11:46 pm

Neka pasta samo kok je učinkovito pa ne vem. Če imaš problem s tem, da težko turiš v usta, kupi tiste tablete (nekaj na M :girlblush: ), ki imajo okus in jih same pojejo. Moji so vsi sami pojedli, je okusna izgleda in volj po mesu ima :)
If you see me smiling, it`s because I`m thinkig of doing something evil or naughty. If you see me laughing, it`s because i`ve already done it!

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 29, 2011 11:49 pm

A po sestavi so pa iste kot Zantel?

Ma hudič je tole, ena je Hulk, ki tablete ne pogoltne za nič na svetu, druge pa ne smeš preveč za glavo prjet, tableto je sicer pojedla takrat ko sem dajala.

No, imam še ene par for naštudiranih, ki jih še nisem uspela sprobat. Bomo vidli. :angel:
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Kraj: Koper

Odgovor Sr nov 30, 2011 12:22 am

Zalarjeva: Milbemax :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 30, 2011 6:58 am

Pri nas milbemax ne gre skozi. Leia se z vsem, kar niso briketi ali konzerva, igra, tako da ni šans, da bi pojedla tableto kar tako. Tlačenje v gobček je pa stresno za vse tri (ker pri njej je izvedljivo izključno tako, da jo eden res trdno drži, drugi pa tlači v gobček :( )
Ko sem to pojasnila v trgovinici pri vetu, so mi dali profender (mislim, da se mu tako reče). Je ampula, ki se stisne za vrat in celo Leii je všeč (se fino ogreje tisto mesto, kjer namažeš, in potem naša tečka prede :) ). Glede sestave ti pa ne morem nič reči, ampak baje pokriva večino notranjih zajedavcev (baje več kot zantel).
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 30, 2011 9:05 am

Ja, profender je za take muce super. Ekstra plašna "tavelika" Katka je tudi to dobila, ko si kaj drugega tudi zamisliti nisem mogla.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 30, 2011 12:38 pm

Ja, Profender poznam, itak, sem ga tudi že dajala. :) Ampak a ni tako da Profender nečesa ne pokriva, a sem s čim drugim zamešala? Sem hotela zato s tabletami probat.

Tkole piše:
Profender kills all infective stages of roundworms, hookworms and tapeworms in one easy treatment.

Profender is also registered for the treatment of lungworm in cats.

No, tapeworm je trakulja, ostalo so gliste? Če se prav znajdem. :girlblush:

Obstaja zelo velika možnost, da imam še kakšen Profender doma. Samo "mačjo lekarno" moram prevert.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 30, 2011 12:49 pm

No, nimam ampul, sem pa navodila obdržala zgleda. :D

Profender - Indikacije:
- Gliste (nematodi): Toxocara cati (zrele,nezrele,ličinke), Toxascaris leonina (Z,N,lič.), Ancylostoma tubaeforme (Z,N,lič)
- Trakulje (cestodi): Dipylidium caninum (zrele obl.), Taenia taeniaeformis (Z), Echinococcus multilocularis (Z)

Na netu pa piše za Zantel:
Allwormer for roundworm, tapeworm, hookworm and whipworm.

Potem je primerljivo?
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Po jan 30, 2012 8:16 pm

Punce, prosim za pomoč: kje se da kupit tole pasto Milbemax? A kar malo po veterinah pokličem? Mi imamo namreč precej mačk in nakup spot ona ne pride v poštev (Profender Combo je super, ker razdeliš pasjo količino na več mačk). Ok, malo sem poguglala, to je tabletka z okusom govedine?

In še nekaj, kolikšna je verjetnost, da imajo zunanje mačke gliste, če jo ima ena odrasla? No, tej odrasli smo uspeli dat pol Zantela in se skoraj ubili zraven. Tablete so out. A je treba kuro ponovit?

In če že damo spot on za gliste, kako učinkoviti so pri akutni okuženosti z glistami? Skoraj me je kaj, ko sem na oni opazioa 3 "rižke" na riti :S
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jan 30, 2012 8:26 pm

Če se ne motim, so "rižki" na riti značilni za trakuljo.

Jaz sem Milbemax dobila v Mestnem logu, gotovo ga imajo še kje. Za vsak slučaj pa preveri, če pomaga tudi za trakuljo. Milbemax se daje 1x na mesec. Je pa cena ok. 5€ tabletka, ki zadošča za 8kg (torej 2 lahka mačka ali enega bajska)

Povsem prepričana si lahko samo, če daš blato na testiranje.

Kar se pa tiče cen: po mojem je najceneje, če kupiš stronghold za največje pse in ga razdeliš na več mačk - točno razmerje ti bo povedal veterinar, mislim, da pride ena tuba za 5 odraslih mačk
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj

Odgovor Po jan 30, 2012 8:29 pm

0,4 ml na odraslo žival.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jan 30, 2012 9:00 pm

Rižke v kakcu sem našla, ko je en izmed mojih imel trakuljo.
Milbemax imajo tudi v Kranju pri vetu
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Po jan 30, 2012 9:43 pm

Ne me hecat no, ker se bom zjokala! Komaj, res komaj sva ji z mamo stlačili tisto tabletko v goltanec, pa sploh ni Zantel, ampak nek Para ... kar sem prebrala na netu, da ne pokriva trakulj. Slika Da ne omenjam, kako sem jezna na določene vete in njihov odnos! :dash: Zakaj za božjo voljo nimajo tablet, ki pokrivajo TUDI trakulje? grrrrrrrrrrrrrrrrrr

In seveda so vse mačke krasno "rejene". Ljudem ne morem dopovedat, da verjetno ne zaradi te super junk fooda, ki ga dobivajo, ampak zaradi notranjih zajedalcev :(

Stronghold se dobi tudi v spot onu? Sem že malce izven teh imen. Pa ravno so dobile Frontline Combo. ah Slika

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jan 31, 2012 4:15 pm

Stronghold so ampule, pa jih dobiš tudi za velike pse in potem razdeliš.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jan 31, 2012 4:52 pm

Pratel je samo za pse....govorimo pa o trakulji pri mačkah, aneda?
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor To jan 31, 2012 5:56 pm

Vprašala sem mamo. Tablete se imenujejo Prazinon Plus. Očitno bo treba na Stronghold, ampak kriza, ker stanje (ozaveščanje o zdravju) ni rožnato. Eh, danes ni moj dan, hvala za odgovor, punce.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jan 31, 2012 6:09 pm

Strongold ni za trakulje. :girlsad:
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor To jan 31, 2012 7:02 pm

Ja vem, mi je Knezova rekla, naj to nucam, mah, cela znanost tele ampule in tablete, zakaj ni življenje kdaj lažje? :(

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Po feb 13, 2012 6:37 pm

Re: Postopek in pogoji posvojitve

Tudi mene nekaj zanima in sicer glede cepljenja proti kužnim boleznim: zakaj je potrebno vsakoletno cepljenje glede na to da je mačka izključno v stanovanju? Sej verjetno je za poznavalce in izkušene mačje lastnike vprašanje neumno, ampak jaz nimam izkušenj z mački in sem vedno mislila, da kužne bolezni staknejo predvsem, če živijo zunaj. Če je mačka ena sama ali pa dve in živita v stanovanju je verjetnost za kužne bolezni verjetno bistveno manjša.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Mačke

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov