Ime: Lucky, poklic: mačji čudež

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 11, 2011 8:48 pm

Ime: Lucky, poklic: mačji čudež

Pred štirinajstimi dnevi je bil najden za cesto. Najprej smo mislili, da ga je zbil avto in je že nekaj časa hiral, saj je bil hudo oslabel in shujšan. Veterinarski pregled je pokazal odpovedovanje jeter, muc je bil že ves rumen. Prognoza je bila slaba, možnosti za ozdravitev majhne, posledice bolezni ob morebitnem preživetju neznane.Test na levkozo in aids je bil začuda negativen in skupaj z veterinarjem smo se odločili, da poskusimo. Prejel je ustrezno terapijo in ... Ja nič, danes je bil že kastriran. :good:

Aja, mimogrede, muc je gluh. Verjamite, njega to ma čisto nič ne briga in čisto nič ne moti. Je namreč živ. :) :kiss:

Tole je o njem napisala najditeljica:

"Moje ime je Lucky, kar pomeni srečko. Tako se me poimenovali v mojem začasnem domu, saj imam srečo, da sem še živ. Dolgo časa sem bil na ulici in s svojo očarljivostjo sem želel očarati mimoidoče, da bi mi pomagali in me sprejeli v svoj dom. Dolgo sem se trudil, vendar so ljudje le hodili mimo mene. Žal pa sem naletel tudi na takšne, ki jim nisem bil všeč in so me poškodovali. Bil sem zelo bolan, bolelo me je. Vse kar sem si želel je to, da bolečina mine in se pošteno najem. Minevali so dnevi…
In končno se mi je nasmehnila sreča, prišel je tisti dan, ki sem si ga tako želel in čakal. Gospodična je pristopila k meni. Začutil sem, da je dobra oseba. Zbral sem moči, se dvignil in odšel k njej. Videl sem solze v njenih očeh. Nisem mogel stati, hoditi, tresel sem se, bil sem sestradan, videla so se bi rebra. Nežno me je dvignila v naročje in me odnesla domov. Hitro so se dogovorili, da bom pri njih začasno nastanjen. Zaradi stroškov zdravljenja, ki jih sami niso mogli plačati, me je pod okrilje vzela Mačja hiša. Peljali so me k veterinarju. Bil sem v zelo slabem stanju. Niso vedeli, če bom preživel. Vendar sem s pravilnim zdravljenjem in predvsem ljubeznijo, ki so mi jo nudili, ozdravel. Sedaj sem pravi gospodič. Zdravje se je uredilo, socializirali so me, razumem se tudi z drugimi mačkami. Od vsega pa se najrajši crkljam. Obožujem človeške roke, ki me nežno božajo. Ugotovili so, da sem gluh. Zato potrebujem dom, kjer bom notri, saj je zame zunaj preveč nevarno. Če že imate doma kakšno mačjo gospodično se nič bati, saj so poskrbeli tudi za kastracijo.
Sem pravi mačji lepotec in očarljivec. Verjemite, ko me boste spoznali, me ne boste mogli izpustiti iz rok. Popolnoma vas bom prevzel.
"
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 11, 2011 8:54 pm

Re: Ime: Lucky, poklic: mačji čudež

Takšen je bil nekaj dni po najdbi, ko je sicer že jedel, a je bil še ves majast v zadnje tačke.
Slika

Vmes je šel skozi faze "dajte mi mir", "ne maram drugih mačk" in "še tole zmarkiram", danes pa je to kastriran, vljuden muc, ki obožuje človeško in mačjo družbo.
Slika

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 11, 2011 9:03 pm

Srček, ti si pa res srečko z močno voljo! :kiss:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 11, 2011 9:44 pm

Lucky, z super lepim obrazkom, bravo. :kiss:
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Pe nov 11, 2011 10:12 pm

O moj srček Lucky. <3 Jaz sem se popolnoma zaljubila vanj. Res je pravi šarmer in zna vsakega očarati. Tako nežen, prijazen in ljubeč muc. Verjamem, da bo hitro našel svoj stalni domek. Resnično mu želim le vse najboljše, saj si to zasluži. Veliko je že dal skozi v svojem življenju. Veliko neprijaznosti. Res ne razumem ljudi, ki so šli kar mimo njega in mu niso niti malo pomagali. Kako lahko stori kaj takšnega? Kako se lahko obrnejo stran in ničesar ne storijo? Ampak naš Lucy boy, kot ga rada sama pokličem, je k sreči naletel na nekoga, ki mu ni vseeno. Res je bilo na začetku težko, saj smo se bali, da morda nebi preživel. Bilo je tudi nekaj strahu iz njegove strani, ampak je sedaj pridobil zaupanje v človeka. Trudili smo se in s skupnimi močmi nam je uspelo nemogoče. Pravi mačji čudež. <3
Hvala Renati, Heleni in vsem ostalim iz Mačje hiše, ki so nam priskočili na pomoč. Hvala, ker vam ni vseeno in storite toliko čudovitega! K moji zahvali se sigurno pridružuje tudi Lucky, saj nam z vašo pomočjo nebi uspelo. <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So nov 12, 2011 8:03 am

res si srečko mali :kiss:
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So nov 12, 2011 2:47 pm

Hvala najditeljici, da se ni obrnila stran in šla mimo.
Lepemu Luckyju pa :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor Po nov 14, 2011 9:34 am

lucky vso srečo še naprej :kiss: :kiss:
Ni navadnih mačk
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Pe nov 25, 2011 4:29 pm

Lucky je postal pravi mačji gospod. Po kastraciji je postal veliko bolj igriv kot je bil pred tem in je hvala bogu že čisto zdrav muc. :D Še vedno je zelo scrkljan. Obožuje človeško roko, ki ga nežno boža in mu daje vedeti, da ni sam in, da mu nikoli več ne bo treba čez vso grozo, ki jo je doživljal tudi iz strani človeka. Ve, da ga imamo radi in tako zelo hvaležen je za to. <3 Zelo rad tudi je, verjetno zaradi tega, ker je bil sestradan. Tako, da se mu opraviči. :) Ampak kljub vsemu ni požrešen muc, saj je malo po malo. Enostavno čudovit muc. <3 Kot je že bilo rečeno se razume z drugimi mucki, ampak po novem se razume tudi s kužki. Čisto nič ga ne moti njihova družba. Nasprotno, vsake družbe je zelo vesel. :) Tako, da je naš Lucky že čisto pripravljen na svoj pravi domek. Na takšen domek, kjer ga bodo imeli zelo radi in kjer bo deležen ogromno crkljanja. <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 25, 2011 8:51 pm

Renata T, a potrebuje Lucky slučajno fotografa za svoj kavčarski portfolio? :)

Kje pa je njegov začasni dom, a je v Ljubljani?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 25, 2011 9:04 pm

Sicer nimam T-ja, pa bom vseeno odgovorila. ;) Lucky je iz knapovskih zasavskih koncev. Fotografa bi pa rabil, ja. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 25, 2011 9:33 pm

renata je napisal/-a:Sicer nimam T-ja, pa bom vseeno odgovorila. ;) Lucky je iz knapovskih zasavskih koncev. Fotografa bi pa rabil, ja. :)

renata brez T :D

Huh, potem pa se midva z mojim objektivom ne moreva kaj prida ponujati, ker zunaj LJ nisem prav mobilna :(

Halo, halo, forumovci, kdo je iz bližine in bo šel narediti foto portfolio mačjemu gospodiču Luckyu? :greeting:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So nov 26, 2011 6:47 am

renata je napisal/-a:Lucky je iz knapovskih zasavskih koncev. Fotografa bi pa rabil, ja. :)

:greeting: Evo nas... v knapovskih zasavskih koncih. Vaša želja je za nas ukaz. :D
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Sr nov 30, 2011 12:38 am

Smo ga poslikali s fotoaparatom, ampak še vedno čakam na slikice. :( Sem danes spet klicala pa težila pa jih e vedno nisem dobila. Bom jutri zaropotala. Kurja smo ga ja že v soboto poslikali, tk d bi bil že skrajni čas, da dobim slikice. In potem jih pošljem Renati brez T, pa ga boste lahko še malo bolj videli. :) Ampak v živo je velikooo lepši kot na slikah. <3 Priznam, da smo se pošteno namučili, da smo ga poslikali. Ni želel razumeti, da je za slikanje potrebno vsaj malo na miru biti ali pa pozirati. :) On si je na fotografski dan rje vzel čas za igro. Mi smo pa veselo laufali za njim in slikali. hehe :) Nekaj slikic je uspelo. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 30, 2011 11:40 am

Šnoflja luškana :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če dec 01, 2011 6:39 pm

Evo, Renata s T je poslala slike tisti brez T :D , ta pa jih z veseljem objavlja.

ponosen
Slika

crkljiv
Slika

razigran
Slika

radoveden
Slika

priden
Slika

lep
Slika
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Če dec 01, 2011 7:37 pm

Se mi je kr zdelo katere slikice boš zbrala. :D A ni srčkan? To je tako lepi muc in tak cartek... Srček je res. <3
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Če dec 22, 2011 5:19 pm

Kaj res nikomur ne sede v srce? :(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor So dec 24, 2011 11:45 am

Mislim, da bo tale muc ostal, kar tam kjer je :).
To err is human, but to get even? THAT is divine.
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor So dec 31, 2011 8:40 pm

Se oproščam, ker sem se tako pozno spomnila sporočiti novico tudi tukaj, no na vse druge strani sem že napisala... :)
Lucky ostaja pri začasnih skrbnikih. No zdaj je to njegov stalni domek, kjer ga obožujejo. <3
Lucky je res srečen muc. <3
Naslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov