udomačen tiger
Ime: Lucky, poklic: mačji čudež

Aja, mimogrede, muc je gluh. Verjamite, njega to ma čisto nič ne briga in čisto nič ne moti. Je namreč živ.

Tole je o njem napisala najditeljica:
"Moje ime je Lucky, kar pomeni srečko. Tako se me poimenovali v mojem začasnem domu, saj imam srečo, da sem še živ. Dolgo časa sem bil na ulici in s svojo očarljivostjo sem želel očarati mimoidoče, da bi mi pomagali in me sprejeli v svoj dom. Dolgo sem se trudil, vendar so ljudje le hodili mimo mene. Žal pa sem naletel tudi na takšne, ki jim nisem bil všeč in so me poškodovali. Bil sem zelo bolan, bolelo me je. Vse kar sem si želel je to, da bolečina mine in se pošteno najem. Minevali so dnevi…
In končno se mi je nasmehnila sreča, prišel je tisti dan, ki sem si ga tako želel in čakal. Gospodična je pristopila k meni. Začutil sem, da je dobra oseba. Zbral sem moči, se dvignil in odšel k njej. Videl sem solze v njenih očeh. Nisem mogel stati, hoditi, tresel sem se, bil sem sestradan, videla so se bi rebra. Nežno me je dvignila v naročje in me odnesla domov. Hitro so se dogovorili, da bom pri njih začasno nastanjen. Zaradi stroškov zdravljenja, ki jih sami niso mogli plačati, me je pod okrilje vzela Mačja hiša. Peljali so me k veterinarju. Bil sem v zelo slabem stanju. Niso vedeli, če bom preživel. Vendar sem s pravilnim zdravljenjem in predvsem ljubeznijo, ki so mi jo nudili, ozdravel. Sedaj sem pravi gospodič. Zdravje se je uredilo, socializirali so me, razumem se tudi z drugimi mačkami. Od vsega pa se najrajši crkljam. Obožujem človeške roke, ki me nežno božajo. Ugotovili so, da sem gluh. Zato potrebujem dom, kjer bom notri, saj je zame zunaj preveč nevarno. Če že imate doma kakšno mačjo gospodično se nič bati, saj so poskrbeli tudi za kastracijo.
Sem pravi mačji lepotec in očarljivec. Verjemite, ko me boste spoznali, me ne boste mogli izpustiti iz rok. Popolnoma vas bom prevzel.
"