Po jul 09, 2012 6:47 pm Napisal/-a Catlady
Kot prvo, bom rekla tako, da to kar napišem na tem forumu naj se smatra za moje osebno mnenje, ne pa pogled celotnega društva, razen, če posebej napišem tako. Poleg tega bi bilo fajn, da povem še, da nisem kakšna vodila sila, zgolj še ena prostovoljka, ki se trudi po svojih najboljših močeh - tiste naše res najbolj aktivne članice ne hodijo preveč po forumih, Facebooku, itn, jaz sem pa malo mlajša in še malo prek interneta širim razpoznavnost, pomagam pri iskanju novih domov, itd.
That said, kar se tiče Zavetišča Turk... Nikakršen odnos do mačk, še njihova lastna mačka se sprehaja okoli pokakana in z zamršeno dlako, v hišo pa ne sme, ker "fuj, kako si umazana..." Enkrat sem jih klicala, glede zapuščene in strašno zanemarjene mačke v moji okolici, in so mi rekli, da je treba dokazati, da je mačka zapuščena, ker drugače lahko pride morebitni lastnik in jo zahteva nazaj. Sama sem direktno od njih slišala tudi, da kdaj kakšne mačke, ki ji dobijo, kar spustijo tam v okolico, in jih potem samo hranijo. Kolikor sem videla tiste mačke, ki so pa pač v zavetišču samem v notranjih prostorih, jim je pa kar lepo. Skratka, po mojih izkušnjah, bi se morali bolj preimenovati v pasje zavetišče. Gospa, ki je v društvu glavna pri problemu z mačkami in sama skrbi za večje število mačk, je včasih kakšne starejše zapuščene mačke še vozila k njim gor, zdaj pa ne, več, ker pravi, da jim dobrobit mačk ni v največjem interesu. Tako da, glede tega, res ne bi vedla, ker se mi največkrat sami spopadamo s prostoživečkami, zmoremo tudi brez njihove pomoči.
We got rid of the kids. The cat was allergic.