udomačen tiger
Filip Filjuškus
Bil si muc iz časov, ko nisem še niti pomislila, da bi bili muci samo notranji, zato te tega niti nisem navajala. Dobro leto dni kasneje je bilo drugače, a tebe že ni več bilo možno prepričat. Ne vem....mogoče si bil pač eden tistih, ki jim notranje življenje ne prija - ali pa se s tem samo tolažim...
Krasen muc si bil. Lep, postaven črnuh čudovitih oči in zelo prijaznega karakterja. Repek si oblikoval v črko S, ko si nam pritekel nasproti, ko smo se vračali s sprehoda z malo pasjo opico. Najprej si se pobucal ob njo - joj ko bi vedel, kako ji je bilo to odveč! Ampak ti si bil pač tak - prijazen, vse si imel rad, ob vsakogar si se pobucal, če je le bila možnost za to.
Vedela sem, da se bo nekoč zgodilo. "Zlata svoboda" vedno terja svoj davek, slej ko prej. In zgodilo se je danes zgodaj zjutraj...poklicala me je soseda, da si se zagozdil v njihovo okno... Pritekla sem k tebi....ležal si na trebuhu, zadnje tačke so bile brez življenja, s sprednjimi si se povlekel bližje k meni in jokal, jokal, tako zelo jokal...

Filip....rada te imam!