udomačen tiger
Nespečnost
Toby, ena sama žalost me preveva, ko mislim nate. Na tvoje drobceno, shujšano telesce, na tvojo močno voljo, ki je hotela pretentati smrt, ki ti je bila položena v zibeljko. Moral bi umreti, ti pa si živel in predel. Tolažim se z mislijo, da si umrl v spanju, da morda nisi trpel. Pa sama sebi ne verjamem.
Maki, tiha bolečina, si vedel zame? David, mož pravi, da smo te izdali, jaz ga prepričujem, da smo ti ponudili možnost, ki je nisi mogel sprejeti, ker je bilo tvoje srce že preveč ranjeno.
Arabela, kako dolgo sem izbirala ime zate in kako kratko si ti ostala z nami. Premagala si vse bolezni in se na koncu vdala. Tako nesmiselno, tako neresnično, pa vendar res...
Pajo, ljubezen moja, bolečina moja, dal si mi vse, jaz pa sem te izdala in te pokopala. Še vedno čutim tvoje mrtvo telo, ki ga privijam k sebi, o kako si želim, da bi te mogla vsaj še enkrat čutiti v svojih dlaneh, pa čeprav samo mrtvo trupelce...
Pišta, mali Pišta, tudi ti bi lahko še bil z nami. Zdaj mirno spiš pod našo smreko. Malo naprej povoženo dete brez imena. Pa vse tiste črne in bele in rdeče muce, ki sem jih pobrala na cesti in odložila na rob, ker ni bilo več življenja v njih.
Okoli mene pa vrvi novo življenje. Tigri ubrano predejo, psi smrčijo, Caleb zavija ne vem zakaj... Ampak v vsako poro se mi vedno znova krade strah-kaj če ne bo vse prav? Tigri so prehlajeni, driskajo, dlaka se jim ne sveti dovolj...nočem več smrti, nočem, ne morem je vzeti za del življenja.
Žalost, ena sama neskončna žalost...
In življenje teče dalje. Življenje, ki ga morda sploh ni vredno živeti...