Izgubil se je muc Simba

Moderator: renata

Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Kraj: Kranj

Odgovor To apr 24, 2012 6:15 pm

Izgubil se je muc Simba

Pozdravljeni!

14. marca se je v Kranju v Čirčah izgubil muc Simba. Star je 11 let in je kastriran. Je mešanček, po hrbtu je črno-siv-tigrast, po prsnem košu in trebuščku pa je bel. Ima tudi bele tačke. Ima roza smrček, nad njim belo liso, pod smrčkom na desni strani pa rjavo piko. Do tujcev je precej zaupljiv, vendar se verjetno ne pusti božati. Dopuščamo tudi možnost, da je komu skočil v avto in se odpeljal neznano kam, zato prosimo vse, ki ste v svojem avto v sredini marca mogoče našli kakšnega mucka ali pa poznate koga, ki se mu je to zgodilo, da nas o tem obvestite. Če veste kje se Simba nahaja prosimo pokličete na 040/582-539. Zelo ga pogrešamo in nas tudi zelo skrbi zanj, zato smo hvaležni za vsako pomoč.
Najditelja čaka denarna nagrada.

Mucka smo po izgonitju iskali, ga klicali. Preiskali smo vso okolico, pogledali, če ne leži kje povožen, povprašali sosede, razdelili slikice ... Obvestili smo vse večje slovenske radijske postaje, zavetišča Horjul, Gmajnice, Perun, Maribor, razna društva za živali na facebook-u, oglas je na bolhi, na raznih forumih itd.

Mucek je sicer notranji, vendar je pogosto ušel ven, tako da mu je bila okolica znana in ni bil preplašen. Ponavadi se je sprehajal po sosedskih vrtovih, tisti dan ko je izginil pa ga baje nihče od sosedov ni videl, zato domnevamo, da je šel v čisto drugo smer kot ponavadi. Menim, da med sosedi nimamo nekih mučiteljev živali, saj je v okolici veliko mačk pa nobena druga ni izginila. Mislite, da je možno, da je šel s kakšnim od teh muckov na potep pa se ni znal vrniti?

Vem, da moramo biti realni glede na to, da bo jutri že 6 tednov odkar mucka ni, vendar upam, da je mogoče vseeno kje živ in zdrav in da se mu dobro godi. Pa da se mogoče vrne domov.

Hvala za pomoč. Prilagam link do oglasov za mucka, kjer si lahko ogledate slikice.

http://www.bolha.com/macke-mesanke/isce ... 1279928027

http://www.izgubljen.si/oglas/85/izgubi ... -muc-simba

http://www.pesmojprijatelj.si/iscemo/v- ... ubil-simba
The smallest feline is a masterpiece. - Leonardo da Vinci
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor To apr 24, 2012 6:33 pm

Re: Izgubil se je muc Simba

Še tukaj slikice:

Slika

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 24, 2012 6:44 pm

Animallover, jaz že od prvega dne, ko sem na kandelabru zagledala letak, še bolj pozorno kot sicer opazujem mačke, ki jih na svojih sprehodih s psičko srečujem in vidim na blizu ali daleč, pa kakšnega podobnega muca nisem videla.
Okoliški mački se, kolikor vidim, ne potepajo prav daleč, je pa črna mama muca od tvojih sosedov parkrat bila tudi na njivah čez glavno cesto, tako da mogoče vprašaj še na tistih dveh kmetijah tam čez, če še nisi.
A si tisto zapuščeno hišo na parceli čez cesto, nasproti tvoje, uspela dobro počekirat? Če veš, čigava je, se dogovori, da ti odprejo za kratek čas, da dobro pregledaš.
Več idej pa nimam...razen tega, da (tudi malce širši) sosedje meni osebno res niso videt sovražniki živali, da bi se ti bilo treba bat najhujšega.
Držim pesti!
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor To apr 24, 2012 7:09 pm

Živjo Oaza88! Jaz Vas sicer ne poznam, očitno pa Vi poznate mojo družino :)

Jaz sicer ne živim trenutno v Čirčah in sem za Simbičino izgonitje izvedela šele v četrtek. Jutri ali v četrtek pridem v Čirče in ga bom šla spet klicat/iskat, tudi jaz sem pomislila na tisto zapuščeno hišo, ne vem če sta mami in sestra tam kaj gledale. Moram se pozanimati. Sem pa tudi jaz vidla tistega črnega mucka, ki hodi čez cesto.

Drugače je Simba pred sedmimi leti, ko smo živeli še na Smledniški enkrat izginil za 5 dni, vendar je prišel nazaj. Takrat je bil poln klopov, tako da predvidevam, da je mogoče šel vse do tiste gmajne med Čirčam in Hrastjem. Tako da bom šla v tisti konec tudi pogledat. Pa na vse kmetije še enkrat vprašat.

Mislite, da je možno, da je šel pač na malo daljši potep in se preprosto ne znal vrniti? Pa da ga je kdo začel hraniti in si ga prilastil? Ker je sicer lep mucek ...

Najbolj se bojim, da je komu skočil v avto in da se je kam odpeljal. Če ga je voznik opazil med potjo ga je mogoče pustil na kakšni prometni cesti, če ne pa je lahko kjerkoli v Sloveniji. Joj sploh nočem o tem razmišljati...

Res je težko -ko ne veš, če je sploh še živ, če je lačen, kje spi ponoči, ali ga zebe. Po eni strani sem realna in ne pričakujem, da ga bomo še kdaj videli, ker se zavedam vseh nevarnosti, ki prežijo na mucke v zunanjem svetu, po drugi strani pa berem o raznih muckih, ki so se domov vrnili po več mesecih ...

Hvala za Vašo pomoč in nasvete.

Lep pozdrav!

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 25, 2012 7:39 am

Upam, da Simbo najdete ali pa da pride nazaj. Se bo pa te dni vsaj otoplilo... držim pesti!

Me pa nekaj zanima - kako to mislite skočil v avto? Pa čist resno sprašujem, si ne znam predstavljat ravno, ker če bi nekdo odprl vrata avta in bi maček skočil noter bi ga opazil? Ker drugače deluje precej velik, ne vem če bi se mu uspelo k akumolatorju zbasat... :S

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 25, 2012 7:45 am

eden od "mojih" prostoživečk je že toliko udomačen, da se kar naprej baše v avto, ni važno čigav. Sem že čisto vajena, da pred zapiranjem avta,
sploh pa prtljažnika, preverim, če je not kaj kosmatega,pa na goste vpijem, da ne smejo puščati odprtih vrat :rolleyes: .
Sem enkrat že na pol poti obrnila, ker je vrag mačji šele takrat prilezel izpod sedeža, je šel malo na izlet :fool:
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Sr apr 25, 2012 8:32 am

Sklepamo, da je možno, ker se je nekaj časa nazaj sosedom skočil v avto (verjetno je bil v prtljažniku) in se skoraj odpeljal v Moskvo :O
K sreči se je soseda tik preden bi se odpeljali spomnila, da je nekaj pozabila. In je potem našega Simbija v avtu našla :)

Kajpa vem, res je, da je kar velik maček, saj to z avtom je samo domneva :bad:

Zakaj pa mislite, da je to dobro, da se bo zdaj te dni otoplilo?

Hvala za nasvete in podporo :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 25, 2012 8:35 am

Upam, da bo čimprej spet na varnem! Vso srečo pri iskanju!
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 25, 2012 8:39 am

all je napisal/-a:Me pa nekaj zanima - kako to mislite skočil v avto? Pa čist resno sprašujem, si ne znam predstavljat ravno, ker če bi nekdo odprl vrata avta in bi maček skočil noter bi ga opazil? Ker drugače deluje precej velik, ne vem če bi se mu uspelo k akumolatorju zbasat... :S

All, ko sem bila majhna, smo enega mucka izgubili ravno na tak način. Takrat smo bili še vajeni, da imajo mačke prost izhod. :devil: mačji je šel skozi napol odprto okno spat v avto v garaži - najbrž zadaj za sedež, ker ga oče ni opazil. Šele ko je odprl vrata na drugi strani Ljubljane, je muc zviznil ven in ga nismo nikoli več videli. :girlsad:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 25, 2012 1:32 pm

Aja, verjetno odvisno od muca potem.

Moja pokojna Fonzie sigurno ne bi potuhnjeno v avtu ležala, bi jo hitro opazil kako skače okoli, če bi nekako prišlo do tega, da je frej v avtu.
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Sr apr 25, 2012 2:32 pm

Ja Simba je bil tudi vedno bolj glasen med vožnjo ...

Vrni se na Iščejo dom arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov