Na sprehodu oz. tem, kar smo se pac sli

, nas je spremljal konstanten lajez, dobro uro, morda uro in pol. Zdaj bolj, zdaj manj glasen, a se ni nehal. Stalno na priblizno isti lokaciji, oddaljeni kaksnih 200 m od tam, kjer smo se na travniku igrali (za NOSKE, ki ste bili na sledenju, preden so nas lovci pregnali, naj povem, da je to kaksnih 400-500 m stran od parkinga po tistem makadamu v smeri proti Vizmarjem). Najprej sem mislila, da gre za dva psa in da sta z lovcem, ker se je zdelo, da gre za gonica in ker tam enkrat na leto srecam tudi kaksnega lovca. Ker pa se lajanje ni ne umirilo ne premaknilo in ker je bila ze trda tema, mi je zadeva postala sumljiva, zato sem se odlocila preveriti, kako in kaj. V bistvu sem predvidevala, da bom nasla privezane pse, da jih bom spokala v avto (takoj ali pac da pridem naknadno ponje, ker sem imela s sabo svoje tri) in odpeljala na Gmajnice, a se mi zal ni izslo

. Ugotovila sem, da gre za
tri (!) pse, najverjetneje odrasle
manjse rasti (sklepam izkljucno po lajezu, ki bi ga pripisala manjsemu psu, ne vec mladicu). Ocitno niso privezani, a bi bilo v tem primeru bolje, da bi bili

. Bezali so stran od mene in razen enih oci, ki so se posvetile, ko sem prizgala naglavno svetilko, nisem videla nicesar. Psi so na terenu, precej gosto porascenem z grmovjem in drevjem, a v neposredni blizini lovske opazovalnice. Na njej ni bilo nikogar, tudi nobenega avta ni bilo v blizini, ura pa je bila ze cez 18h in trda tema. Je slucajno kdo, ki to bere, slisal te pse ze kdaj prej (vceraj me ni bilo tam, predvcerajsnjim pa lajeza ni bilo slisati) ali bi karkoli vedel o treh izgubljenih psih? Vizmarje, Sentvid, Brod, Tacen ali celo Smartno, Jezica, Crnuce, Gameljne ...
Gmajnice so obvescene. Jutri vsekakor preverim situacijo. Ce bi imel kdo moznost it pogledat ze dopoldne ali vsaj bolj zgodaj popoldne, ko je se svetlo, bi bilo super. Jasno, treba bi jih bilo zadrzati, a bi bila skoraj nujna dva cloveka. Z avtom se da priti cisto blizu.