Gucci in njegova zgodba

Moderator: renata

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe mar 11, 2011 3:39 pm

Re: Gucci in njegova zgodba

kako se mu je lepo obrnilo vse skupaj :kiss: . jest bi te kar mela guči <3
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Pe mar 11, 2011 3:56 pm

Stafordi so drugače bili po uvedbi zakonov proti pasjim bojem (seveda tudi bojem med psi in medvedi, prašiči itd.) vzrejani popolnoma v drugi smeri in jim v Angliji še danes rečejo "The Children's Nursemaid" ali "The Nanny Dog", ker so jih vzrejali kot varuške svojim otrokom. Imajo veliko mero potrpljenja in so odlični sopotniki, kar pa seveda velja ob pravilni vzreji in predvsem vzgoji.

Tako da strah pred temi bull pasmami je ponavadi vcepljen v glavo (tako kot npr. strah pred pajki, kačami, pa so to prav prijetne živali), kar pa ne pomeni, da ne morejo biti agresivni in popolno nasprotje prej opisanemu (ampak konec koncev to so lahko tudi čivave in meni osebno je njihovo dretje veliko bolj tečno :dash: ).
To err is human, but to get even? THAT is divine.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe mar 11, 2011 10:19 pm

Ravno zdajle sem se spomnila, ko si varuške omenila, da je mene naš pes ful merkal ko sem bla manjša. Sem recimo zaspala na kavču zvečer, pa me je mami hotla "odvlečt" v sobo in se je pes kar name ulegel, ker mu ni blo jasno zakaj ona zdaj moje roke vleče :D Seveda ji je potem pustil, ampak je bilo pa smešno za vidit.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So mar 12, 2011 9:08 am

Se pridružujem. Psi so krasne varuške. Ko sem bila dojenček smo meli enega NO mešanca (baje je imel celo en kos pravega volka nekje v genih) ki je bil zelo oster, predvsem do tujcev, mene pa je čuval kot da bi bila njegov mladič in mi je tudi pustil da sem delala praktično kar sem hotela z njim. Sem ga vlekla za ušesa, grizla v nos.... :D
Pa shodila sem tako da sem se ga na hrbtu držala za dlako, on me je pa "vlekel" naokoli :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So mar 12, 2011 12:26 pm

Tudi moja babica pravi da je shodila na tak način, mislim da je bilo tega včasih veliko več, pasjih varušk namreč, ker še niso tolk paničarili kaj vse bi lahko šlo narobe. Z staffordi sem pa tudi jaz imela manjše problemčke ampak sem jih vzljubila cca. en mesec nazaj ko si šli sosedje nekam na dopust in so njihovo staffordko pustili doma in sem jo na sprehode vozila, smo šli jaz pa moja zverina pa ona in sem se tok fajn počutla, da grem še zdaj kdaj prašat če si jo lahko malo sposodim :girlblush:
Dogs have owners, cats have staff

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So mar 12, 2011 12:28 pm

No evo, psi so zakon!

Aja, da dopišem, mi smo imeli stafforda, no bom raje rekla samo bullčka, ker ni bil rodovniški. Tako da niso nič strašni psi, prej eni klovni ljubeznivi. :) Edini klovni, ki so meni všeč :D
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor So mar 12, 2011 9:29 pm

*šiva* napiši kaj o napredku Guccija no :)

Danes smo srečali dva psa na daleč in je fant prišel na klic nazaj (itak je bil na slednem povodcu), ni nobene panike delal. Krasen pes je tale Gucci, sem prepričana, da bo dobil dober dom!! <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 13, 2011 11:32 am

Bom, ko bom imela svoj računalnik za slikce dol dat, malo več napisala in priložila foto material :). Drugače pa ja Gucci je super, napredek je viden iz dneva v dan (je pa res, da se konstantno z njim ukvarja). Na sprehode hodi tam min. 4x (ponavadi več, ker pride še Dr.Miška), čez dan (ko smo doma) je ves čas z nami.

Gucci je v principu zelo prijazen, je pa seveda tipičen samec z jajčki, ki odreagira na vsako narobe postavljeno kocino na drugem psu, zato ima ko gremo bolj "v civilizacijo" žal še vedno nagobčnik, ki pa se seveda počasi opušča, ampak zaenkrat je še v uporabi (pa saj je revež šele 1 teden takole v normalnem svetu, mu damo čas, da ga sploh dojame).

Moje osebno mnenje je, da je Gucci normalen pes, ki bo ZAGOTOVO enkrat odličen sopotnik nekomu, ki se ga ne bo bal, je pa definitivno potrebno z njim delat še na tem, da se ne zaganja v velike živali (seveda se to probava na velike razdalje en od drugega), da postane malo bolj pozoren na lastnika in manj na okolico in da se doseže pri njemu (to pa je res NUJNO!!) 100% odpoklic, pri čemur pa nama zelo pomagajo posladki in mislim, da smo ga že kar dobro navadili, da se "splača" priti nazaj pogledat zakaj te kliče človek :).

Toliko za zdaj (upam, da sem potešila nestrpne :)).
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 13, 2011 8:34 pm

Takole.. Zgoraj sem že opisala tako, da tukaj samo še slikice današnjega dne:

Zelo netipično za takšnega samca, ampak Guccija smo kar navadili, da so tudi sosedovi psi prijatelji in to zgleda nekako takole..
Slika

Potem malo poziramo..
Slika

Slika

Slika

In se lovimo..
Slika

Slika

In na koncu damo še lupčka (če dobro pogledate, boste videli jezička)..
Slika

Mislim, da se ima ne glede na vse Gucci kar lepo pri nas in nas ima kar rad :). Smo že veliki prijatelji in mislim, da bo nekoč super pes!! Gucci :kiss: :kiss: .
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 13, 2011 9:11 pm

Punce, vsa čast, da ste se tega "projekta" sploh lotile. :good:

Kar se pa "pitbulov" tiče (torej pitbull mix, stafford mix,...) je pa tako - dokler so bili ti psi vzrejani za pasje boje (in žal so še zdaj, tudi pri nas :( ), so bili:
1.) agresivni do drugih psov
2.) napadli so brez običajnega pasjega opozorila
3.) bili so precej neobčutljivi na bolečino
4.) bili so izjemno potrpežljivi in prijazni do ljudi

Točki 4. in 5. skupaj sta bili pomembni, ker so morali psi prenašati pogoste veterinarske posege (razkuževanje in šivanje ran, npr.). Sta pa pomembni tudi zdaj, ker takega psa majhen otrok brez težav vleče za ušesa, pa bo pes to sprejel brez joka in z nasmehom. ;)
No, pa še nekaj je pomembno. Ugriz takega psa je hočeš - nočeš nekaj drugega kot ugriz čivave. Če se zgodi 1x v pasjem življenju, je preveč -pa čeprav te čivava lahko ugrizne vsak dan 2x, pa zato ne bo drame.

Torej - posvojitelj se mora zavedati, kaj oz. koga posvaja. Zna se zgoditi, da pes ne bo nikoli 100% prijazen do drugih psov. Verjetno bo moral biti celo življenje na povodcu, občasno ponekod celo z nagobčnikom.
Če posvojitelju to ni všeč, naj najde drugega psa.
Nima smisla upat, da bo Gucci kdaj lahko spuščen z drugimi neznanimi psi. Če ja, super, ampak posvojitelj naj pač v naprej sprejme, da to verjetno ne bo možno - sploh, ker gre za psa, ki v otroštvu in mladosti ni imel osnovne socializacije.

Samo moje mnenje, če pomaga. Aja, pa KRASEN kuža je. :kiss:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 13, 2011 11:33 pm

Ful fajn za vidit, da se znajde v tem okolju, ne vem točno kako bi ze izrazla. :)
:kiss:

:offtopic:
Vixen, pri nas se dogajajo pasji boji? :( Mogoče malo naivno zvenim, drugače vem da te pasme izkoriščajo do konca, ampak nisem pa vedla da so ljudje recimo ta moment v SLO, ki to počnejo. Groza. Me ne bi smelo presenečat, pa me... :(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 14, 2011 7:29 am

Pasji boji pri nas seveda se tudi odvijajo , žal tako zelo v ilegali, da tudi, ko prijaviš inšpektorjem gručo privezanih na debelih ketnah, brazgotinastih pitbulov (seveda tudi s svezimi ranami), te obvestijo, da vedo za ta primer, da lastnih vsakega od teh psov posebej sprehaja in jih ima nadvse rad.. Ha ha!! In kaj lahko narediš? Čakaš, da te dejansko povabijo na tak boj, ga slikaš pa še takrat ne vem, če bi kaj naredili.. Uh :dash: :fool: .
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 14, 2011 8:09 am

ma ta država je pokozlat, sploh škoda zgublat besede...
tale štrukel je pa totalni car res. neverjeten napredek :kiss:
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 14, 2011 8:11 am

P.S: Uno malo bitje, ki pred njim skače je mlad samček, kar je uau glede na reakcijo na druge samce :). Počasi (in z veliko potrpljenja) se daleč pride ;).
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Po mar 14, 2011 5:00 pm

Vixen je napisal/-a:Nima smisla upat, da bo Gucci kdaj lahko spuščen z drugimi neznanimi psi. Če ja, super, ampak posvojitelj naj pač v naprej sprejme, da to verjetno ne bo možno - sploh, ker gre za psa, ki v otroštvu in mladosti ni imel osnovne socializacije.

Kakor smo ugotovili iz obnašanja in besed prejšnje skrbnice, je pes imel krasno osnovno socializacijo kot mladič in verjetno ga ta tudi rešuje po 6 letih življenja v tisti železni kišti. Psa so vozili v avtu, za ušesa ga je vlekla pol letna punčka in spal je na postelji s celo družino. Dokler ni prišlo do incidenta, ko so ga zaprli v box. Potem je šel še lastnik v zapor in psa niti sprehajali niso več. Nekaj let.

Naj se sliši še tako bedasto in neumno, ampak psi, ki živijo v romskem naselju imajo res dobro socializacijo - mimo se vozijo avtomobili, motorji, prikolice. Na kupe vozijo staro šaro, naokoli tekajo mali otroci, psi lajajo, dojenčki se derejo, odrasli se jezijo, smejijo ali veselijo, robantijo stari ati in perilo obešajo stare mame, vsake toliko se kdo skrega in zaštiha soseda, dve hiši naprej se nekdo napije in prepeva, ... skratka ni da ni. 8)

Pa naj nihče ne razume mojega pisanja, kot da mora svojega mladiča peljat v oskrbo romom :blush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe mar 18, 2011 9:26 pm

Debata o romskih psih je bila prenešena sem.

Ponevedoma sem tja prenesla tudi tole spodnje, zato kopiram:

*šiva* je napisal/-a:Danes smo se potepali po hribih in poljanah 3 ure in pol!! :O in bili, tole bo, vem, presenetljivo.. Zmatrani :yahoo: :yahoo: . Gucci lepo napreduje, se socializira, zdaj že ve kaj pomeni tista jezna faca, ki jo narediš, ko bi se ona pač malo s sosedovim samcem poklofal.. Je res super pes in bo nekomu krasen krasen krasen krasen sopotnik.

Dr.Miška s kastracijo smo že kaj bližje :girlblush: :girlblush: ?
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Pe mar 18, 2011 10:24 pm

Predvidoma bo Gucci kastriran v sredo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 20, 2011 11:29 am

Ker smo včeraj zvedeli, da gre Gucci danes v nov začasni dom, smo se odločili, da ga izkoristimo :). Zbudili smo se ob 7 zjutraj in se hitro zrihtali in stekli po Guccija. Ves zaspan nas je bil zelo vesel in takoj pripravljen za akcijo :).. in jo je tudi dobil :). S fantom se že nekaj časa trudiva na njegovi socializaciji in sva ugotovila, da je danes očitno zadnji dan, da ga preizkusiva. V popolnem sožitju smo bili na sprehodu po gozdovih, hribih in dolinah, travnikih in njivah jaz, fant, naše 3 psice, Tara, Gucci in trije 500kg konjički ;) (sej bi seveda kaj slikala, a se je moj včerajšnji prevoz skupaj z mojo torbo odpeljal v Ljubljano :devil: ), ampak nič ne de imeli smo se SUPER :yahoo: :yahoo: .

Gucci je postal izjemno prijeten kužon, nič več renčeč na samce (vsaj te, ki jih tukaj pozna, z drugimi ne garantiram), če oni seveda ne renčijo nanj, poredil se je kar konkretno (upam, da ne bomo kregani za to :girlblush: ), ampak saj je itak šlo vse v mišice ;), ranice na ušeskih smo pocajtali s cinkovo kremo, dobil je kar nekaj kondicije (čeprav je še vedno ves zadihan po malo daljšem sprehodu), še vedno je veliki lovec (prerije cel travnik, da bi prišel do tistega voluharja, srcnice, zajčki - ŽUR), z žogicami je bolj tako tako (kakor ima dan in odvisno kaj dogaja v okolici), je tudi sobno čist (midva sva ga peljala ponavadi ponoči preden sva šla spat ven in ga zgodaj zjutraj ponovno sprehodila in je bilo kul), kar sva ugotovila po nekaj prespanih nočeh pri fantu spodaj v hiši in je OGROMEN crkljivec.

To bi bilo z moje strani to, veliko veselih trenutkov želim novemu začasnemu skrbniku in še več novemu STALNEMU lastniku.

Gucci, tebi pa veliko :kiss: in ostani tak kot si oz. še boljši!

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne mar 20, 2011 5:37 pm

Gucci je od danes naprej pri nas v začasni oskrbi, kjer bo ostal do oddaje v nov dom. :good: Tu je nekaj slik sveže skopanega lepotca :kiss:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 20, 2011 6:51 pm

Res je lepotec. Me malo spominja na tistega Pomurca, ki je na starost le užil sicer kratko, a srečno obdobje svojega življenja-no, kako mu je že bilo ime?
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Iščejo dom arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov