Psička Gea in njeni mladički

Moderator: renata

Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor So feb 05, 2011 12:17 am

Re: Psička Gea in njeni mladički

Slika

Samo ena kjut slikca za danes, jutri pa kaj več ...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Dravograd

Odgovor So feb 05, 2011 8:00 am

Lepa <3
You will always be lucky if you know how to make friends with strange cats.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj

Odgovor So feb 05, 2011 11:21 am

[quote="Dr. Miška"]Spet imam malo potrebo po razlaganju sorodstvenih vezi mojih začasnikov ... :D

Pola ... to je mamica (in sorodniki) tvojih bivših začasnikov Tai-a in Tie ... skoraj zihr, ker druga psička, ki je tam je kao sterilizirana.

Slika
Sej sta ji podobna, Tai je približno iste višine, Tia je pa manjša, bolj svaljkasta (in grozno razvajena ljubljanska gospodična 8) ).

Super, da bo za zmerej konec te grozote :( . Pridna si :kiss: .
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor So feb 05, 2011 11:37 am

pola je napisal/-a:Sej sta ji podobna, Tai je približno iste višine, Tia je pa manjša, bolj svaljkasta (in grozno razvajena ljubljanska gospodična 8) ).

Super, da bo za zmerej konec te grozote :( . Pridna si :kiss: .

Ampak saj vsi vemo, da je to samo ena mamica, a ne? :(

Težava je v tem, da imajo toliko 'svojih' psov in ko jih je preveč, mladičke vržejo iz hiše ven ... In se plodijo naprej ... Že en lep čas okoli lajajo popolnoma divji psi po njihovih besedah 'majhne mamice in velikega fotra'. Oče je nek star lastniški bulmastif mix, torej so res ogromni. Približajo se naseljem samo ponoči, da požrejo kure in podobno. Brez puške (ki jo ima v Slo baje samo Oman) nimaš kaj ... :O

Včeraj so me klicale prostovoljke iz enega izmed teh romskih naselij, da se je oglasila ena gospa, da imajo psičko, ki ima leglo mladičkov, ki jih nočejo pobijat, ampak prosijo za pomoč. Moj pogoj je seveda da prispevajo za sterilizacijo psičke, da se to ne bo več dogajalo ... Skratka, še en paket jih pride v kratkem. :( Sem pa vesela, da jih končno ne skrivajo, ampak da razumejo težavo. Psičke sterilizirat, kar seveda morajo plačat, sicer naj imajo pse ... In zaenkrat kar gre ...

Če se pa lahko malo pritožim ... je bistveno manj psov v naselju v katerem sem bila, saj so ali pomrznili ali pa jih je poleti zadela kap, ker so bili na soncu. No, nekateri so se tudi obesili ali pa umrli od lakote, ko so bili lastniki v zaporu in so itak vsi skregani med sabo, zato nič ne pomagajo. Mi civili pa itak ne smemo zraven, če nimamo dovoljenja ... :( Sicer pa kaj bi z agresivnim pitbulom v pesjaku? :(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So feb 05, 2011 3:39 pm

Meni je jasno ;) , mi je pa tudi jasno, da vsaka nova S pomeni napredek in vsako leto eno zmrznjeno leglo manj.

Koliko mladičev pa je?
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor So feb 05, 2011 7:06 pm

pola je napisal/-a:Meni je jasno ;) , mi je pa tudi jasno, da vsaka nova S pomeni napredek in vsako leto eno zmrznjeno leglo manj.

Koliko mladičev pa je?

V bistvu ne vem. V torek jih bom šla poslikat in razglistit, potem bomo pa videli ... :)
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor So feb 05, 2011 7:46 pm

Dr. Miška je napisal/-a:
pola je napisal/-a:Meni je jasno ;) , mi je pa tudi jasno, da vsaka nova S pomeni napredek in vsako leto eno zmrznjeno leglo manj.

Koliko mladičev pa je?

V bistvu ne vem. V torek jih bom šla poslikat in razglistit, potem bomo pa videli ... :)

Da ne bom tako negativistična zvenela ... Se strinjam, vsaka mamica manj je super uspeh ... Upam samo da bo našla dom ... Ni ravno mladiček ... Je pa bila ena izmed glavnih virov mladičkov :) Pa niti ni kakšna super mama, jih ima poln kufer in je strašno vesela če gre lahko malo stran :)
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Ne feb 06, 2011 1:36 pm

Hvala Trixi za pripeljano robo pa Heleni ki jo je poslala tudi :)

Malčki so že na svojih majavih nogah, zdaj zdaj bodo začeli šibat okoli :) Danes bomo poskusili tudi novo hrano, ker punčka že leze mamici v skledo in cmoka zraven :nyam:

Še vedno so mičkeni, da pašejo v košarico :lol:
Slika

Temnejši fantek - Zip = 790g
Punčka - Fi = 810g
Svetlejši fant - Inč = 750g

:D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 06, 2011 2:17 pm

:kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
To so eni krasni srčki.
Sem imela to čast, da sem malo bibo punči v rokah držala in je biba kar zaspančkala od ugodja.
Prav stežka sem se ločila od njih. Je pa skrbna pasja mama mene ves čas zaskrbljeno opazovala, no še bolj pa svojo bibo, če je z njo vse OK, ko je bila čisto pri miru.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 06, 2011 2:18 pm

:) Dobra imena! :good:
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Ne feb 06, 2011 2:37 pm

Trixi je napisal/-a::) Dobra imena! :good:

Hvala Trixi, se trudimo ;)
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Ne feb 06, 2011 3:00 pm

Tu je link do dokumenta ... Če ima kdo barven printer in idejo kam bi zadevo nalepil ... Naj le nalepi ... :P Ko bodo mladiči večji, dobijo vsak svojo sliko na oglasu ... ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 08, 2011 1:15 pm

Dr. Miška je napisal/-a:

Koliko mladičev pa je?

Mladičke so 3 in so na poti k meni :) .
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor To feb 08, 2011 10:08 pm

Prvič jedli ... Mmmm ... Namočen starter diši kot ... no saj veste :P

Link do posnetka, kjer malčki prvič jedo :)

Slika
Slika
Mamica budno opazovala (in cedila sline :rolleyes: )

Slika
Slika
Celi v krožniku ...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 08, 2011 10:10 pm

Dr. Miška je napisal/-a:Prvič jedli ... Mmmm ... Namočen starter diši kot ... no saj veste :P

Ga ravno voham... :bad:

Lubice :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor So feb 12, 2011 6:17 am

Srčki :kiss: :kiss:
Ni navadnih mačk
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Po feb 14, 2011 7:37 pm

Jedo že samostojno tri obroke na dan, malo pa še vedno sesajo pri mamici. :nyam:
Slika

Zip
Slika
Slika
Slika

Fi
Slika
imamo že zobke :)
Slika

Inč
Slika
Slika

Zip in Fi :kiss:
Slika

Dva dni nazaj so imeli vsi po eno kilo. So živahni in seveda glasni, med sabo se igrajo, kličejo mamico, cvilijo, lajajo, se pritožujejo in jezijo, če je kaj narobe :) So neskončno cartlijivi, če si na tleh ti zlezejo v naročje in se postavijo v štuke :D

Slika

Predvsem pa veliko lulajo, sploh ko se zbudijo, tudi če so spali samo pol minute je potem čas za lulat :truce:

Mamica je že super velika punca, rada se carta, ponoči spi (jo včasih ne ganejo niti jokajoči pamži :rolleyes: ), poje normalne količine hrane, sobno čista, vendar še vedno nezaupljiva do tujcev, zaščitniška do mladičev in zelo previdna, celo plašna na tujem ozemlju. Osvojili smo že vožnjo z avtom, je cel žur, pridno sedi v naročju. V smeri socializacije je še dolga pot, ampak se bojim da dokler so mladiči zraven, ne bomo prišli nikamor. Par dni nazaj smo imeli obiske in se v dveh urah ni skulirala popolnoma nič in je ves čas renčala na fanta, medtem ko je dekle kolikortoliko sprejela. Je sposobna tudi skočit in ugriznit, če se kdo približa mladičem. Do naju je ekstremno prijazna, če primeva mladiča še očesa ne odpre in je včasih celo vesela, če jih malo odklopiva z jošk. Če ima kdo kak nasvet - le na plan z njim :) :good:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 20, 2011 6:23 pm

Ha, kakšne štručke fletne :) :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Dravograd

Odgovor Ne feb 20, 2011 6:36 pm

Se strinjam :kiss: :kiss: :kiss:
You will always be lucky if you know how to make friends with strange cats.
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor To feb 22, 2011 7:08 pm

Slika
Slika
Slika
Slika

Pri nas je zelo pestro ... Malčki so postali pravi vragci, jedo čisto mičkeno namočene briketke, se tepejo, ravsajo in norijo v intervalih po pol ure ... :kiss: Gea je pridna, čeprav je velika umetnost ubraniti hrano mladičev pred njenim sestradanimi očmi. :rolleyes: Počasi se trudimo z odstavljanjem, predvsem na tem dela Gea, ki ima vedno na voljo dvignjen kavč, da ne doživi živčnega zloma, ko ji z enega ušesa visi Zip, z drugega Fi in z repa Inč. Otroci so postali totalni mini uničevalci, zato imajo končno ograjen prostor, kjer je pravi mali agility poligon in kup igrač, da jih zaposli, kadar naju ni doma ...
V odprtem boxu majo škatlo z luknjo v kateri je flis, da je mehko, še eno prevrnjeno škatlo z mehko podlogo notri, da lahko igrajo vlogo majhnih zavrženih kužkov, kar neskončno obvlada Zip, ki je itak najbolj nedolžni mali psiček pod Soncem ... no - laže!! ... Ko ni obiskov, ki bi jim to kazal, odnaša vse po spisku, cufa papir in luknja kartone ... :D Je najmanjši in ima 1400g.
Slika

Fi je najboljša v playing cute, s svojimi malimi okroglimi učki in dolgodlakim gobčkom je cela princeska ... Izgleda najbolj debela in kratkonoga, ampak samo zato, ker ima mehko dolgo dlako ... Je najglasnejša in z Inčem uprizarjata prave pasje boje, kjer zvočni decibeli presegajo to kar človek misli da bo našel, najde pa le tri mini pamže. :D Ima 1500g.
Slika
Slika
Slika
Slika

Inč je daaaaleč najbolj požrešen, četudi spi ko klada mu nosek začne delat takoj ko prineseš namočene brikete v prostor :nyam: ... Je drugi bojevnik prve vrste, najbolj razvajen in najbolj safrast. Če ga Gea pohodi ali pa ga ponesreči kdo ustraši se dere ko jeshar dokler ga nekdo ne vzame v naročje, kjer je tudi najraje, kadar se ne bori za življenje in smrt. :O Ima celih 1700g
Slika

Slika
Slika
Se ne oddaja na verigo in za bivanje v uti, čeprav izgleda, kot da mu je všeč.

LP
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Iščejo dom arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov