udomačen tiger
2023JUNIJ70 - Lepe gospe z bogatega dvora

Lepe gospe z bogatega dvora ali pustolovščine prežlahtnega gospoda Hsi Mena in njegovih šestero žena je roman, ki je nastal na Kitajskem pred 500 leti. Je pa še danes berljiv in aktualen. Če ne verjamete meni, tole je o knjigi povedala Lila Prap:
"Letos se je moje načrtovano počitnikovanje na morju zaradi »prebukiranja« sprevrglo v nekajdnevno poležavanje na domačem vrtu, zato bo moja letna bilanca prebranih knjig precej oskubljena. Mi je pa uspelo še enkrat prebrati Lepe gospe z bogatega dvora. Spomnim se, da mi je bila knjiga kot pubertetnici neznansko všeč, in hotela sem preveriti, ali mi bo tudi tokrat. Pa mi je bila. Še posebej, če veš, da je bila napisana pred skoraj 500 leti in da se v človeški nravi ni nič kaj dosti spremenilo, vsaj na bolje ne. Še vedno se spletkari in grabi premoženje, z majhno razliko: včasih so znali uživati v tem, kar so nagrabili. Pa še več okusa so imeli."
https://www.bukla.si/revija-bukla/o-knj ... iroko.html
Trde platnice, izdaja iz leta 1965, 815 strani, kar lepo ohranjena.
Podarila: Cats
Prevzem:
- veterina MH v Ljubljani (v tem primeru ob prevzemu prinesete še eno konzervico/vrečkico za Lučkota). Prosim, to opcijo izberite le tisti, ki predmete lahko hitro prevzamete.
- skladišče MH Celje
- izjemoma tudi po pošti, na izlicitirani znesek dodate 2 EUR.
Licitiranje se zaključi v nedeljo, 18.06.2023 ob 21. uri (licitirate lahko do 20:59:59 s podaljški.
Izklicna cena: 8 EUR