udomačen tiger
2019OKTOBER73 - Zeliščni macerati
V času namakanja se iz zelišča v olje izlužijo zdravilne učinkovine, ki so topne v olju. Tako olje pridobi zdravilnost izbranega zelišča.
Vsa uporabljena zelišča sem nabrala na mojem morskem vrtu ali divje rastoča v okolici in namakala cca 6 tednov v hladno stiskanih oljih z eko certifikatom. Uporabna so v kozmetične in terapevtske namene, (lahko tudi za solato po kapljicah, če vam okus ni premočan).
A: Origano v konopljinem olju, cca 150 ml - deluje antibakterijsko, protiglivično, blaži bolečine v mišicah in menstrualne krče
B: Rožmarin v ekstra deviškem olivnem olju, cca 150 ml - deluje pomlajevalno in regenerativno
C: Smilj v ričkovem olju, cca 150 ml - proti staranju kože, močan antioksidant ( ričkovo olje vsebuje veliko vitamina E )
Posebej so priloženi original zamaški, ki niso najbolj primerni za transport, zato sem uporabila plutovinaste.

D: Lovor v ekstra deviškem olivnem olju, cca 200 ml - pomaga pri revmatičnih bolečinah, opeklinah, zvinih, nategnjenih kitah
E,F: Smilj v ekstra deviškem olivnem olju, cca 200 ml - proti staranju kože, za večno mladost

Izklicna cena: A,B,C = 6 eur, D,E,F = 7 eur
Donator: metina
Prevzem: po pošti ( + 2 eur za pazljivo ravnanje ), Veterina MH, osebno Ljubljana - Center.
Licitiranje se zaključi v nedeljo, 20.10. 2019, ob 21:00