čvekava papiga
Stella

Skrbnica te šarpejske buče pravi:
Najino spoznavanje se je začelo na sprehodu, zato bom začela kar tam. Psička zelo lepo hodi na povodcu, sicer jo navdušenje vsake toliko premami in me je malo »peljala«, ampak ne vlekla, poleg tega pa se zelo odziva na prigovarjanja – »pridi sem«, »počakat«.. – zato se zdi, kot da razume oz. se nič kaj dosti ne loči od drugi lastniških, a malo trmastih psov.
Doma je v zameno za priboljšek takoj osvojila sedi (in ob tem dodala še svoj bonus – tačko) – to lekcijo je sicer čez eno uro pozabila, ampak dokazala, da je zelo učljiva.

Ko je povohala odprt mačji wc, je bil samo glasen FUJ dovolj, da je skočila stran.
Na sprehodu je različni zvoki (avto, rolete..) niso motili, zato moram bolj sama sebe opominjati, da moram biti bolj pozorna na morebitne nove.
Mimoidoče pse je sicer opazila in se ozirala za njimi, ampak je ohranjala moj tempo hoje in se ni ustavljala, silila k njim, lajala – niti, če so ti lajali vanjo.
Pokazala je celo pripravljenost za igro, tako da bo očitno hitro pozabila na grdo preteklost in hitro sproščeno začela živeti prihodnost.
Ker bo v začasnem skrbništvu živela pod vojaško komando moje psičke, se bo naučila tudi pasjega bontona in bo zato primerna tudi za dom, kjer že imajo psa. In mačke. Kajti mačke samo opazuje, nič ne kaže, da bi jih rada preganjala, ne za šalo ne za res.

Morda zgleda malce okorna, ampak si želi aktivnega sprehoda, tako da bo iskala aktiven dom. Trenutno pa si želi predvsem bližine, saj se ne zaveda svoje velikosti in kar naprej rine v naročje.
Stara je okoli enega leta, težka okoli 20 kg, točno težo pa napišem ob naslednjem obisku pri veterinarju.