trikolorka Ptuj/RIA

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor So sep 13, 2014 5:57 pm

trikolorka Ptuj/RIA

Tako je, ko si otroci omislijo mačjega mladička, potem pa čez nekaj mesecev postane odveč in nekoč hišna ljubljenka pristane zunaj, na dežju in mrazu. Izgovor, ki so ga ponudili posvojiteljici mojega Maota, ki se je zavzela za to muco, je bolj žalosten kot smešen, muca naj bi bila kriva za hudo bolezen, ki je doletela njihovega sinkota. Muco bo vzela v skrbništvo Nyke (hvala še tu :kiss: ).

Slika

Slika

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So sep 13, 2014 6:47 pm

Re: trikolorka Ptuj

Bolje, da ne komentiram tu. Bi jim pa osebno direktno povedala par krepkih. V bodoče naj si omislijo le plišaste živali. :fool:

zvesti pes
zvesti pes

Kraj: Celje

Odgovor Po sep 15, 2014 5:07 pm

Re: trikolorka Ptuj/RIA

Muca maca že preventivno kraljuje v naši kopalnici, čakam samo še da moja stražarja postavita stražo :) Je ena taka nežna, mirna lepotička, ki bi se samo cartala in cartala. Kar ni hotla stran pa čeprav sva se komaj spoznali. Malo se bova sicer še mogle pogovorit glede hrane, ampak ko/če spozna Chillyja mislim da bo hitro začela jest :)

Slika

Slika

Slika
Qui comando io :)

nevidna bolha
nevidna bolha

Kraj: Ptuj

Odgovor Po sep 15, 2014 5:42 pm

Še enkrat najlepša hvala, Nyke. Vidim, da že uživate :) :kiss:

Situacija pa je takšna, kot je, žal. Ta družina je trenutno v zelo težki situaciji, otrok je res hudo bolan (o tem, kaj točno je, ne bi javno na forumu) in popolnoma razumljivo je, da je absolutna prioriteta otrokovo zdravje. Naj povem, da so zdravniki najprej mislili, da je kriva bolezen mačje praske, saj je ravno v tem času, ko se je vse skupaj začelo, v hišo prišla mlada muca, kasneje pa se je izkazalo za nekaj drugega. Ker bo po koncu zdravljenja otrokov imunski sistem dobesedno na nuli, se bojijo vsake infekcije in ker obstaja neka minimalna možnost, da se česa naleze tudi od muce, je žal morala stran.
Ne me narobe razumeti, ne želim povedati, da je prav, kar se je zgodilo z muco, prav tako ne podpiram, da kakršna koli žival pride v hišo na željo otrok, želim samo razložiti situacijo. Prosila bi le za malo razumevanja, saj je v takšni situaciji trezno razmišljanje zelo oteženo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 15, 2014 5:46 pm

S takim obnašanjem škodijo vsem, še najbolj mogoče sebi in otroku. Tudi jaz sem imela hudo hudo bolnega otroka, pa zaradi tega niso letele moje živali na cesto. Grdo, res, še posebej v situaciji v kateri so, bi morali biti bolj sočutni do drugih živih bitij.

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Po sep 15, 2014 6:03 pm

Vse to mi je jasno. Jaz sem naredila, kar je bilo v moji moči za to muco. Res je, da nisem imela veliko časa, sicer bi ji verjetno sama poskusila poiskati stalni dom, ki se bi mi zdel primeren (torej enaki pogoji posvojitve kot pri vas). Zase vem, da svojih muc ne bi dala stran, ljudje pa smo različni. Kot pravim, trenutno jim je težko razmišljati o čimer koli drugem kot o tem, da otrok čim prej ozdravi, to pa razumem in spoštujem. Res pa je, da je bila odločitev za muco nepremišljena in prenagljena.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 15, 2014 6:30 pm

Gre tudi skupaj, da poskrbiš za od sebe odvisno žival in daš vse od sebe, da ozdravi otrok. Zagotovo s tem dejanjem nad svojo družino v težkih časih niso privabili pozitivne energije. (ker muca je dejansko in dobesedno letela na cesto, kot je meni znano) Ni prav.

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Po sep 15, 2014 6:49 pm

Vsi se strinjamo, da ni prav.
Dobesedno na cesto sicer ne, bila je pred hišo, ki sicer ni v bližini glavne ceste. Hrano, vodo in posteljo pa je imela teh nekaj dni zunaj tudi vedno na voljo in na suhem. Ampak ja, vem, da bi lahko zašla tudi na cesto, zato pa sem ukrepala in vas prosila za pomoč.
Priznam tudi, da bi bila mogoče bolj kritična do vsega skupaj, če situaciji ne bi bila osebno blizu in ne bi bila čustveno vpletena.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 15, 2014 6:51 pm

Saj vem da je treba zdravnikom vse povedat, ampak včasih bi bilo bolje zamolčat žival, pa bi se potem malo bolj potrudili pri opravljanju svojega dela.

Mucka je pa izredno lepa, in upam da najde en super dom. :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 15, 2014 7:02 pm

Prava lepotička je. :) Glede hrane se bo pa pač morala navaditi na nekaj manj intenzivne okuse, pa zato bolj zdrave. Bo že lakota poskrbela za to. ;)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 15, 2014 7:14 pm

Poznam primer (naši posvojitelji), ko je ravno zdravnik priporočil muco in to ljudem, ki niso imeli z njimi nobenih izkušenj, pa so imeli otroka, ki je bil v celoti odvisen od nege staršev in vsak dan na kanili. Jih je skrbelo najprej, kako vzdrževati dovolj sterilno okolje, pa je vse šlo. Muca je prinesla veliko lepega v njihovo življenje in tudi otrok je kar "zaživel".

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Po sep 15, 2014 7:26 pm

Na žalost je tako da muca v tem primeru ni nič kriva, razen tiste praskice, ampak važno je da je zdaj na varnem in da bo z njo vse ok. Gipsy, lakota naredi svoje, trma pa tudi .. na veliko praznimo skledico briketkov, ki jih baje prej ni mela kaj preveč rada :P Bomo začeli s piščančkom pa govedino, potem pa s "kruto" realnostjo (pod katero moj Zuzu še po pol leta ni popustil :S )
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 15, 2014 7:28 pm

Gre jutri zjutraj z mano?

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Po sep 15, 2014 7:32 pm

Seveda :D

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Po sep 15, 2014 7:45 pm

Samo, da vas opozorim, da se pripravite na celopotni mačji koncert ;)
Vožnje in transporterja absolutno ne mara... :truce:

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor To sep 16, 2014 8:00 am

Hvala Ria za mačji koncert v več oktavah :D Samo 10 minut sva se vozili pa še to je bilo za jutro brez kave preveč :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 16, 2014 8:18 am

Mačka se baje na polno goni.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 16, 2014 8:35 am

O, a sterilizirana tudi še ni? Tale vsa zgodba je no comment :negative:
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor To sep 16, 2014 9:01 am

Oh pa še kako se goni .. no vsaj zvoke ki pašejo zraven nam je prišparala :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 16, 2014 11:04 am

Skoraj dorasla samička, stara vsaj 7 mesecev, negativna na oboje, danes sterilizirana, cepljena in čipirana.
Naslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 31 gostov