Živijo,
no pa še poročilo z moje strani. Na poti po opravkih sem zaslišala mijavkanje .. glaasno mijavkanje nekje pod Fabianijevem mostom. Res žalostno, koliko ljudi sliši te klice na pomoč, pa gre samo nemo mimo.

Ker sama nisem imela srca, da to prepustila stvar naključju po:"Ah saj bo..", sem se odločila poklicati Gasilsko brigado Ljubljane, saj do tja od kod je prihajalo mijavkanje enostavno sama ne bi zmogla. In res so prišli v roku cca. 5 minut s sireno, lučkami, vse!

Nato pa so se skoraj dve uri trudili najti točen izvor muckovega mijavkanja. "Je mogoče konstrukciji mostu? Je mogoče v cevi, kamor teče voda? Kako do tja?" so bila le ena od vprašanj, ki so se nam porajala. Na koncu pa nam je vendarle uspelo najti ubogo bitjece za stavbo za mostom, zagozdeno, premraženo in preplašeno.. Gasilci so akcijo resnično vzeli zares, kot bi šlo za človeško življenje. Res lepo in resnično so dali vse in še več od sebe, da malemu uboščku pomagajo.

Zanimivo pa je kako je zvok odmeval, tako kot bi resnično prihajal izpod zgornje konstrukcije mostu. Tako so imeli res veliko dela že samo z dostopom do tja. Skratka, samo da smo ga našli. Ker sem tudi sama posvojiteljica mucke pri MH in botrica še eni mucki, me je takoj asociativno prešinilo da se obrnem na eno od oskrbnic pri MH (Trixi

), saj imam z njimi res lepe izkušnje. Seveda je takoj uredila vse potrebno za sprejem na veterini MH in tako priskrbela mucku možnost kvalitetne oskrbe. Res hvala tudi tebi Trixi.
Nato pa bi skoraj ostala sama z muckom, do veterine pa je bilo peš v tem dežju še kar daleč, saj nisem bila z avtom.. No in tukaj so se spet izkazali super gasilci, ki so naju skupaj z muckom vred odpeljali prav dobesedno do vrat le te. Iskrena HVALA!
Zelo sem vesela, da je mucek na varnem, obenem pa mi je edino žal da bo to še en dodaten strošek za organizacijo Mačje Hiše.. Tako da si želim, da bi jim skupaj s kakšnim dodatnim prispevkom lahko še bolj pomagali, da bi bilo zgodb s tako srečnim koncem lahko še več.
Tukaj pa prilagam slike reševalne akcije s super in srčnimi gasilci:

Glavni junaki (ps: nekaj jih še manjka, so že prej odšli):

Na poti na veterino:

Pred oddajo v dobre roke:

Resnično sem hvaležna in srečna, da sem kot posrednik mogoče vsaj pikico pripomogla h rešitvi mucka.Tebi Fabiani pa vse dobro v bodočem domu! Naj ti bo lepo.

Prijazen pozdrav,
Aleksandra