Med dopustovanjem v kampu na Krku sem v bližini prikolice v grmovju našla dva jokajoča mladiča, ki sta stara okrog 2 meseca. Njune mame že četrti dan ni od nikoder. Mala dva sta zelo prisrčna, vendar po moji oceni še premajhna, da bi se že znašla sama. Videti sta zdrava, dala sem jima tudi zantel (nujna ročna prtljaga

) Zdaj jih hranimo in crkljamo mi, ponoči se skrijeta pod prikolico, vendar ne vem, kako bo, ko bomo končali z dopustom. Sicer je v kampu še eno leglo s petimi mladiči, vendar so tisti kakšen mesec starejši in mama lepo skrbi za njih, tako da so vsaj malo bolj na varnem. Sem mislila, da bi še ta dva posvojila ta mama, vendar jih zavrača in je svojo familijo že odpeljala nekam drugam. Je pa ta kamp precej v divjini in ponoči se tukaj klatijo lisice, ježi, zajci, drugi odrasli mački ...
No ja, skušala bom poiskati kakšen nasvet pri nekem društvu za zaščito živali tukaj na otoku, če bom pa neuspešna, pa res ne vem, kaj naj z njima. Tukaj jih ni za pustit. Vem, da je trenutno zasedenost prostovoljcev velika (tudi jaz nimam več možnosti doma), a če se komu zazdi, da lahko pomaga z začasno namestitvijo, naj, prosim lepo, sporoči, jih bomo pač pripeljali v Slovenijo.
Tukaj sta: