udomačen tiger
Povožena mama, osirotela mladička
Podrobnosti nismo slikali, smo pa vseeno posneli nekaj fotografij preminule mame muce.
Za malčka predvidevam, da sta približno dva meseca stara samčka (ugibam). Verjetno ju je mama peljala na večerni lov, pot jih je vodila čez železnico in prometno glavno cesto. Kljub vsej žalosti sem hvaležna, da jih je opazila Urška in odreagirala, da je bil Aleš takoj pripravljen za akcijo in sta se Renata ter Helena kljub pozni uri oglasili ter pomagali z nasveti.
Malčka bosta do jutra v naši kopalnici, zmazala sta pločevinko piščančka, pila, pogumni oranžno beli je že predel in kot nor pihal na malega črnega, ko sta dobila hrano. Črnuhec je bolj plašen, se skriva in v strahu pihne, je tudi že klical mamico, ki je žal ne bo. Mucka sta se pustila umiti (ušesa), oranžno-beli je imel klopa (ne vem, če sem ga uspela povsem odstraniti), bolh ni videt, tudi sicer mi delujeta zdrava.
Upam, da tole temo odpre tudi kdo, ki ima muco, ki bo "samo enkrat imela mladiče, da bodo otroci imeli veselje". Ker bo ta muca, da bo imela mladiče, verjetno morala čakati na blaženo stanje nekje zunaj, ker bo tudi mladiče skrila kdove kam in bo za tiste, ki bodo preživeli, pripravljena tvegati vse - tudi prečkanje prometnih poti, ki je lahko usodno - zanjo in za njen naraščaj.
Mirno počivaj, ljubica.