Laško, obnemogel

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 19, 2014 2:59 pm

Laško, obnemogel

Za Savinjo najden ubogi maček, popolnoma obnemogel.
Shiran, popolnoma dehidriran, smrdeč po gnoju, komaj diha čez ves gnoj, ki ga ima v dihalih.
Dobil je vse kar se takšnemu lahko da.

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 19, 2014 3:00 pm

Re: Laško, obnemogel

Tu je že za prvo silo oskrbljen.

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 19, 2014 3:10 pm

omojbog, človeška neodgovornost nima meja... :girlsad:

Lepi, upam, da ti uspe, da boš lahko spoznal, da je življenje lahko tudi lepo! :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 19, 2014 3:21 pm

Imamo polno karanteno, v hospitalu pa prostor le za enega, smo 19.4, ko bi morali biti skoraj prazni. Kam bomo z letošnjimi mladiči? Naj nehamo nuditi pomoč tistim, ki jo najbolj potrebujejo, bolnim in starejšim od nekaj mesecev, ker se jih težje odda in rabijo dalj časa, da se jih sploh lahko začne oddajat?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor So apr 19, 2014 3:29 pm

Kaj se sekiraš, saj je polno pravih ljubiteljev in živalovarstvenikov, ki vedo, kako je treba, bodo pa oni poprijeli.
Sori, nočem sprožiti nobene debate, ker tako ničemur ne služijo, samo obup in jeza me dajeta ob takšem sirotku. Čisto je uničen, revež bogi, da ti srce zajoka. :girlsad:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 19, 2014 3:29 pm

:girlsad: Ojojoj, res grozno. Polno revčkov, ubogih, nikogaršnjih, pa še prijazni, da se prav srce trga. Primernih domov pa veliko premalo.
Se tudi jaz sprašujem, kam z njimi, kdo jim bo pomagal, ko smo pa eni redkih, pogosto celo edina njihova priložnost. :scratch: :shout:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 19, 2014 4:09 pm

A dej no, pa ne že spet, pa ne še eden!!! :shout: :'(
bogo mačje revše...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 19, 2014 4:44 pm

Samička je, stara nekaj let.

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor So apr 19, 2014 5:19 pm

Bogica mala lepa :( upam, da si čimprej opomore :angel:

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne apr 20, 2014 8:56 am

Se javljam kot najditeljica. :(

S tole mačko (oz. njenim pojavljanjem) je bil pravi čudež ... s fantom sva jo našla sredi ceste, v vasi v bližini hiše mojih staršev, totalno nepremično. Nisva imela ne kakšne odeje, ne posode, škatle ... nič, zato sva poklicala mojo mamo, da bi prinesla transporter - mačka je bila videti kot da se nikoli več ne bo premaknila in nisem je upala prijemat, da se ne bi prestrašila/zbežala. Potem je mimo pripeljal še en avto, kar jo je očitno dodatno vznemirilo in je skočila čez cesto, v travo, k reki. Dokler je prišla mama s transporterjem, je že bila v nekem malo težje dostopnem grmovju, ko smo se ji skušali približat, je zbežala do vode, kamor pa enostavno ni dostopa. Klicala sem na dežurno veterino in v zavetišče Sevnica, pa so oboji rekli, da ne morejo pomagat, da ne lovijo prostoživečih mačk, ker se itak nikoli ne ujamejo in nima smisla. Da oni v zavetišču pomagajo samo tistim mačkam, ki jih nekdo prinese tja osebno ...
Smo šli domov, ker nismo mogli do nje ... čez tri ure smo šli moj fant, sestra in jaz nazaj proti Ljubljani in smo hoteli še enkrat pogledat za muco, pa se je - reva - spet(!) pojavila pred našim avtom, tokrat na drugem odseku ceste, ponovno praktično negibna. Med čakanjem na transporter (ki so nam ga ponovno pripeljali moji starši), je mimo pripeljal nek avto ... gospa se je komajda ustavila, da ni muce povozila, revica se je pa tako prestrašila, da ji je zlezla pod avto. S sestro sva žensko komaj prepričali, naj ne zapelje na slepo - ne da bi vedela, kje točno je mačka - še vedno čepeča pod podvozjem. Izjavila je, da: ''Nima časa čakat zaradi ene mačke.'' ... ko je bila srečno mimo, je muca seveda spet poskušala zbežat, ampak je - neverjetno - prišla k moji sestri na en sam ''muc muc'', se pustila pobožat, se spet ulegla in celo predla! V transporter je šla sama od sebe, niti silit je ni bilo treba. Moški s kmetije ob cesti, kjer se je to dogajalo, je rekel, da pozna to muco, da je hodila okoli, da ni njegova, ampak je (bila) od neke sosede ... (nekako sem imela vtis, da je lastnica preminula). Ko smo rekli, da jo peljemo na veterino, je rekel: ''Zakaj, saj je samo mačka ... '' in odmahnil, češ: ''Pridejo in gredo'', pri čemer ''gredo'' pomeni ''umrejo''.
Klicala sem na veterino v Celju, kjer ni bilo nikogar in naj ne bi bilo nikogar še vsaj tri ure ... imeli smo (predvsem muca), neverjetno srečo, da se nam je Helena oglasila in res prijazno dovolila, da muco pripeljemo k njej.

Kljub temu, da je revica je tem grozljivem stanju, upamo, da bo šlo. V tem primeru smo seveda pripravljeni pomagat, kakor bo potrebno.

Helena, ponovno hvala in srečno ubogi mačkici! :kiss:

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne apr 20, 2014 11:41 am

Sem prebrala debato na facebooku ... mogoče bi bilo vseeno smiselno pred objavo posta na facebook prebrat izjavo najditeljice na forumu? Lastnica te muce naj bi bila gospa, ki je pred kratkim umrla, v tej isti vasi pa razumevanja za živali - v smislu, da bi kdo poskrbel za sosedove - ni.

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne apr 20, 2014 11:44 am

Eh. Sem šele zdaj videla, da je bila objava od včeraj. Ignorirajte moj prejšnji post - izbrisat ga ne morem več.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne apr 20, 2014 12:40 pm

Ta gospa nima naslednikov, ni ničesar nikomur zapustila, je kdo pripravljen pričat, da je to njena mačka? Ker včeraj je bilo rečeno, da gre za mačko neznanega lastnika.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne apr 20, 2014 12:42 pm

Muca je drugače zelo slabo, živo trupelce, bi lahko rekla in če vemo, da je nekje nekdo, ki bi moral za njo poskrbeti, pa tega ni storil, je edino pravilno, da za svoje ravnanje odgovarja.

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne apr 20, 2014 12:49 pm

Helena, to so vaške govorice, sosedovo zatrjevanje ... Naj bi šlo za to ostarelo gospo, ki je pred kratkim preminula. Pojma nimam, kdo je bila, vas, v kateri se je vse skupaj odvijalo, je pravzaprav na drugi strani gozdiča kot hiša mojih staršev, ki je povsem na samem; stikov z nobenim od omenjenih nima nihče od mojih sorodnikov ... Ampak če ta informacija drži, potem zanjo ne more niti odgovarjat, niti poskrbet. Razen naju s fantom je moral muco opaziti vsaj navedeni sosed; njegov odziv sem že zabeležila.

Za muco mi je res žal - ji lahko še kako pomagam(o)?

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne apr 20, 2014 12:52 pm

Boga :( :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne apr 20, 2014 1:26 pm

Ne, ima vse, kar potrebuje trenutno.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne apr 20, 2014 1:26 pm

Kako se drži boga revica?
Držim pesti zanjo.. da bi vsaj kej pomagalo! Hvala ti Helena, da se trudiš...

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne apr 20, 2014 1:28 pm

V primeru, da bi šlo vse tako krasno, kot je le mogoče - se pravi; se pobere in je negativna (zaradi Alice in Alvina) - ima lahko pri nama z Aljažem začasni dom.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne apr 20, 2014 1:57 pm

Ok, hvala za ponujeno, bo prišlo zelo prav. Žal se mi bolj zdi, da ne bo šlo v tej smeri, meni izgleda kot terminalna faza kakšne bolezni ali odpoved katerega od organov. Upam, da mi jo bo do torka zjutraj uspelo toliko spravit k sebi, da bo možen odvzem krvi, da vidimo za kaj gre.
Naslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov