NUJNO rabim pomoč!

Moderatorji: helena, renata, gipsy

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Ne sep 02, 2012 6:28 pm

NUJNO rabim pomoč!

Na zelo prometni cesti, sredi ničesar sem našla eno mlado muco. Muca je ultra prijazna, takoj je pritekla k meni, se muckala ob mene, predla..res prijazno malo bitje! Koliko je muca stara nimam pojma(je pa še mlada-prilagam sliko)! Prosim pomoč, kaj naj daj mucki za jest, prej sem ji dala 2 kolesčka salame in vodo za pit(upam,da ga nisem narobe naredila)! Če bi bila kakšna trgovina odprta bi šla po mačjo hrano, tako pa nimam nič...mislim da ima tudi drisko, ampak nisem sigurna sploh kakšen kakec naj bi imela! Ko bo mož videl muco v predsobi bova pomoje obe letele čez vrata! Kaj naj sedaj, muco pač nisem mogla pustiti sredi ceste, ker mislim da nebi dočakala jutra..prosim za nasvete! Hvala!!!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne sep 02, 2012 6:35 pm

Re: NUJNO rabim pomoč!

Prav je, da si jo pobrala. Voda je v redu. Če imaš kaj piščanca doma, bi bilo najbolje, da ga skuhaš z malo riža.

Od kje pa si?

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Ne sep 02, 2012 7:24 pm

Hvala vsem za pomoč(tudi tistim preko ZS)! Šla sem h kolegici ki ima mlado muco, tako da hrano sem sedaj dobila. Muca ima definitivno drisko, pomoje tudi bolhe(praska se), garje v ušesu...je pa zelo, zelo cartljiva..trenutno je nameščena pri nas v kleti, čeprav mož ni tako negativno odreagiral(itak ve da si že dolgo želim muco), sem jo pa zaradi driske dala v klet...ima pa eno učko drugačno(večjo zenico), pomoje vidi, vem pa tud ne! Sem iz Zagorja. Je možno da bi za muco poskrbela Mačja hiša(sem že klicala eno številko ki som jo našla na strani Mačje hiše, ampak sem se spomnila da je nedelja in prekinila hitro)! Lp

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Ne sep 02, 2012 7:25 pm

Aja pa še to-muka prede k mali traktorček, skoz in skoz, ter se nenormalno rada carta :cat: res prisrčna muca...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne sep 02, 2012 7:34 pm

Slike ne vidim, tako, da težko ocenim stanje v katerem je muca. Za Zagorje je mislim da pristojno zavetišče Zonzani.
Če je ne želiš dat v zavetišče, bi bilo fajn najprej se odločit ali jo misliš sama imet, ali ji boš iskala začasen dom. Lahko jo imaš do oddaje v skrbništvu, potem lahko mi plačamo sterilizacijo in ostalo in gre v nov dom po pogojih in s pogodbo Mačje hiše.
Mislim, da so trenutno vsi skrbniki, ki delajo z Mačjo hišo popolnoma polni in čez. Lahko pa ti tudi pomagamo iskati ji začasen dom.

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Ne sep 02, 2012 8:00 pm

Slika
Slika

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Ne sep 02, 2012 8:20 pm

Helena hvala za pomoč! Ubistvu nimam nobenih izkušenj z muckami, tako da je vrjetno najbolje da jo dam v zavetišče! Mogoče pa bi lahko celo moža prepričala da bi jo imeli do oddaje, samo bi vrjetno muca rabila veterinarsko oskrbo, glede na to da ima drisko, kar pa si trenutno težko privoščimo! Muca si tudi liže po ritki, mogoče ima gliste? Uglavnem ena zmeda sem, najraje bi jo pripeljala v stanovanje, ker je muca nenormalno rada v naročju, in mjavka sama v kleti, ampak je mož proti, pravi da nam ne bo prinesla kakšnih bolezni! Ali lahko muce prenašajo kakšno bolezen na človeka? Kaj pa naj naredim da se driska ustavi? Apetit ima pa dober!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne sep 02, 2012 8:23 pm

eva1, pokliči me jutri. Moja številka je 031 326 877.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne sep 02, 2012 8:44 pm

Muca lahko na človeka prenese samo mikrosporijo, ki pa je redka in še to le, če človek ne poskrbi za svojo higieno (umivanje rok). Vseeno ti svetujem, da muco do jutri, ko boš govorila s Heleno, pustiš v kleti, če je le na varnem. Pripravi ji ležišče (kako toplo odejo ali brisačo daš v škatlo), malo peska, kamor bo šla na WC, vodo in hrano. Če imaš možnost ji skuhaj piščanca z rižem, sicer naj dobi mačje brikete.

Jutri bi bilo najbolje, če bi jo lahko pripeljala v Ljubljano na veterino MH, kjer bi muco pregledali in oskrbeli, ti pa bi dobila tudi vsa potrebna navodila. Seveda pa ti bo Helena vse razložila jutri.

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Ne sep 02, 2012 9:30 pm

Hvala za pomoč! Muci sem že prej v kleti namestila škatlo z dekco in drugo škatlo kamor sem dala malo peska, ter vodo in hrano(ki jo je že pojedla)je pa dol na varnem brez skrbi...no muca trenutno spi v škatli, samo takoj ko sem prišla v klet je pridrvela k meni in samo za mano hodila, in se mi ovijala okoli nog...sem si pa pogledala učke, na levi ima zelo razširjeno zenico(skoz enako), na desni pa v kotičku učke eno mreno, ampak čisto malo...Helena vas jutri kontaktiram! Hvala za trud! Jutri pa muca dobi piščančka in riž...kako ti eno malo bitje zleze pod kožo, ne morem vrjeti :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana/Koroška

Odgovor Po sep 03, 2012 12:56 pm

Kako ste danes?
You are nothing until you've been ignored by a cat. :)

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Po sep 03, 2012 4:30 pm

LaliLoki je napisal/-a:Kako ste danes?

Muca je dobro, driske nima več, apetit ima ogromen(koliko pa naj bi sploh pojedla majhna mucka, da jo ne bom preveč hranila?) Se rada igra, non stop hodi po stopnicah, ker bi rada bila pri nam v hiši, mož pa kr pikice dobiva :) Tako da ko smo zunaj, je z nami, drugače je kleti, na toplem, varnem :) Jutri gre na veterino MH v LJ, potem bomo videli, mož je privolil, da je pri nas vsaj toliko da se opravi karantena, potem pa bomo videli, mogoče ga uspemo prepričati da bo naša, če ne pa upam, da se bo naše kakšen prostorček za njo! Je pa ena velika sovica( pa ne vem, ali ima zato tako veliko očke, ker bi se mogla malo zredit, al pač taka je) Na zadnji slikici pa se vidi leva okica, k pomoje ni čist ok :S ..je pa ful naročna muca, skoz pod nogami, cartala bi se do onemoglosti, dela zvezdice in prede k mali traktorček... še par slikic, da jo vidite :)
Slika
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana/Koroška

Odgovor Po sep 03, 2012 4:41 pm

Cuker mačji <3 Hvala, da ste jo sprejeli v dom, pa tud če samo začasno :good: Kar se tiče očke, pa sicer nisem strokovnjak, ampak se mi zdi, da je bolj izbuljena kot druga, poleg tega, da je zenica razširjena.. Kot bi bil povečan pritisk ali kaj.. Čim prej bi šla k vetu, če je možno, že danes, drugače pa sigurno jutri.
You are nothing until you've been ignored by a cat. :)

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po sep 03, 2012 5:05 pm

Joj je srček <3
Držim pesti, da se možek omehča, kavč brez živali je tako dolgočasen :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 04, 2012 6:56 pm

Upam, da jo pregleda veterinar, da ugotovi kaj je narobe z učki. Lubica mala, kako je srčkana. :kiss:

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Sr sep 05, 2012 7:30 pm

Še eno vprašanje imam. Zakja muca noče opravljati potrebe v mačjem stranišču? Še nikoli ni šla lulat ali kakat na pesek..vsepovsod brišem kakce! Ok včeraj je imela drisko, pa sem mislila da ji ni uspelo pridit do WC-ja(večkrat driskala), danes je sicer blato še bolj tekoče, ampak je šla samo 1x...kaj naj naredim?
Smo se pa dogovorilu da muco prestavimo iz spodnjega štuka v stanovanje, ampak si res ne želim da bi bili kakci vsepovsod.
Je pa celo možu zlezla malo pod kožo, jo je celo v naročje danes vzel in itak je najsrečnejša ko je v naročju in se boža in razvaja...luštna mala princeska(čeprav sploh ne vem katerega spola je) :girlblush:
Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr sep 05, 2012 7:43 pm

Karantena ni karantena, če se ti mačka zunaj sprehaja.
Še vsak se je navadil stranišča, pa se bo tudi tvoja. S papirjem prestavi blato v stranišče in potem postavi tja še njo. Skoraj vedno rata.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr sep 05, 2012 7:48 pm

Glede WCja ti bo kdo drug svetoval, meni se še ni zgodilo, da mlada muca ne bi že takoj pričela uporabljati WCja.

Me pa zanima, če sta bili pri vetu, kje in kako sta opravili? Za spol bi ti tudi vet povedal, ampak meni se zdi punčka...

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Sr sep 05, 2012 7:51 pm

Helena-nisem vedla to za karanteno, bom upoštevala sedaj. Sicer pa če kaj pomeni, je muca zunaj samo ko sem jaz zunaj in večino časa pri meni v naročju, nima stika z nobeno drugo mačko (ali drugo žival), še po travi ni hodila! Bom pa sedaj tudi to upoštevala-hvala za opozorilo!
No bom jutri prestavila blato na pesek, upam, da bo poštudirala :) Hvala!

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Sr sep 05, 2012 8:03 pm

visinnox je napisal/-a:Glede WCja ti bo kdo drug svetoval, meni se še ni zgodilo, da mlada muca ne bi že takoj pričela uporabljati WCja.

Me pa zanima, če sta bili pri vetu, kje in kako sta opravili? Za spol bi ti tudi vet povedal, ampak meni se zdi punčka...

Za za oko je rekla, da je pač povečano, otečeno, da ne ve točno kaj bi lahko bilo, da se zenica ne odziva na svetlobo,da je lahko tudi glavkom! Vrjetno bi bilo potrebno izmerit očesi pritisk. Pa da ima driska, dobila je Efloran tbl, pa floryboost pasto.
Naslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov