Mucika Maxi išče dom ali vsaj začasno namestitev

Moderatorji: helena, renata, gipsy

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če jul 26, 2012 9:26 pm

Mucika Maxi išče dom ali vsaj začasno namestitev

Zdravo,
danes popoldne so me moji sosedje obvestili, da že cel dan slišijo mačko, kako mijavka na drugi strani ograje, ki ločuje naše dvorišče od dobesedno gozdnega prepada.
Ko sem jo končno ujela (na hrano, ker je bila res sestradana), strpala v transporter in o najdbi obvestila Zavetišče Horjul (ki sprejema le sesne mladiče in poškodovane mačke, tako da bi jo le pošlihtali in vrnili nazaj), sem jo spravila v svoje stanovanje, kjer se na vse pretege trudim ločiti vse 4. Vitka ne mara Maxi in se vsa trese tam v kotu od besa, Lili ne mara itak nikogar, tako da ždi na drevesu, Lino imam seveda zaprto, ker se bojim, da bo tamalo kap. Da ne rečem, da bi morala imeti tamalao povsem ločeno, pa je nimam kam dat, razen v kopalnico, kjer se pa dere kot jeshar in ni šans, da bi šlo tako celo noč. Ponoči bom svoje 3 zaprla v spalnico in s tamalo spala na kavču, ne morem pa tako v nedogled, sploh, ko bom šla v ponedeljek v službo.

Iščem pomoč. Kakršnokoli. Ne morem 3 mesece staro mucko spustiti nazaj v gozd, ne bi preživela niti noč :(

Je prijazna, tigrasta, navidez zdrava, igriva, radovedna, skratka, povsem običajna navadna mačka. Nima kakšnih posebnih prog, niti modrih oči, ne zna plesati ali jodlati, pa vseeno upam, da se bo našel lastnik ali vsaj začasni skrbnik zanjo.
Jaz sem kar malce obupana in verjamem, da večina od vas nima variante, da bi še kam namestila tole damo, pa vseeno poskušam.

Je kje kdo ? Krijem stroške sterilizacije in cepljenja in nabavim še hrano za popotnico. Please :(

Tole je Maxi ob ulovu

Slika

Slika

Slika

Slika

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če jul 26, 2012 9:27 pm

Re: Mucika Maxi išče dom ali vsaj začasno namestitev

Iščem pomoč. Kakršnokoli. Ne morem 3 mesece staro mucko spustiti nazaj v gozd, ne bi preživela niti noč

S tem ne mislim, da bi jo jaz spustila ven, samo če jo odpeljem v zavetišče, se bo zgodilo ravno to :(

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če jul 26, 2012 9:30 pm

Eh, baba zmešana :S

Kontakt: 040 / 790 202 (Pika) anytime

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po jul 30, 2012 8:47 am

Mi še vedno iščemo :(
Razigrana, sobno že čista, tolerira tudi pse, mojo lino občasno napiha, kadar jo preseneti ...
Z mačkami se pa skuša igrati, pa je pri nas to bolj kot ne nemogoče :(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 30, 2012 7:52 pm

PikaPoka, obrni se na DZZŽ Kranj ali MH, da pomagajo z objavo o iskanju namestitve za Maxi v svojih omrežjih / spletnih straneh, prav tako pa v razdelku na tem forumu, ker je tale del kar slabo bran.

Držim pesti, da se kmalu najde primerna namestitev zanjo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Po jul 30, 2012 8:02 pm

PikaPoka je napisal/-a:Ko sem jo končno ujela (na hrano, ker je bila res sestradana), strpala v transporter in o najdbi obvestila Zavetišče Horjul (ki sprejema le sesne mladiče in poškodovane mačke, tako da bi jo le pošlihtali in vrnili nazaj),

Kaj pa donacije? A te pa še sprejema? :fool:
Sicer me pa tole že res blazno zanima od kdaj pa, in če to velja za vse mačke vseh najditeljev al samo za tiste, ki ne sodelujejo na oh in sploh forumu???
Sicer pa se mačke vrača, če je okolje varno, in če gre za prepad to najbrž ni. Za marsikatero mačko je sicer to čisto okej rešitev. V nobenem primeru pa ni treba tebi častit sterilizacije in cepljenja. Samo gosopoda bi morala rit dvignit in prit po mačko, pa še to ne zastojn. In če ti jo nazaj pripeljejo, potem se lahko od tam naprej matraš najt kakršenkoli dom. Vsaj porihtana bo že.
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 30, 2012 9:45 pm

No, mogoče bi sprejeli tudi kakšno belo brejo, ampak samo, če bi skotila bele mladičke. Veš, taki prinesejo več donacij, pa še hitro grejo... :bad:

Upam, da mucka dobi čimprej namestitev.

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr avg 01, 2012 10:34 am

Zdravo!

Saj sem potem res na njihovih spletnih straneh našla obvestilo, da so polni in da naredijo tako, kot mi je opisal glas na drugi strani telefona ... Sem omenila, da je res mlada in da bo padla v kremplje kakšni lisici ali pa pod avto, pa ni šlo ...
Verjamem, da so polni in da več kot jih je, jih ne more bit ... jaz imam pa trenutno še hujše težave in bo Maxi vseeno pač pri nas do novega doma, ker nimam energije niti časa za prerekanja, pravila "steriliziraj in izpusti" pa ne morem upoštevati, saj bi rada ponoči spala z mirno vestjo ... verjetno bi se dalo zmenit glede sterilizacije z njimi, nisem niti poskusila in tudi ne bom.
Se bom zmenila z MH vet za sterilizacijo in cepljenja, sama plačala in bo mir.

V bistvu se mi je v vsej tej situaciji zdelo trapasto samo to, zakaj bi zapravljali denar za sterilizacije/kastracije, cepljenja in preglede za 3 mesečno mačko, ki se je nevemkako sploh znašla na tem pobočju in ima po izpustitvi cca 90% možnosti, da ne dočaka naslednjega dneva ob lokaciji, kjer naj bi se jo spustilo ? Res ne razumem poante.

Jo bom raje sama pošlihtala in upala, da ni kje še kakšna, ker takrat pač te opcije ne bom več imela.

Bom poskusila še na z DZZŽ KR in MH. Hvala.

Sicer je pa mala Maxi vsak dan večji nagajivček in šele sedaj vidimo, da je Vitka pravzaprav en velik angelček :)

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr avg 01, 2012 10:45 am

No, tole obvestilo sem našla na njihovi strani (skopirano iz http://www.zavetisce-horjul.net/)

Lokalne skupnosti in zavetišče ne prevzemajo stroškov veterinarske oskrbe za lastniške živali. Za lastniško žival mora poskrbeti lastnik. V primeru, da najdete mačko ali psa, ne prijavite najdbe v zakonsko določenem roku zavetišču in se odločite, da bo žival ostala pri vas, morate stroške sterilizacije, kastracije, cepljenja, pregledov, odprave parazitov in ostalih morebitnih stroškov oskrbe prevzeti sami. Ob podpisu izjave, da najdena žival ni vaša, prevzame skrb zanjo zavetišče, ki jo po svoji presoji odda novemu odgovornemu skrbniku. Prosimo, da v zavetišče ne oddajate svojih poškodovanih/bolnih živali z namenom, da jih po končani oskrbi na stroške lokalne skupnosti in/ali zavetišča dobite nazaj, ker se to zagotovo ne bo zgodilo.
Ob tej priložnosti še enkrat opozarjam, da zavetišče deluje v skladu z zakonom in pravilnikom ter da bomo ob podpori stroke vse mačke, za katere je okolje primerno za vrnitev, po opravljenem posegu sterilizacije/kastracije vrnili na mesto najdbe in jih ne sprejemali v zavetišče z namenom oddaje novim skrbnikom.

Sem večkrat omenila, kakšna je lokacija in da je mačka premlada za vrnitev v okolje ... pa mi je bilo rečeno, da drugače trenutno ne gre.

Da ne bo narobe razumeti - vem, da če ni prostora, ga pač ni. In da če so polni, so polni. Verjetno velja enako za vsa zavetišča in moj namen ni blatiti kogarkoli.Ampak tudi jaz sem polna na svojih 50 kvadratih. Sedaj imam enega jeznega psa in 3 mačke - ena noče jest, ker jo ostali dve nadlegujeta, lula in kaka mi povsod, Maxi moram zapirati na hodnik, kadar me ni doma (k sreči delam skrajšan delovni čas) ker je sicer lučka pokazala, da nima mikrosporije, ampak vseeno ... v situaciji, v kateri sem, si nobene bolezni žal ne morem privoščiti ...
In kaj zdaj? Mačka je vsem odveč. No, meni pač ne more biti, so pa vsi moji sosedje, ki so jo baje že cel dan videvali in poslušali, kako joka, zvečer zaspali z mirno vestjo .... blagor jim, res.

Sem bila prve dni tako žalostna, da sem Maxi komaj pogledala ...
K sreči imam razumevajočega partnerja, ki pravi, da takega cukrčka nekdo preprosto mora imeti rad.
Upam le, da to ne bova samo midva :(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Sr avg 01, 2012 11:00 am

PikaPoka je napisal/-a: V primeru, da najdete mačko ali psa, ne prijavite najdbe v zakonsko določenem roku zavetišču in se odločite, da bo žival ostala pri vas, morate stroške sterilizacije, kastracije, cepljenja, pregledov, odprave parazitov in ostalih morebitnih stroškov oskrbe prevzeti sami.

A bejž! Hipokrizija par excellence. Medtem ko sami trdijo takole, mirno dopustijo, da na forumu, kjer sodelujejo, razlagajo kako je najditelj obvezan psa peljati v zavetišče, ker je samo zavetišče pooblaščeno bla bla bla... :bad:
Da niti ne začnem o tem, da temu se pa res reče "prosto po prešernu" izvajat predpise...

Sej sem prepričana, da bo pri veterinarkah MH muca v mnogo boljših rokah kot v veterinarskih putem ZH, ampak vseeno...
Ob poplavi mačjih brezdomcev in prezasedenosti in pomanjkanju namestitvenih kapacit, pa muci privoščim, da čimprej najde dom.
You dont know me, you just wish you did. :playboy:

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr avg 01, 2012 11:16 am

Maxi

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor Sr avg 01, 2012 11:49 am

Lepa Maxi :kiss: :kiss:
Ni navadnih mačk

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če avg 02, 2012 7:13 pm

Zelo zelo velika verjetnost je, da Maxi ni Maxi, ampak Max :rolleyes:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 02, 2012 9:02 pm

PikaPoka, kaj pa če se z Maxi (al pa Maxijem :P ) pridružiš našim skrbnicam do njene oddaje, ga bomo mi porihtali in oddajali po naših pogojih ?

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe avg 03, 2012 8:57 am

Lahko se tudi tako zmenimo, seveda. Meni bi ustrezalo karkoli, samo da bi našel dom .... (pa še to čimprej, ker že zdaj pogoltnem cmok ob misli, da bo šel stran) :girlsad: Aja, pa ni Max (ni moja krivda), ampak Kan :blush:

Mi lahko poveš, kako naprej ? Tukaj ali pa na pm.

Hvala za pomoč.

Pika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Pe avg 03, 2012 9:42 am

Ti kar mene pokliči, pa se bova vse zmenili. :)

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po avg 06, 2012 8:58 am

Jaz zgubljam bitko. Pri nas se je moški član družine odločil, da hoče imeti enega deca pri sebi in basta. In da bomo že nekako.
Jaz se sicer ne strinjam, zato bom pustila tole temo še malce odprto, če se slučaaaaaajno kdo najde, ki bi si straaaaašno želel mladega in navihanega tigrastega mačkona.
Hvala MH za vso ponudeno pomoč zaenkrat. Zlate ste.

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr avg 08, 2012 10:01 am

Še ene par frišnih z našo Vitko :girlblush:

Slika

Slika

Slika

Slika

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 08, 2012 10:13 am

Ja pa lej kok lepo skp pašeta :girlblush: :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 08, 2012 10:21 am

čudovit parček :D
Naslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov