udomačen tiger

mucka MISSY

Missy je gluha mačka z velikim karakterjem. Želim si, da bi se omehčala in postala prijazna mucka, kot se takim princeskam pritiče. To, kakršna je sedaj, ni za posvojitev, čeprav je karantena že davno mimo. Njena socializacija je velik izziv, ki je oteženo še s tem, da muca ne sliši prijaznih in pomirjujočih besed. Upam, da se sprosti in jih začuti. Trenutno je njeno sodelovanje minimalno. Božanje z roko odpade. Crkljanje odpade. Predenje - Kaj je že to, a to sploh obstaja?? Jo puščam samo in ji prihajam malo "težit", da se me navadi. Bomo že. Je še mlada, stara 1,5 let.

Dobro jutro.
 Dobro jutro. 

Sem dobila namig, od stručkota, da se lahko uskladiva in telepatsko komunicirava.. ampak, kako bo pa to počel bodoči posvojitelj??
 Sem dobila namig, od stručkota, da se lahko uskladiva in telepatsko komunicirava.. ampak, kako bo pa to počel bodoči posvojitelj?? 
 Od včeraj na danes je narejen velik napredek. Največ poguma je pokazala taperverčki in jo božala in božala in božala.
 Od včeraj na danes je narejen velik napredek. Največ poguma je pokazala taperverčki in jo božala in božala in božala.   

No, če prehitro hvalim.., 10 min kasneje je bila pa zopet muhasta Missy, ki je jezna na cel svet in še najbolj kobri podobna. Mogoče je bil razlog tudi v tem, da sva dišali po drugih muckih, prej pa ne.
 No, če prehitro hvalim.., 10 min kasneje je bila pa zopet muhasta Missy, ki je jezna na cel svet in še najbolj kobri podobna. Mogoče je bil razlog tudi v tem, da sva dišali po drugih muckih, prej pa ne.   

Tako ljubko baročno bitje je, z milimi zelenimi učki, istočasno pa huda kot pajk, me včasih tako kresne s kremplji, da je kar hudo, pa se prenašava že celih 5 let, ona pač ne popušča, pa amem
 Tako ljubko baročno bitje je, z milimi zelenimi učki, istočasno pa huda kot pajk, me včasih tako kresne s kremplji, da je kar hudo, pa se prenašava že celih 5 let, ona pač ne popušča, pa amem  . Ko je pa dobre volje, je pa samo moja in ne ve, kako bi se mi priliznila, smotka nora.
  . Ko je pa dobre volje, je pa samo moja in ne ve, kako bi se mi priliznila, smotka nora.  , je prava maza, dokler ji paše, potem pa kremplje ven, pa hop po moji roki. Imam občutek, da bo tudi tale gospodična mačkica s svojim
 , je prava maza, dokler ji paše, potem pa kremplje ven, pa hop po moji roki. Imam občutek, da bo tudi tale gospodična mačkica s svojim  Ja, res, zelo podobno se mi zdi. Glede na to, da je prijazna in muhasta ob enem, se mi ne zdi smiselno, da bi jo preveč na sebe navezala in bi potem bil zopet šok in posledično nesprejemanje novega doma. Do sobote počakam, potem pa mogoče že dam oglas, da posebna, karakterno zahtevna muca išče ljubečega posvojitelja z izkušnjami. Mlada družina odpade. Če se bo muca v novem domu obnašala primerno, kot npr. pri nas, potem je OK, če ne pa išče naprej. Da ji ne bi povzročali nepotrebnega stresa s selitvijo in ponovno selitvijo, bomo počakali na takega, da bo med njima vzajemna kemija. Za njo si bo vzel več časa in če je treba, večkrat prišel, če ne bomo sigurni. Vsaj v teoriji si to nekako tako predstavljam.
 Ja, res, zelo podobno se mi zdi. Glede na to, da je prijazna in muhasta ob enem, se mi ne zdi smiselno, da bi jo preveč na sebe navezala in bi potem bil zopet šok in posledično nesprejemanje novega doma. Do sobote počakam, potem pa mogoče že dam oglas, da posebna, karakterno zahtevna muca išče ljubečega posvojitelja z izkušnjami. Mlada družina odpade. Če se bo muca v novem domu obnašala primerno, kot npr. pri nas, potem je OK, če ne pa išče naprej. Da ji ne bi povzročali nepotrebnega stresa s selitvijo in ponovno selitvijo, bomo počakali na takega, da bo med njima vzajemna kemija. Za njo si bo vzel več časa in če je treba, večkrat prišel, če ne bomo sigurni. Vsaj v teoriji si to nekako tako predstavljam.