Bonita je lepa in previdna muca. Grmovniški so pri meni že približno pol leta in še vedno se skrije pri vsakem obisku. Že od samega začetka je bila najbolj plašna in koliko je to nežna, igriva in navihana muca zaenkrat pove samo meni. Rada se carta in najbolj ji paše čohanje pod bradico, uživa pa tudi pri nežnem česanju s krtačo. Všeč ji je tudi kadar si zmočim roke in jo gladim čez telo. Včasih kliče k igri ko vsi štirje drugi muceki počivajo ali spijo in takrat hodi gor-dol in mrnjavka in zahteva akcijo

.
Odnos z mojim Gizotom ji je zelo pomemben in mislim da se še malo bolj kot drugi repkoti trudi biti šarmantna. Gizotu včasih ni nič jasno ko hoče iti jest ona pa mu daje buce pod brado tako da komaj pride mimo nje. Ampak nekaj ji uspeva, ker kadar je Gizasti naspidiran in se mu zahoče preganjati mucekov njo začuda vedno pusti pri miru in tudi če se že v šusu akcije zmoti in naleti na Boniko se zaustavi in zmedeno gleda kot da ne bi vedel kaj je nameraval...
Boni je krasna muca in zelo jo imam rad. Res je malo bolj previdna, a si njenega zaupanja z razumevanjem in potrpljenjem ni težko zaslužiti in prepričan sem da bo nekege dne s svojega kavča še komu drugemu podarjala tako čudovite trenutke kot jih zdaj meni.