4 muce na pokopališču v Vodicah

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 20, 2011 4:33 pm

4 muce na pokopališču v Vodicah

4 muce odvržene pokopališču v Vodicah, od tega ena v slabšem stanju in bolna, pristojno zavetišče obveščeno in jih ne želi sprejet.
Najditeljica pravi, da zelo očitno kažejo navezanost na človeka in da niso primerne za vrnitev v okolje, saj tam ne bodo preživele, ker jim je okolje tuje.

Iščemo namestitev za vse štiri.

helena@macjahisa.si

Ena od njih.

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 20, 2011 4:57 pm

Re: 4 muce na pokopališču v Vodicah

helena, katere Vodice so to?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 20, 2011 5:28 pm

Tiste, ko se pelješ proti Kranju.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 20, 2011 6:54 pm

Odrasle?

(Zdaj bi tule pasal sovražni govor... :negative: )
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 20, 2011 7:30 pm

Sem mislila, da sem že vsega "navajena"... ampak tale fotka me je spravila v jok. :(
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 20, 2011 9:43 pm

visinnox je napisal/-a:Odrasle?

(Zdaj bi tule pasal sovražni govor... :negative: )

slabo leto stare.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jun 21, 2011 8:28 am

Zavetišče, ki je pristojno se je po objavi tule takoj oglasilo, ter zahtevalo dokaze, da so bili obveščeni o najdbi. Še sreča, da smo z najditeljico komunicirale kar tri.

Očitno tole deluje, bomo delali to še naprej. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jun 21, 2011 8:33 am

:good: :clap:
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jun 21, 2011 10:12 am

Pristojno zavetišče očitno o najdbi ni bilo obveščeno.
Pristojnemu zavetišču se za kakršnekoli nevšečnosti opravičujemo.
No, sedaj je obveščeno in bo za mačke poskrbljeno.

.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jun 21, 2011 10:26 am

Jaz bi se pa rada javno "zahvalila" najditeljici. Res, ampak čisto zares, nimamo vsi skupaj ama nobenega dela zadnje čase in je prav krasno, da se lahko ukvarjamo z lažmi in preverjanjem le-teh.
V mailu in pogovoru s kar tremi mačjehišarkami je najditeljica zatrjevala, da je obvestila zavetiššče in da to ni želelo ukrepati. Šele v pogovoru s četrto, ki je, zaradi reagiranja zavetišča, želela konkretne podatke o tem, s katerega telefona in kdaj je klicala zavetišče, je priznala, da klica nikoli ni bilo. :dash:
Lepo uslugo je s tem naredila čisto vsem vpletenim, res. :bad:
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ptuj

Odgovor To jun 21, 2011 10:29 am

Ojej.. :negative: :negative:
Tudi tigri, tudi črni, tudi tisti in takšni so lahko posebni. Skozi naše oči, skozi naše srce. <3

http://mojizakladi.blogspot.com/

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jun 21, 2011 10:29 am

Mislim kot da že ni dost vesga, more še folk tkole nategvat in čas kradt. :bad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jun 21, 2011 10:31 am

ali pa enostavno zelo dobro ve, da se bo za muce tako zelo dobro poskrbelo... Pa ne mislite , da jo zagovarjam :(
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jun 21, 2011 10:36 am

Mislim, da jim v tem dotičnem zavetišču ne bo kaj hudega. Res je, da je meni sistem skrbništva bolj všeč in se mi zdi boljši, ampak se pa ne strinjam z zavajanjem ljudi iz MH, ki že za n-število ostalih muck nimajo rešitve.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jun 21, 2011 10:42 am

fiorina je napisal/-a:ali pa enostavno zelo dobro ve, da se bo za muce tako zelo dobro poskrbelo... Pa ne mislite , da jo zagovarjam :(

mogoče, ampak nas par ljudi res ne more poskrbeti za vse, zato morajo pristojna zavetišča sprejemat brezdomne živali (če seveda imajo prostor) Mi ob takem pogovoru vedno rečemo, naj prijavijo pristojnemu Vursu, ki potem odredi sprejem v zavetišče, če ga. Najditeljica ni želela prijavljati pristojnemu Vursu, pač pa nas je prosila za pomoč.
zakaj je naredila tako in ne drugače, bo vedela le ona, le da bo v tem primeru morala to objasnit še komu.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor To jun 21, 2011 10:51 am

helena je napisal/-a:Zavetišče, ki je pristojno se je po objavi tule takoj oglasilo, ter zahtevalo dokaze, da so bili obveščeni o najdbi. Še sreča, da smo z najditeljico komunicirale kar tri.

:) sem bila vedno prepričana, da bi bilo dokazovanje tega sicer v pristojnosti najditeljice, pa zgleda ni čisto tako. No, kljub vsemu se je stvar razrešla, kar je kul, ne morem pa razumet, zakaj najditeljica ni poklicala zavetišča? Slika

:offtopic: (bemtiš, meni pa nikoli ni treba nobenih dokazov predočit... no vsaj po neformalni poti ne...blagor izbranim ) :rolleyes:

Bemtiš :fool: a je tako težko razumet, da se z raznoraznimi zlorabami sisteme ruši in kvari na škodo oskrbe živali? za svoje živali se poskrbi, za najdene se obvesti zavetišče oz. pokliče 112 ali 113. Če odziva ni, se ukrepa naprej ali pokliče koga, ki ni pristojen. Ne začne se na koncu... :negative: :fool:
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jun 21, 2011 1:22 pm

Da malo osvetlim zadevo oz. ponovim protokole, ki naj veljajo za mačke;

-prostoživeče mačke naj ostanejo na svojem območju, kjer se spoznajo na svojo okolico in jih redno hranijo. Morajo pa biti S/K , kar v tem primeru opravi pristojno zavetišče in občina. Pokliče se zavetišče/ občino in dobiš nadaljna navodila,.... Če je mačka bolana ali poškodovana ali pa če so mladiči še sesni in brez mame gredo v zavetišče. Trpati mačke v zavetišče NI rešitev. V večini primerov zaradi stresa, preštevilčnosti in bolezni umrejo. Več možnosti imajo na punktu, kjer so pod kontrolo!

-če ja mačka lastniška ali malo moja in ne občinska, potem se postopek ponovi; mladiči, če so prijazni se "servisira" in najde primeren dom , odrasle pa pusti, če je možno na mestu lokacije.

Prosim, da ne nasedate raznim ljudem, hraniteljicam, ki "najdejo" mačko in ker je prijazna jo skušajo "poturiti". Jutri lahko dobite z meni znanega pokopališča 30 mačk, ki so vse prijazne. So pa srečne in debele ter S/K, ker jih hrani polovica obiskovalcev pokopališča.

Vodiška zgodba;
gospa je imela "slabo" izkušnjo z zavetiščem, ker lani niso hoteli sprejeti mačke (zelo verjetno so bili polni) in so jo "samo" usmerili na veterino, kjer je bila muca oskrbljena in sterilizirana. Zavod ji je mačko pomagal oddati. Letos spoh ni klicala zavetišča in občine, zaradi lanske "slabe " izkušnje in je sama natvezila zgodbo trem našim prostovoljkam, ki so seveda zaradi "uboge "muce morale pomagati.
Izjavljala jim je tudi, da je poklical pristojno zavetišče. Ko sem jo vprašala, če iz iste telefonske, je potem povedala zgodbo in izcimilo se je, da sploh ni klicala nikamor, razen na Mačjo hišo.

V izogib takim situacijam bodo bodoči nezadovoljni prijavitelji spisali izjavo s točnimi podatki! :dash:

Lp

Vanja
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 22, 2011 7:12 am

Opravičilo:

Pozdravljeni,

Rada bi se vam opravičila za izmišljene informacije o klicanju na občino in zavetišče Horjul. Nisem si predstavljala, da bi lahko prišlo do takšnih zapletov. Rada bi vam še razložila zakaj je do tega prišlo (ne opravičujem pa s tem nastale situacije, mi je žal in priznam svojo napako). Lani decembra, ko je k meni prišla mlada, poškodovana muca pa se mi je namreč res zgodila enaka situacija. Imela je krvav repek, saj ji ga je malo manjkalo, prav tako ni prav hodila z eno zadnjih tac. Poklicala sem na občino (spraševala sem jih kako bi lahko poskrbeli za muco in jo sterilizirali), kjer so me preusmerili na zavetišče Horjul. Tam sem govorila z g. Polono. Povedala mi je, da so polni in da sprejemajo samo poškodovane muce. Za sterilizacijo pa me je preusmerila nazaj na občino, naj se dogovorim z njimi. Tam sem se pregovarjala, da so odobrili sterilizacijo. Potem sem jo lahko peljala k veterinarju (Rex v Domžalah). Tam jo je steriliziral, pregledal in razglistil. Vzel je tudi moje podatke in naredil karton za muco (o cepljenju). Pri meni je bila potem 2 meseca in ker mi je ni uspelo oddati,ste vi poskrbeli zanjo.
Kar sem hotela povedati s tem je, da zaradi slabe izkušnje z zavetiščem nisem hotela klicati zavetišča v tem primeru in sem mislila, da se bo situacija lažje rešila, če napišem, da sem klicala. Pričakovala sem enak odziv od njih. Sem pa res naredila napako in se vam opravičujem. Včeraj sem govorila z veterinarko iz Horjula. Razložila mi je, da so obvezani poskrbeti za poškodovane in bolane muce in da je občina obvezana poskrbeti in plačati stroške za prostoživeče mačke. Če bi to vedela prej, bi bila bolj vztrajna in bi jih klicala. Res mi je žal in ni mi vseeno, sploh še ker se gre za vašo organizacijo, ki se edina tako zavzema za mačke. Če kaj popravi vtis o meni, sama skrbim za prostoživeče mačke v okollici mojega doma (jih hranim in odstranjujem parazite) ....
Tako, da zdaj bom vedno najprej šla na občino in zavetišče, da mi bodo vsaj poslali veterinarja in zdravstevno poskrbeli za muce. Muc s pokopališča pa včeraj nisem našla več. Veterinarka mi je svetovala naj še vseeno malo pogledam, ker najbrž so nekje še vedno tam. Ko/če jih najdem bom poklicala zavetišče, da bodo oskrbeli tisto bolano muco, katere sliko sem vam poslala.

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Sr jun 22, 2011 8:45 am

:scratch: Moment mal. Jaz tukajle marsičesa ne razumem, pa ne vem a kaj ne piše, ne znam brat ali pa sem blont, čeprav ogledalo pravi drugače...Slika

Naši predpisi pravijo, da je treba o najdi obvestit pristojno zavetišče (oz. veterinarsko organizacijo). Dolžni smo, zakonsko (in mislim da moralno) pomagat zapuščenim, izgubljenim in poškodovanim živalim. Če torej naletim na poškodovano/bolno... mačko, obvestim zavetišče. Za odločanje o tem ali bo samo s/k in označena vrnjena v okolje ali sprejeta je verjetno pristojno zavetišče oz. inšpektor, če se kdo z mnenjem zavetišča ne strinja. Kaj ima zavetišče, katerokoli - mi je povsem vseeno katero, najditelja za pošiljat okoli za dogovarjanje (in pregovarjanje) z občino o sterilizaciji? Če moram podpisat kakšen obrazec, naj ga zavetišče prinese s seboj, ko pride po žival. Pa kdo si je to zmislil, da se mora najditelj z občino pogajat? :O
V izogib zlorabam je povsem logično, da obstaja kakšna formalnost, ampak da se mora pa najditelj sam pogajat in znajt pa ne bo šlo, no...

Najdem mačko, obvestim zavetišče, zavetišče jo s/k... in vrne ali sprejme. (po mojem mnenju neupravičeno) pošiljanje ljudi po kaj vem kakšne obrazce in kaj vem kaj še je samo prispevek več k temu, da bo tak najditelj naslednjič parkrat premislil predno bo prepričan, če res vidi zapuščeno žival ali ne. In jasno, da potem problema ni... :dash:

Če bi bila vsa zavetišča tako hitra, ko je treba priskočit na pomoč ali pa opravit svojo dolžnost kot so posamezna pri zahtevah po dokazih o obveščanju, se ljudje ne bi zatekali h kaj vem kakšnim možnostim ali celo obračali stran. Ker se jim ne bi bilo treba. Kljub temu pa je še vedno še kakšna možnost pred zatekanjem k lažem, pa čeprav v obupu. Če zavetišče ne sprejme živali, je tu še inšpekcija, ki odredi kar pač naj bi bilo potrebno. Jaz bi od zavetišča verjetno zahtevala pisno izjavo, da živali ne sprejme, in da naj grem na občino uredit vse potrebno v zvezi s sterilizacijo. Dokler so predpisi kakršni so, so zavetišča za to, da poskrbijo za sterilizacijo oz. kar je pač potrebno.

Pravilnik o pogojih za zavetišča za zapuščene živali:

12. člen

Če se najde zapuščene prostoživeče domače mačke, imetnik zavetišča te živali sprejme, jim po potrebi zagotovi ustrezno veterinarsko oskrbo, zagotovi sterilizacijo oziroma kastracijo in jih po okrevanju, če ni interesenta, ki bi jih prevzel v skrbništvo, ustrezno označene vrne v okolje, kjer so bile najdene, če je okolje primerno za vrnitev.

Zakon o zaščiti živali:

29. člen

Kdor izgubi žival ali kdor najde zapuščeno žival, o tem obvesti zavetišče oziroma pristojno veterinarsko organizacijo.

helena je napisal/-a: Tam sem govorila z g. Polono. Povedala mi je, da so polni in da sprejemajo samo poškodovane muce. Za sterilizacijo pa me je preusmerila nazaj na občino, naj se dogovorim z njimi.
[/i]

??? :O Slika

Ne znam brat, česa ne razumem ali res tukaj nekaj ne štima? Slika
You dont know me, you just wish you did. :playboy:

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov